Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Két ember kapcsolatába csak akkor lehet belépni, ha valami miatt egy pici rés keletkezett rajta.
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Mágiát végző személyek
17 hozzászólás
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Budapesti jósokat tud valaki?
39 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás
Telepatikus kommunikáció
5 hozzászólás
Jóslás vagy tanácsadás?
32 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezotéria 2023. szeptember 30. 0 hozzászólás
 

Mindenki vagy inkább Yin, vagy inkább Yang energiák tulajdonosa. Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, mintha nem lennél harmonikus emiatt, de pont ennek az észrevételnek köszönhetően léphetsz az egyensúly felé. És ezzel az életed is sokkal harmonikusabbá és nyugodtabbá válhat.

Mielőtt nagyon belemerülnénk kicsit nézzük is meg mi az a Yin-yang. A yin yang egy kínai filozófiai fogalom, amely ellentétes, de összekapcsolt erőket ír le, amelyek megtalálhatók a világegyetem minden jelenségében. A yin a befogadó, sötét, női, passzív elv, míg a yang az aktív, világos, férfi, átható elv. A yin és yang a Nagy Végsőből (taiji) erednek, amely az abszolút és végtelen potenciál állapota. A yin és yang szimbóluma egy kör, amelyet egy görbe vonal két részre oszt. A felső fele fehér és a yangot, míg az alsó fekete és a yint jelképezi. A szimbólum azt is mutatja, hogy a yin és yang egymással kölcsönhatásban vannak, és folyamatosan változnak és kiegyenlítik egymást. A yinben van egy kis yang, és a yangban van egy kis yin. A yin és yang szimbólumát tájcsitu-nak vagy tájcsi ábrának is nevezik.

Yin tulajdonságok

  • Visszahúzódó, visszafogottKépes alkalmazkodni
  • Inkább az éjszakákat szereti
  • Lélekben békés, nyugodt
  • Jégkockás hideg vizet részesít előnyben

Yang tulajdonságok

  • Melegség
  • Erő
  • A Nap energiáihoz kötődik
  • Életerős

Inkább teát vagy szobahőmérsékletű vizet iszik

Az egyensúly megteremtése

Ha azt érzed, hogy Yin és Yang energiák egyaránt benne vannak benned, mert a jellemzőik keverednek, érdemes mélyebben beleásnod a témába. Egy szakértő ugyanis képes eldönteni, hogy melyik energia az uralkodó nálad. Nem kétséges, hogy a Yin és Yang együttesen működnek és egyensúlyt hoznak létre a világban. Te magad is észleled mind a Yin, mind a Yang energiáit, és gyakran váltogatsz közöttük.

Hogyan találhatsz meg egyensúlyt a két energia között?

Az egyensúlyt akkor érheted el, ha fizikailag és mentálisan is odafigyelsz magadra. Nem elég, ha az egészségedre ügyelsz, hanem arra is időt kell szakítanod, hogy kikapcsolódj és feltöltődj. Ezenkívül érdemes behatóan vizsgálnod azokat az érzelmi reakciókat és beidegződéseket, amelyek meghatározhatják a viselkedésedet. Továbbá, a táplálkozási szokások és a fizikai aktivitás is ugyanolyan fontosak.

Táplálkozás és étrend

Az étkezés nem csupán arról szól, hogy mit eszel, de az is fontos, hogy hogyan teszi ez hatással a tested hőmérsékletét. Ha inkább Yin típusú ember vagy, próbáld meg felszabadítani a benned rejlő energiákat oly módon, hogy az ételeidet meleg formában fogyasztod. Kerüld viszont a termogenikus élelmiszereket, például az erős fűszereket és a vörös húsokat. Érdemes helyettük inkább friss zöldségeket választani, és jó választás lehet fűszerként a kapor vagy a menta. Ha Yang típusú vagy, és fáradtnak érzed magad, de mégis úgy érzed, hogy mindenre képes vagy, bevezetheted az étrendedbe a brokkolit és a kókuszt is. Nem érdemes azonban méregtelenítő kúrába fognod, mivel a szervezetednek energiára van szüksége.

Érzelmi élet

Az érzelmek időnként kiszámíthatatlanok lehetnek, de még ebben is fontos a stabilitás és az egyensúly. Döntsd el, hogy kreatívabbá és figyelmesebbé válsz, és gyakorolj addig, amíg ez beépül a napi rutinodba. Ha Yin típus vagy, akkor stressz esetén könnyen szomorúvá és aggodalmasá válsz. Fontos, hogy legyél tudatos az érzéseidben. Ha Yang típusú vagy, akkor gyorsan mérgessé válhatsz, ha valami nem a terv szerint alakul. Keress egyensúlyt az érzelmeid között, és próbálj meg mélyebben megérteni mindazt, ami benned folyik. Lélegezz mélyen és nézz szembe racionálisan az adott helyzettel, ahelyett, hogy túlreagálnál vagy elnyomnád az érzéseidet.

Testi egészség

Az egyensúly nem csak a lelki, de a fizikai állapotod szempontjából is létfontosságú. Ha Yin típusú ember vagy, akkor jól jöhetnek az olyan fizikai gyakorlatok, amelyek során aktívan és erőteljesen mozogsz, például a Vinyasa-áramlás. Ha Yang típusú vagy, akkor a felesleges energiádat és a feszültségedet olyan gyakorlatokkal oldhatod, mint a Yin-jóga. Bár nem könnyű kilépni a komfortzónából, és gyakran nehezen válik meg az ember azoktól a szokásoktól, amelyekhez hozzászokott, rendkívül fontos, hogy erősítsd magadban az ellenkező energiát is. Ezzel nem csak fizikailag, de lelkileg és egészségügyileg is jobb állapotba kerülhetsz.

A nyugati gondolkodásmódtól a keleti bölcsességekig, a természeti törvényektől a misztikus rítusokig, a kristályterápiától a meditációs gyakorlatokig, a spiritualitás rengeteg különböző ágazatot és eszközt ölel fel. Mindazonáltal mindegyiknek közös célja van: az út megtalálása a tisztánlátás, a jólét és az élethez való pozitív hozzáállás felé. Vagyis a cél a lelki harmónia és a belső egyensúly kialakítása.

A lélek belső egyensúlyának megteremtéséhez az életben alapvetőek a szeretet és a boldogság elemi érzései. A spirituális útmutatások által megtanulhatod, hogyan hozhatod megérintésbe az életedet az érzékelhetetlen dimenziók pozitív energiáival, és hogyan teremthetsz belső egyensúlyt ezeknek a láthatatlan erőknek a segítségével. Lépj kapcsolatba egy spirituális vezetővel, és tapasztald meg a saját lelki harmóniádat!

 

 
Címkék:
vissza
Rita
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
       
 
       
 
       
 
Válasszon csillagjegyet
 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
Sri Lanka
 
2115
 
 
 
kép 202
 
3779
 
 
Izland
 
2209
 
 
 
Ikrek háttér
 
3074
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei