Chat
Online
Chat now
31 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mirjam38 hozzászólt a(z) Hogyan mutatja meg a jövőt az inga? című cikkhez. november 06.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Horoszkópok 2012. április 23. 0 hozzászólás
 

Az új Kennedynek tartja Barack Obamát a nemzetközi média és a közvélemény. Az ikonná vált egykori amerikai elnök tragikus sorsa mindenki előtt ismert, Obama jövőjét természetesen még nem tudjuk. A párhuzamot szívesen állító elemzők, és a politikai boszorkánykonyha mágusai előszeretettel sugalmazzák, hogy Kennedyhez hasonlóan Obamára is erőszakos halál vár.

Németországban az eladási listák élére ugrott Christoph von Marschall kötete, a Barack Obama, a fekete Kennedy. Jelenleg egyszerre öt könyv foglalkozik a szupersztárral Berlinben. Az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke előszeretettel alkalmazza elődje politikai és taktikai húzásait.

Obama tavaly katartikus hatású beszédet tartott Berlinben, a Győzelmi oszlopnál. A helyszíntől nem messze, a Berlin-schönebergi városháza erkélyén hangzott el 45 évvel ezelőtt JFK szállóigévé vált kijelentése: „Ich bin ein Berliner”. Az USA első afroamerikai vezetője többször is hangsúlyozta, John F. Kennedy nyomdokaiba kíván lépni. Ráadásul JFK és Jackie lánya, Caroline Bouvier Kennedy Obama kampányának egyik kulcsfigurájaként tevékenykedett, Ted Kennedy szenátor pedig néhai öccse méltó örökösének nevezte.

Mindkét demokrata elnök az amerikai álom megtestesítője: JFK a fehéreké, Obama pedig a feketéké. Az Amerikai Egyesült Államok 35. és 44. elnökét egyaránt rendkívül fiatalon választották meg: Kennedy mindössze 43 éves volt, Obama pedig 47 évesen lép hivatalba.

A karizmatikus, békepárti demokrata politikusok egyaránt le akarták porolni a megfakult amerikai zászlót. Mindketten célorientált vezetőjelöltként a Harvardon szívták magukba a tudást, s remek házasságokat kötöttek. Míg Kennedy ír gyökerekkel rendelkezett, a Hawaiion született Obama édesapja kenyai. JFK és Obama is az új idők gyermeke. S hogy Obamára is erőszakos halál várna? Morbid ugyan, de ez a veszély minden jelképpé vált személyiséget fenyeget. Ráadásul a történelem során négy amerikai elnököt - Lincolnt, Garfieldet, McKinleyt és Kennedyt - is meggyilkoltak. S míg a közkedvelt JFK csupán a halála után, az első fekete elnök, Barack Obama már életében legendává vált.

Imádták és gyűlölték

Az USA történelmének egyik legnépszerűbb vezetője, John Fitzgerald Kennedy újgazdag bostoni ír család második gyermekeként, 1917. május 29-én, az ikrek havában látta meg a napvilágot. A kis JFK sorsát szülei már születésekor eldöntötték. Anyai nagyapja, John Francis Fitzgerald neves bostoni politikusként a massachusettsi szenátus tagja volt, 1906-ban Boston polgármesterévé is megválasztották. Édesapja, Joseph P. Kennedy londoni nagykövet volt, ám fiait magasabb politikai pozícióban szerette volna látni (összesen kilenc gyermekük volt!). Az ambiciózus családfő mindent el is követett: a legenda szerint vacsora közben kizárólag közéleti és politikai témákról társaloghattak.

JFK a szinte kötelező Harvard Egyetem elitképzése után 1941-ben belépett a haditengerészethez, ahol egy japán támadás során rendkívül súlyos hátgerincsérülést szenvedett.

A Camelot-legenda

Noha erősen titkolták, egészsége sosem lett már a régi. Már Massachusetts kongresszusában volt képviselő, amikor megismerte későbbi feleségét, a gyönyörű és ambiciózus újságírónőt, a francia származású Jacqueline Bouvier-t. Noha kisvártatva a világ legdivatosabb házaspárja lettek, s divatteremtő felesége népszerűsége az elnökével vetekedett, Kennedy merőkanállal falta a nőket.

Szemérmetlenül nyilvános románcba bonyolódott például Marilyn Monroe-val, s ha a szőke szexciklon éppen a Fehér Házban akart beszélni a szeretőjével, Jackie minden további nélkül átadta a telefonkagylót férjének. Az egykori újságírónő a divat világába menekült: számolatlanul szórta a pénzt ruhákra, és új, francia bútorokat hozatott a Fehér Házba. Jackie a politika világán kívül kissé tájékozatlan JFK-t a szellemi élet és a művészvilág prominenseivel is összehozta: a Fehér Házban adott fogadásaikra mindenki hivatalos volt, aki számított. Ugyancsak a First Lady nevezte el férjét Camelotnak, a Fehér Házban töltött éveiket Artúr király misztikus időszakához hasonlítva. A Kennedy-Camelot legenda 1963. november 22-én Dallasban teljesedett ki, amikor JFK-t - máig tisztázatlan körülmények között - halálos lövések érték nyitott tetejű limuzinjában.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!
Abrilla
Abrilla
Képességeimet családi örökségként viszem to...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 410
Elérhető
 
Ibolya
Ibolya
A Baktai Ervin Asztrológiai Intézetben 4 évig ta...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 555
Elérhető
 
Miriam
Miriam
Leginkább gyógyítóként vagyok ismert. Nagyon szeretem...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 366
Elérhető
 
Christian Panthera
Christian Panthera
A nagyközönség egy misztikus showműsorban ismerhetett me...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 303
Távol vagyok!
 
Lona
Lona
Szívesen állok rendelkezésére, ha kíváncsi a ...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 535
Távol vagyok!
 
A hívás díja: 485 Ft/perc

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 
Angyalom hír
febr 02.
 
707 kép
jan 28.
 
694 kép
dec 17.
 
638 kép
dec 30.
 
183 állapota
jan 09.
 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 196
 
2345
 
 
 
kép 525
 
1578
 
 
kép 337
 
1396
 
 
 
kép 84
 
2267
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei