Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Az őszinte szeretet olyan – sokszor ki sem mondott – kívánság teljesítésére is képes rábírni az embert, ami kimondottan nehezére esik. Kaposi Kis István
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Párkapcsolat 2012. június 22. 17 hozzászólás
 

A keleti vallások közt sokban ismert fogalom a reinkarnáció. Az isteni újjászületés leginkább azzal magyarázható, hogy a folyamatos tökéletesedés így érhető el, így juthatunk egyre közelebb az Istenihez. Az önfejlődésben segítségünkre van a külvilág, embertársaink.

Hatással van ránk a sarki fűszeres, a posztos rendőr, a véresszájú főnök, a gondos tanárnő egyaránt. De leginkább a hozzánk közel állók, család, barátok befolyásolnak és leginkább szerelmi kapcsolataink.

Életünk kezdetén, gyermekként természetesen szüleinkhez kötődünk leginkább és ez igaz megfordítva is. A tinédzser-korban azonban már a párválasztás kerül előtérbe és ez elkísér minket kisebb-nagyobb intenzitással életünk végéig. Nem véletlen, hogy a jóshoz fordulók döntő többsége először a szerelmi, párkapcsolati kérdéseket feszegeti és csak utána tér rá munkahelyi gondokra, a családi viszályokra és az egyéb, bennünket foglalkoztató kérdésre.

A szerelmi kapcsolatok mindegyike különös jelentőséggel bír minden egyes résztvevő számára. Ha egy kapcsolat félresiklik és az egyik résztvevő megcsalja a másikat az nem csak kettejük számára, hanem mindhárom érintettnek súlyos következményekkel jár. Számtalan olyan aspektusa van egy ilyen esetnek – lekiismeretfurdalás, biztonság elvesztése, általános bizonytalanság, gyermekek elvesztése – mely már a tágabb környezetre is erős hatással van. Másfelől éppen a szerelem esztatikus ereje képes a megszokott, unalmas és gyakran semmitmondó élethelyzeteket megváltoztatni. Ennek a kettősségnek a dinamikája, ellentmondásai teszik oly nehézzé a választást. Fontosabb-e a szerelem, mint a takaréklángon égő, megszokott kapcsolat. Megéri-e váltani és „mindent” tönkretenni. Ezek a felvetések mindannyiunk életében megjelennek, de a megélt végletesség nem mindenkire jellemző.

A reinkarnáció elmélete szerint egyes kapcsolatok éppen azért alakulnak ki, mert a felek az előző életükből hoztak magukkal valamilyen egymással szembeni elszámolni valót. Az elmélet alapján a fenti állítás kis mértékben minden párra igaz, mert nem létezik tökéletes kapcsolat, de vannak szélsőséges esetek is. Ilyen például, ha valaki megöli élete rajongott párját vagy ha az állandó erőszak ellenére nem tudja valaki otthagyni az erőszaktevőt. De ide vehetjük a pedofília eseteit is, amikor vágy által sarkallva, nemegyszer szeretetből teszi tönkre az ösztöneit féken tartani nem tudó felnőtt áldozatát, nemegyszer örökre. A reinkarnáció hívei szerint – legyen ez bármennyire is rémséges hétköznapi fejjel gondolkodva – az így szerzett tapasztalatokat mindkét résztvevőnek meg kell élnie a tökéletesedési folyamat miatt. Az áldozat lelkének a szenvedésre, az erőszaktevőnek pedig a brutalitás miatti teljes önvesztésre van szüksége ahhoz, hogy új uinkarnációjában továbbléphessen.

Mindebből következik az is, hogy a nyugodt, kiegyensúlyozott életet élő személyek (és persze párok is) előző életeikben lehettek kegyetlenkedő gyilkosok, vagy áldozati bárányok. Ezeknek az inkarnációknak a lenyomata bennünk él és időnként, főként ha az ellenkező élményt megélő személlyel kerülünk össze, ez verbális, de akár fizikai összecsapáshoz is vezethet.

Természetesen akadhat olyan eset, amikor két olyan karmájú embert hoz össze a sors, akik már túl vannak a verejtékes küzdelmeken és tiszta állapotban találkoznak. Ilyenkor alakulhat ki a mindenki által irigyelt sírig tartó szerelem. De ne feledjük, ennek a boldogságnak ára volt az előző életekben és nem tart örökké, csak a következő inkarnációig.

 

 
Admin
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 17 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

Flowers

jan. 21., 10:51
Nekem már évek , sőt évtized óta segít sok mindenben egy tisztánlátó , jós aranyasszony.( tel:06306860420)  Amit eddig mondott még mindig úgy lett. Mindenféle lelki - testi es szellemi és egyéb problémámat megoldotta. Egy csoda!
 
 
 
 
noavatar

Flowers

jan. 21., 10:51
Az igazi  jósnők mev tudjàk mondani, hogy karmilus - e egy kapcsolat .? ės mi a megoldàs a jövőt illetően
 
 
 
 
noavatar

azsorasenga

febr. 04., 22:38
A karma mit mond a válásokról és a magányról,amit most még jól viselem.Kérdés ,hogy meddig
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 10., 19:31
Vivien! Köszönöm. Most rám fér minden, kivéve egy rossz kívánság. Sajnos ez egy se veled, de nélküled meg pláne nem kapcsolat. 
 
 
 
 

Vivien

szept. 10., 14:42
Így az interneten keresztül is küldük neked erőt a folytatásoz/újrakezdéshez Apacs, bármelyikünkkel megtörténhet / megtörtént, és tudom, hogy ilyenkor azért sokat számít, hogy akár csak egy jó szó vagy kívánság is erőt adjon az embernek!
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 08., 17:01
Évika! Tovább lépek, ha itt az ideje. Az életben mindennek mag van a maga ideje. A tovább lépésnek is. Egyelőre eltettem ezt a dolgot valahova mélyen a lelkembe, az agyamba és majd ha itt az ideje újra előveszem. Nincs másra most szükségem, mert nincs. Nem csak szenvedés, csak éppen most egy ilyen időszak van. De ez nem az első és szerintem nem is az utolsó ebben a történetben.
 
 
 
 

Évika

szept. 08., 14:33
Apacs! Köszi, hogy válaszoltál, de sebaj ne törd magad! Macserina: jó hogy vagy! Puszika!
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 07., 20:47
Macserina! Nem ez nehéz. A többi majd személyesen.
 
 
 
 

Macserina

szept. 07., 16:17
Mondám, hogy nem könnyű. Sőt, nehéz. De hidd el, hogy ahogy egyre inkább sikerül megteremtened magadban a harmóniát, úgy lesz egyre könnyebb. A másikat nem könnyű jobb belátásra téríteni, egyedül csak mi tudunk változni, ha akarjuk. Tehát itt kell elkezdeni. Én is vissza vissza esem néha, pedig nagyon igyekszem. Kezdetnek figyeld magadat, mintha kívülről tennéd. Vizsgáld meg mire, hogyan reagálsz, mit érzel és mit mondasz, mit mutatsz a külvilágnak. Aztán gondold végig, hogy ők ebből mit láthatnak és azt hogyan értelmezhetik. Ha netán lenne egy olyan jó barátod akivel mindezt meg is tudnád beszélni, aki őszintén lehülyéz ha az vagy... az sokat segíthet. Azt nem mondom, hogy írd le -pedig ez lenne az ideális, mert amikor később visszaolvasod, el sem hiszed, hogy ezeket a sorokat te írtad- én féltem, hogy "illetéktelen kezekbe" kerülne. Senki nem szereti a legbensőbb érzéseit közkincsé tenni. :) A lényeg, hogy magadat ismerd, a reakcióidat, az érzéseidet, a vágyaidat. Aztán majd jöhet a következő állomás....
 
 
 
 

Évika

szept. 07., 15:41
Apacs! Ne haragudj, de nem tudom eldönteni, hogy fiú vagy-e, vagy lány. Lehet, hogy ez nem is számít, de véleményem szerint a nők sokkal érzelmesebbek, sokkal nehezebben élnek át szakításokat, csalódásokat. Nem sok olyan férfival találkoztam, akit komolyan megviselt a szakítás, bár lehet, hogy ilyen is van. Nekem 6 évig tartott felállnom a padlóról szakítás után, nem volt könnyű, de sikerült. Most sokkal óvatosabb vagyok,( bár újra szerelmes!!!!) Neked is tovább kell lépni, ha csak gyötrődéssel jár ez a kapcsolatod! Nehéz, de utána jobb!!!!! Az élet nagyon rövid!
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 06., 22:12
Macserina, ha ilyn egyszerűen menne a dolog ebben a kapcsolatban, már rég megtettem volna. De sajnos nem. Nem akarom részletezni, mert nem ide tartozik, és már nem akarok róla beszélni. Majd az idő megoldja.
 
 
 
 

Macserina

szept. 06., 21:50
Bocsi, hogy közbekotyogok, de nem tudom megállni szó nélkül.
Nem azt kell akarni, hogy vége legyen, vagy megoldódjon. "Csak" úgy kell csinálni, hogy jó legyen, hogy örömet találjunk a kapcsolatban. Kommunikálni kell a másikkal. Ha nem megy szóban, akkor tettekkel, gesztusokkal. Nem könnyű és ez így nagyon homályos, de nehéz leírni. Én lassan a végére érek egy több alkalommal nekifutott kapcsolatnak és már nem fáj. Lehet így csinálni, bár ha évekkel ezelőtt ezt mondja valaki kinevetem. A lényeg, hogy NE A VÉGÉT AKARD! Az utat nézd!
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 06., 19:31
Én sem vagyok már 20, sőt már a 30-on is túl vagyok jócskán. És amit én élek át, azt kevesen bírnák el lelkileg. De persze, fel a fejjel. Optimista vagyok én, csak baromira nem könnyű. És nem tudom mikor, és hogyan lesz ennek vége, ha egyáltalán vége lesz.
 
 
 
 

Évika

szept. 06., 18:40
Szia Apacs! Tudom, hogy nem vigasz, de nem Te vagy az egyetlen, aki küzd a nehéáz szerelemmel. Már nem vagyok 20 éves és még mindig tud meglepetést okozni ez az -amúgy sem egyszerű - érzés. De hát fel a fejjel, legyünk optimisták!
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 06., 16:37
Rita, nem azzal van a baj, hogy nem tudom kezelni a másikat. Sajnos sokkal rosszabb dolgok vannak, amikkel nem tudok mit kezdeni. És nem értem, hogy miért jutott nekem ez a nehéz szerelem? Mi a cél?
 
 
 
 

Rita

szept. 06., 16:22
SAjnos a szerelem amennyire széps és jó pillanatokat tud okozni két embernek pontosan akkora fájdalmat és csalódást is. És teljesen függetlenül attól, hogy végetér vagy folytatódik. A legnehezebb és legbefolyásolhatatlanabb érzés... Meg kell tanulni kezelni a másikat, és akkor nem lesz semmi baj.
 
 
 
 
noavatar

Apacs

szept. 06., 16:19
Ezek szerint létezik, hogy az én mostani kapcsolatom azért ilyen, amilyen, mert az előző életünkben nem jutottunk a végére? Nem oldottunk meg valamit? De akkor most miért ilyen bonyolult? És miért jár ennyi fájdalommal?
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 169
 
5157
 
 
 
kép 112
 
8838
 
 
kép 339
 
2713
 
 
 
kép 57
 
3949
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei