Chat
Online
Chat now
13 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi kötés
13 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
42 hozzászólás
Szerelmi mágia
7 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

Csillag01 hozzászólt a(z) Szerelmi kötés témájú fórumban. 2 napja
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. szeptember 16. 1 hozzászólás
 

A tarot az egyik legnépszerűbb és legrégebbi jóskártya, paradox módon azonban nem kifejezetten jóslásra használják. Ehelyett tanácsadó szerepét emelik ki inkább a szakavatott mesterek. Ha kérdésünk merül fel az életünkkel kapcsolatosan, tegyük fel a lapoknak, és az ősi szimbólumok segítenek eligazodni problémáink útvesztőiben.

Ha kérdésünk merül fel az életünkkel kapcsolatosan, tegyük fel a lapoknak, és az ősi szimbólumok segítenek eligazodni problémáink útvesztőiben.

A tarot teljes rendszerét 78 lap alkotja, amit három nagy csoportra osztanak: a Nagy Arkánumra, a Kis Arkánumra, valamint az Udvari Kártyákra (bár sokan az Udvari Kártyákat a Kis Arkánumrészének tekintik). A Nagy Arkánum 22 lapja elsősorban a kérdező jelenét, aktuális helyzetétvetíti a jós elé. Ezt egészíti ki a Kis Arkánum 40 kártyája, mely leginkább ránk váró, aktuálisfeladatokat mutatja meg. A 16 Udvari Figura pedig többek között a minket körülvevő fontos személyeket, valamint sorsfeladatainkat jelképezi.

tarot jóslás

A tarot – akárcsak az ősi kínai jóskönyv, a Ji Ching – elsősorban arra szolgál, hogy mellettünk legyen életünk kisebb vagy nagyobb döntéseinél, célja, hogy jobban megismerjük önmagunkat,és segítsen a helyes utat választani, amikor döntés elé kerülünk. Nem a hétköznapi értelembenvett jóslás tehát a tarot ősi bölcsességének lényege: a jövőnk helyett csupán a jelen- és jövőbelilehetőségeinket vetíti elénk a kártya. A döntés a mi kezünkben van, a mi szabad akaratunkon múlik, hogy melyik utat választjuk.

A régi héber feliratokat felvonultató lapok összetett szimbólumrendszerükkel főleg arra valók,hogy a jós inspirációt merítsen belőlük a kérdezőt és kérdését illetően. A tarot-nál így fokozottan igaz az, ami az összes többi jóslási módnál: fontos, hogy mielőtt feltesszük kérdésünket a kártyának, le kell csillapítanunk háborgó elménket. A jóslás előfeltétele tehát, hogy tanuljunk meg meditálni!

Utóbbi azért kimondottan lényeges, mert végül is nem maguk a lapok, hanem mi magunk adjuk meg a választ a feltett kérdésekre. Letisztult lelki és tudatállapotba kell tehát kerülnünkahhoz, hogy magunknak vagy másoknak jósolni tudjunk. Ha ezt sikerül elérnünk, szabadon átengedhetjük magunkat az ősi szimbólumok által közvetített gondolatok áramlásának.

 

 
Admin
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Macserina

szept. 20., 17:43
Nagyon szépek ezek a lapok. Szeretném megtudni, hogy mily féle tarot kártya és vajh hol tudnám beszerezni?  Előre is köszi!
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 194
 
4882
 
 
 
kép 339
 
1515
 
 
Mérleg
 
2310
 
 
 
kép 84
 
2369
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei