Chat
Online
Chat now
32 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mirjam38 hozzászólt a(z) Hogyan mutatja meg a jövőt az inga? című cikkhez. november 06.
 

Fórum

 

Ezotéria vagy ezoterika?

Melyik a helyes kifejezés: ezotéria vagy ezoterika? Mindkettőt hallani és olvasni.
 
Eddig 6 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar
aminyuszi1989  

Sziasztok! Rátaláltam erre a fórumra és feltennék egy kérdést. Szeretnék a barátnőmnek venni egy Asztrofilit medált, és a tulajdonsága a kiegyensúlyozottság elérése. Valaki próbálta már? Van tényleg ilyen hatása, mert a barátnőm nagyon fáradt és szétszort, és ezért gondoltam egy ilyen ékszerre neki hátha segít valamit is.

 

Tücsi

aug. 26., 17:33
Szia! Kristályprogramozó tanfolyamon tanultam, hogy minden kristálynak van egy alaprezgése, amelyet kisugároz magából. Viszont a kristályok felvesznek mindenféle rezgést, köztük a negatív rezgéseket is amikor kiszedik a földből elkezdik megmunkálni, különböző emberek kezébe kerül...stb...viszont ezek a negatív rezgések kitörölhetőek, és bizonyos programok bevihetőek a kristályokba, hogy arra a bizonyos célra összpontosítva meg-megújuló erővel sugározzák ki magukból a beprogramozott energiát. Amennyiben ki van tisztítva és be van programozva akkor jó arra a célra...ha viszont nincs beprogramozva akkor más energiákat is kisugároz a térbe. Ami még fontos, hogy a programozott kristálynak mindig a nap 24 órájában az aurán belül kell lennie, mert csak akkor van hatással ránk. Ha érdekel a téma, akinél én tanultam szeptember 7-én tart kristály tanfolyamot Budapesten a nyugatinál. Szép napokat kívánok neked.
 
 
 
 
noavatar

aminyuszi1989

aug. 26., 17:17

Sziasztok! Rátaláltam erre a fórumra és feltennék egy kérdést. Szeretnék a barátnőmnek venni egy Asztrofilit medált, és a tulajdonsága a kiegyensúlyozottság elérése. Valaki próbálta már? Van tényleg ilyen hatása, mert a barátnőm nagyon fáradt és szétszort, és ezért gondoltam egy ilyen ékszerre neki hátha segít valamit is.

 
 
 
 
noavatar
Gyuri  Gyakran látom leírva ezeket de valójában nem tudom, hogy az ezotéria és az ezoterika között mi a különbség. Ebben tudtok nekem segíteni?
 

Tücsi

okt. 01., 20:07
 
 
 
 

Ariedna

szept. 06., 17:48
Az ezotéria talán kicsit helyesebb, de mindkettőt használjuk. Az a lényege, hogy megértsük, mit is jelent:)
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 06., 16:22
Ezt találtam erről:
"
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ugrás:navigáció, keresés

Ezoterika, ezotéria vagy ezoterikus tanok

"a titkos tanokra használt kifejezés, amelyet csak egy csoport beavatottjai számára ismeretesek, rejtélyes, okkult, rejtett", szemben az ún. exoterikus tanokkal (in.: Nevill Drury: A miszticizmus és az ezoterikus tanok lexikona, 80.old.).

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben) vizsgálja.

A kifejezés a görög εσωτερική, eszóteriké („belső”) szóból ered, ami ezen tanok követőire, a „belső körre” utal, azokra, akik felismerni voltak képesek a tanok összefüggéseit, szemben a „külső körrel” (exoteros), ami a közönséges embereket jelölte.

A szó főnévi formája a görög 'ezoterikosz' (latinosan 'ezoterikus') melléknévnek, melynek jelentése: belső, benső (ezo=befelé). Bővebb értelemben a lélek belseje felé irányuló utazást, szűkebb értelemben pedig csak a beavatottak számára elérhető misztikus tudást jelent.

Az ezotéria az emberiséggel egyidős jelenség, mivel az ember, mint spirituális lény az idők kezdete óta választ keres élete "nagy kérdéseire". Mégis, beszélhetünk az ezotéria újrafelfedezéséről, a körülbelül az 1960-as évektől kibontakozó New Age (Új Korszak) mozgalom keretében. Ennek lényege, hogy a kétezer éve tartó, Jézus megjelenésével kezdődött Halak-világkorszakot felváltja az új, a Vízöntő érája.

A szót a történelem folyamán is, és napjainkban is számos eltérő módon alkalmazták, alkalmazzuk, hol tágabb körben általában bármilyen titkos tanokra, hol csak az okkult tanokra."

 
 
 
 

Gyuri

szept. 05., 11:52
Gyakran látom leírva ezeket de valójában nem tudom, hogy az ezotéria és az ezoterika között mi a különbség. Ebben tudtok nekem segíteni?
 
 
 
1

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Ajánló

 

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 
Angyalom hír
febr 02.
 
707 kép
jan 28.
 
694 kép
dec 17.
 
638 kép
dec 30.
 
183 állapota
jan 09.
 

Az ezotéria képekben

 
 
Új-Zéland
 
1427
 
 
 
kép 163
 
2084
 
 
 
kép 103
 
2170
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei