Chat
Online
Chat now
31 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mirjam38 hozzászólt a(z) Hogyan mutatja meg a jövőt az inga? című cikkhez. november 06.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. május 01. 0 hozzászólás
 

A nemes, és ízletes frissítő nedű leveleiből való jóslás a teaivás szokásával egyidős. Többezer éve, a teát a világnak felfedező ókori Kínában alakult ki ez a folyamatosan változó, bővülő hagyomány.

Nagyfokú felkészültséget és rengeteg tapasztalatot követel a tealevél attól, aki arra adja a fejét, hogy jósol belőlük. A fantázia és az alkotókedv is elengedhetetlen, mert a csésze alján kirajzolódó formák értelmezési szabályrendszere igen tágas, mondhatni számtalan magyarázat lehetséges rájuk. Ne feledjük azt se, hogy nemegyszer az is nehezen eldönthető, milyen formát is látunk.

A jóslás kellékei értelemszerűen a teafű (fél teáskanálnyi, forrásban levő víz, csésze és csészealj.

A jós megkéri a kérdezőt, keverje össze a tealeveleket, majd öntse a leveleket a csészébe és kanállal újból keverje el a leveleket. Ha ezen művelet közben a levelek netán kiszóródnának, az az illető hatalmas szerencséjét vetíti elő. A forró víz hozzáadása után a kérdezőnek, miközben keveri a teát, erősen összpontosítania kell arra a kérdésre, amire a választ keresi. Ha a víz buborékossá válik, az egyaránt jelenthet csókot vagy jövőbeli anyagi gyarapodást. Ha levél vagy annak a szára úszik a tea felszínén, az azt jelenti, hogy a kérdezőt valaki meg fogja látogatni. Sőt még a szár állaga is számít. Ha a szár kemény, akkor a látogató férfi, ha lágy, akkor pedig nő. A következő művelet igen kellemes: el kell fogyasztani a teát, de ügyelni kell rá, hogy a tealevelek egy része a csésze alján maradjon. Az elfogyasztott tea erejéből is következtetéseket lehet levonni: ha nagyon erős, az egy új barátság kezdetét vetíti elő, míg amennyiben a tea túl híg, az halált jelez a kérdező környezetében. A teafű-szimbolumok olvasása nagyobb sikerrel járhat, ha a kérdező hosszan a kezében tartja a csészét és kérdésére összpontosít.

Ezt követően a leülepedett leveleket háromszor kell megkavarni az óra járásával megegyező irányban. Fogja meg a csésze fenekét, szíve mélyéből kívánjon valamit és borítsa szájjal lefelé a csészét a csészealjra. Addig ütögesse a csészét, amíg a lehető legtöbb levél az aljra kerül. Ezután le kell szárítani a leveleket. Ha cseppek maradnak a tealevélen, az eljövendő szomorúságról árulkodik.

A teafűjós általában néhány hónapra előre látja a jövőt, de igazán tapasztalt jósok akár egy egész életre is tudnak jövendőt mondani.

Fontos a levelek nagysága és tisztasága. Ha a levelek olyan finom őrlésűek, hogy még olvasás előtt feloldódnak a forró vízben, az annak a jele, hogy azok az ügyek, amikbe belevágtunk a jóslást megelőző időkben nagyon fontossá válnak. Ha a levelek szorosan egymáshoz simulnak, az egy férficsoportot (barátok, kollégák) jelöl, míg a lazán, egymástól távol álló levelek nőket szimbolizálnak. Az egyenes szár becsületes, tiszta embert jelez, akit védeni kell!

A kesze-kusza szárak dühös emberekre hívják fel a figyelmet. Az oldalt fekvő levél léha, megbízhatatlan személy közelségére utal.

A jóslás végeztével a megmaradt teát földre kell önteni, ez elűzi a negatív, gonosz erőket. A leveleket pedig kályhában, kandallóban égessük el, mert ez védelmet nyújt a szegénységgel szemben.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!
Abrilla
Abrilla
Képességeimet családi örökségként viszem to...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 410
Elérhető
 
Ibolya
Ibolya
A Baktai Ervin Asztrológiai Intézetben 4 évig ta...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 555
Elérhető
 
Miriam
Miriam
Leginkább gyógyítóként vagyok ismert. Nagyon szeretem...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 366
Elérhető
 
Christian Panthera
Christian Panthera
A nagyközönség egy misztikus showműsorban ismerhetett me...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 303
Távol vagyok!
 
Lona
Lona
Szívesen állok rendelkezésére, ha kíváncsi a ...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 535
Távol vagyok!
 
A hívás díja: 485 Ft/perc

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 
Angyalom hír
febr 02.
 
707 kép
jan 28.
 
694 kép
dec 17.
 
638 kép
dec 30.
 
183 állapota
jan 09.
 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 109
 
3639
 
 
 
kép 175
 
2087
 
 
kép 158
 
1866
 
 
 
kép 535
 
1723
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei