Chat
Online
Chat now
14 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

Marika2 hozzászólt a(z) Szerelmi kötés témájú fórumban. 3 napja
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Egészség és életmód 2012. május 16. 0 hozzászólás
 

Életünk folyamán számtalan döntést hozunk meg. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy azt szabad akaratból, vagy kényszerűségből tesszük. Az életben pont az a jó, hogy olykor a kényelmetlen helyzeteket is fel kell vállalni, ahhoz, hogy a jövőben meglegyen a saját magunk által kialakított kényelem.

A lakásunk, az otthonunk adja a biztos pontot, azt a helyet, ahová jó érzés visszavonulni, egyedül, vagy párban. Természetes, hogy ez a mindennapi pihenés, a feltöltődés legfontosabb helye.

A költözés körüli bonyodalmaktól, kellemetlenségektől általában minden ember, kortól és nemtől függetlenül tart egy kicsit. Hogy ez miért van? Ennek is megvan a maga pszichológiai magyarázata. Vannak olyan emberek, akik könnyebben és vannak, aki nehezebben alkalmazkodnak egy új élethelyzethez. Vannak, akik megszokásból ragaszkodnak a régihez és vannak olyanok, akik kihívást látnak benne, vagy előrelépést. Ők a szerencsések, ők azok, akik élvezettel tervezgetik az új design-t, a tapétától a dekorációs kiegészítőkig.

Az alábbiakból kiderül, melyik jegy, milyen lelki és fizikai ráhangolódásra képes és hogy viszonyul a változáshoz.

A kezdeményező, vagyis kardinális alkatok: Kosok, Rákok, Mérlegekés Bakok: kezdeményezőek, impulzívak és rámenősebbek, de könnyen elfogy a türelmük. Nem esik nehezükre a váltás, mert kiválóan alkalmazkodnak az újhoz. De, vigyázat, mert általában rövid távú életszemlélet a fő jellemzőjük, ezért a gondtalan, túlfűtött bizakodás hamar alábbhagy, ha falakba ütköznek.

A fix jegyek képviselői: Bikák, Oroszlánok, Skorpiók és Vízöntők Az állandóságra törekednek, nehezen viselik el a bizonytalanságot. Csak a tutira mennek, ezért lassabban hozzák meg a döntést. Intellektuális és érzelmi úton közelítenek, de nehezebben alkalmazkodnak. Van saját ritmusuk, saját időbeosztásuk és hamar ingerelhetőek, ha siettetik őket.

A változó jegyek: Ikrek, Szűzek, Nyilasok, Halak: Végletesek, hisz változékonyak. Okosak és objektívek, néha pedig türelmetlenek és ingerlékenyek. Ők bírják a legjobban a változásokat, kíváncsiak és könnyen alkalmazkodnak. Szívesen tervezgetnek, praktikusságra törekednek.

Tény, hogy az összevisszaság, az, hogy a régi otthonban, már nem élünk, az újba még nem költöztünk be, nem éppen szívmelengető érzés. A költözés előtt egy hónappal célszerű felkészülni testben és lélekben az újra. Fő a pozitív hozzáállás, mert a sopánkodás, az állandó aggodalmaskodás, hogy utálni való dolog, hogy minden széjjel van, hogy nincs rendszer, energetikailag lehúzó erő. Segít a túlélésben, a tudatos ráhangolódás és készülődés. Semmi sem örök, minden változik, mondja a keleti filozófia, az efféle hozzáállás és életszemlélet az elfogadóbb mentalitással rendelkezők a győztesek. Minek egy megváltoztathatatlan döntés után a mi lett volna hát latolgatni.

10 tipp, hogyan éljük túl a költözést:

1. A jól megkoreografált költözés megkönnyíti a dolgunkat. A feladatlista készítés azért tesz jó szolgálatot, mert ebben az estben tutira nem marad ki semmi, az új otthon kiválasztása után.

2. Ha már döntés született, nem érdemes halogatni a dobozolást. Először azokat érdemes elpakolni, ami nem az igényelnek megfelelő viselet. Ideje megválni egy- két ősrégi elnyűtt darabtól, ami semmire sem jó, így van ez a nem működő háztartási gépek esetében is.

3. A kölcsönadott könyveket, cd-ket, videó filmeket érdemes listába venni, a többit jól kipárnázott papírdobozba csomagolni, amire nem árt ráírni, hogy törékeny. Hasonlóképpen ajánlatos csomagolni az üveg és porcelán tárgyakat is.

4. Az energiaszolgáltatókat, már jóval a költözés előtt érdemes felkeresni.

5. A háziorvosi, egészségügyi intézményekhez való átjelentkezés is időigényes feladat, a költözés előtt célszerű intézkedni.

6. Régi kulcsok átadása, az újak átvétele. Győződjünk meg arról, hogy az új otthon kulcsai rendben vannak-e.

7. Gyógyszeres, kötszeres csomagot hagyjuk szem előtt, mert szükség lehet rájuk.

8. Személyes holmik, iratok, tisztasági és túlélő csomagok fontosak, így ne rejtsük el a zsákok mélyére.

9. Minden dobozra, zsákra tegyünk címkét és írjuk rá, mi található benne. Nézzünk körül, mindenünk megvan-e, semmit nem felejtünk a régi lakásban.

10 Keressük fel az új szomszédokat és tájékoztassuk őket arról, mikorra várható a költözésünk, hiszen társas lények vagyunk, így a kölcsönösségen alapuló kapcsolat szükségszerű.

Vágjon neki bátran az ismeretlennek, ne féljen új életet kezdeni! Zárja le a múltját hogy teret kapjon a jövő!

Szeifert Zsuzsa

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!
Abrilla
Abrilla
Képességeimet családi örökségként viszem to...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 410
Elérhető
 
Miriam
Miriam
Leginkább gyógyítóként vagyok ismert. Nagyon szeretem...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 366
Foglalt
 
Ibolya
Ibolya
A Baktai Ervin Asztrológiai Intézetben 4 évig ta...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 555
Távol vagyok!
 
Christian Panthera
Christian Panthera
A nagyközönség egy misztikus showműsorban ismerhetett me...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 303
Távol vagyok!
 
Lona
Lona
Szívesen állok rendelkezésére, ha kíváncsi a ...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 535
Távol vagyok!
 
A hívás díja: 485 Ft/perc

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 77
 
2491
 
 
 
kép 50
 
4809
 
 
kép 516
 
1465
 
 
 
kép 342
 
1343
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei