Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel.
Malcolm Hein
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezotéria 2023. szeptember 29. 0 hozzászólás
 

Annak ellenére, hogy a karma állandóan jelen van az életünkben és az evolúció kezdetétől fogva formálja azt, sokan mégiscsak félreértik. Csak tudatosabb hozzáállással remélhetjük, hogy életünk jobbra fordul és egy szeretettel telibb, élhetőbb világ jön létre. Íme, néhány tévhit a karma témájában.

1. A karma nem bosszúhadjárat

Néhányan azt gondolják, hogy a karma olyan univerzális szabály, melynek missziója az egyensúly és a harmónia fenntartása az isteni irányelvek mentén, és ezért szükségszerűen bosszúhadjáratot indít. De ez nem igaz. A karma nem a megtorlásról szól, hanem arról, hogy leckéket adjon! Szeretne tisztítani, nem pedig megbüntetni. Arra törekszik, hogy kiirtsa emberi hibáinkat, amelyek elidegenítenek minket egymástól. Azt szeretné, ha megtanulnánk, hogyan élni másokkal szívvel-lélekkel.

2. A karma nem azonos a végzettel

A karma nem egy előre lefektetett forgatókönyv, ami az életedet irányítja. Sokkal inkább egy folyamatosan változó dinamika, amely útmutatást ad arra nézve, hogyan teremtheted meg a belső egyensúlyt és hogyan győzd le a tudatlanságot és a sötétséget. Az előző életeidből hozott karma segít abban, hogy a jelenben tovább fejlődhess. Ugyanakkor a korábban felhalmozott rossz karma is hatással lehet a mostani életedre. De ha erős az elszántságod és a lelkiismereted, képes vagy feloldani a múlt terheit, és új életutat építhetsz.

3. A jó karma nem egyenlő a luxussal

Az isteni szabályok nem az emberi igények vagy kívánságok alapján készülnek. A céljuk az, hogy igazságot és tisztaságot teremtsenek a világban. A lelkek olyan élményekre vágyakoznak, ahol az empátiát megtanulhatják és spirituálisan növekedhetnek. Bár a jó karma bizonyos kényelmet is magával hozhat, az igazi cél nem ez, hanem a lélek önvalóságának teljesedése. Ha egy lélek például a királyi életút mellett dönt, nem papként, hanem uralkodóként jön világra, sokkal több embert segíthet és ezzel kiegyensúlyozza azt a luxust, amiben él. Másoknak szolgál, bölcsességet sajátít el és spirituális gyakorlatokat végez, miközben nem kell azon aggódnia, hogy hol fog aludni vagy mit fog enni.

4. A szenvedés nem jelenti a rossz karmát

Sok bölcsebbnél bölcsebb lélek nehéz életutat választ, hogy mások spirituális fejlődését elősegítse. Ezzel egyidejűleg saját karmájukat is formálják. Ha a bölcs lélek a tanítói szerepet vállalja, megmutatja másoknak a türelmet, toleranciát, nagylelkűséget, empátiát és a szeretetet, akár saját szenvedésein keresztül is. Bár látszólag ezek az emberek talán azért szenvednek, mert rossz a karmájuk, sokkal inkább valószínű, hogy karmájuk valójában jó. Hatalmas bátorságot igényel, hogy a lélek egy ilyen kihívásokkal teli életet válasszon magának.

5. A karma nem mindig erkölcsös

Azok, akik képesek megérteni az élet bonyolult összeszövődéseit rájönnek, hogy a karmikus erők is sokszínűek lehetnek. Felismerik, hogy bár van rossz karma, a negatív gondolatokat mégis kordában lehet tartani, és lehetőség nyílik a fejlődésre és a megbocsátás megtanulására. Az elfogadás és a türelem révén csökkenthetjük múltbeli hibáink hatásait. Így a karma nem más, mint egy bölcs vezető. Ha a lélek magától sajátítja el a tanulságot, a karma enyhíteni fogja a szenvedés mértékét.

6. A gurunk nem vetkőztet meg minket a rossz karmától

A guru nem a rossz karmát semlegesíti, hanem segít abban, hogy világosan lássunk. A karma arra tanít minket, hogy mindennek oka van. Minden rossz gondolat, szó vagy tett negatív hatással van ránk és szenvedést okoz. A bölcs lélek ezt magától is megérti, míg a többség az embereknek valamilyen szenvedésen keresztül jut el ehhez az átláshoz.

Ha a guru eltüntetné a rossz karmánkat, akkor megfosztana minket a fejlődés és a tanulás élményétől. Az igazi guru sosem cselekszik így, hiszen a célja az, hogy lelkünk megtisztuljon és tovább fejlődjön.

7. A karma még mindig létezik

Sok online platform azt állítja, hogy az 5 dimenziós világban már nem létezik karma. Ez azonban egy félrevezető állítás. A karma a földi dimenzió egyetemes szabálya. Talán csak akkor szűnik meg, ha mindenki megtanulja önmagát szeretni anélkül, hogy ehhez tanításra lenne szükség. De ez egyelőre egy olyan távoli utópia, ahol nincs helye sem a hatalmi harcoknak, sem a kapzsiságnak.

A spirituális univerzum, legyen szó nyugati filozófiákról, keleti bölcsességekről, univerzális elvekről, boszorkányos rítusokról, gyógyító kristályokról vagy meditációról, sokszínű és változatos. De mindezen áramlatok és technikák közös célja van: az éberség, jólét és boldogság elérésének útját keresik. Más szavakkal, a lelki béke és belső egyensúly megtalálására törekszenek.

A lelki egyensúlyhoz szeretet és boldogság szükséges. Spirituális iránymutatásokkal megértheted, hogyan lehet becselezni a láthatatlan világ pozitív energiáit, és hogy miként találhatsz belső harmóniára az égi erők segítségével. Fordulj egy szellemi tanácsadóhoz, és tapasztald meg saját lelki békédet!

 

 
Címkék:
vissza
Rita
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 176
 
3904
 
 
 
kép 153
 
8324
 
 
kép 73
 
3222
 
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei