Chat
Online
Chat now
4 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mosolyharcos hozzászólt a(z) Szerelmi kötés és oldás - igaz történet című cikkhez. április 19.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Érdekességek 2013. január 04. 0 hozzászólás
 

Régi arab történetek szerint, amikor Allah megteremtette a világot egyszerre több mennyországot is létrehozott, és minden mennyországba egy tengert helyezett el. Egyes mondák szerint előfordult, hogy ezek a tengerek a halandók számára is láthatóvá váltak.

Az égi tengerek magyarázatára manapság már sokkal inkább a párhuzamos dimenziók szolgálnak, mint a régi krónikák elmesélései, amikben az emberek szentül hittek abban, hogy az Égben is van egy tenger. A modern felfogások között a dimenzióutazáson túl még a földön kívüliek jelenlétét is néha összekapcsolják ezekkel a gyakran igen misztikus eseményekkel.

1212 körül Gervasius Tilberiensis angol krónikás megírta a Császári időtöltés (Gervase a Tilbury - Otia Imerialai) című művét IV. Ottó német-római császár szórakoztatására. Ebben az írásban kapott helyet egy történet, amelyben egy szeles, viharos és esős vasárnapi stentisztelet közepedte a hívők nagy zajra lettek figyelmesek. A plébános és a az emberek is kiszaladtak a szabadba, hogy kivizsgálják a zaj forrását amikor is megpillantottak egy horgonyt, ami egy sírkőbe gabalyodott. Már ez is önmagában igen érdekes jelenség volt, azonban a horgony kötele egyenesen az ég felé meredt és feszült a falusi emberek elmondása szerint. A másik oldalon tehát valamihez rögzítve volt mintha egy hajó horgonyt vetett volna, de a közelben hallható csobogó hangokat ekkor még nem tudták mire vélni minthogy azokat a hangokat sem, amik olyanok voltak, mint amikor a tengerészek egy horgony felhúzásával próbálkoznak sikertelenül. Pár perccel később egy tengerész esett le a kötél mellett, azonban ahogy földet ért megfulladt, vagyis pontosan úgy halt meg mintha vízbe fúlt volna.

Később az új korban a történetben már egyesek egy léghajóra gyanakodtak, viszont soha nem derült ki, hogy valójában mi is történt ezen a vasárnapi istentiszteleten.

Gervase egy másik történetében egy bristoli tengerész volt a főszereplő, akinek Írországba tartó hajóját a tenger és a rajta támadt hatalmas vihar messze elsodorta az uticéljától. Az egyik viharos nap a tengerész a fedélzeten éppen a kését tisztítgatta, amikor a hajót egy nagy hullám meglökte és a kés egyenesen a vízbe zuhant. Az érdekesség pedig ezután következett csak be, hiszen a tengerész bristoli otthonában ekkor egy kés váratlanul beesett a nyitott ablakon egyenesen az asztalra. A kést a tengerész felesége azonnal felismerte, hiszen ez ura halpucoló kése volt. Amikor a tengerész később hazatért elmesélte neki mi történt a felesége pedig átnyújtotta a kést a tengerész legnagyobb csodálatára. Később megbeszélték, hogy a kés azonos napon esett be az ablakon, amikor azt a férfi a tengeren a vízbe ejtette.

Az ilyen és efajta történetekből több százat találhatunk a régi krónikákban. Misztikus és olykor teljes mértékben megmagyarázhatatlan események, amelyekre modern tudományok immáron már a párhuzamos dimenziókat hozzák fel lehetséges megoldásként és egyre kevésbé hallhatunk arról, hogy ezek a csodák az Égi tengereknek köszönhetőek.

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 188
 
2629
 
 
 
kép 161
 
2161
 
 
kép 153
 
5070
 
 
 
kép 164
 
2329
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei