Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Az őszinte szeretet olyan – sokszor ki sem mondott – kívánság teljesítésére is képes rábírni az embert, ami kimondottan nehezére esik. Kaposi Kis István
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Párkapcsolat 2012. május 26. 10 hozzászólás
 

A végzet, a sors, a szabad akarat műve, vagy pusztán a vak szerencsének köszönhető, hogy valaki szerelmes lesz, vagy nem. Van-e esély arra, hogy még ebben az életben, itt a Földön csak úgy véletlenszerűen megtalálja az egyetlent, az igazit, azt az embert, akivel egy életen át szeretetben élhet.


Vannak szerencsések, akiket Ámor nyila többször is szíven talál, és vannak szerencsétlenek, akik alig, vagy egyáltalán nem lesznek szerelmesek. Lehet-e tipizálni és karakterizálni azt, ami köztudottan mindannyiunk számára a legfontosabb dolog lenne az életben: szerelem. A szerelem nem kötődik a kulturális, vagy nemi hova tartozáshoz és egyáltalán nem korfüggő és nem fogható a szerencsére sem. Minden élethelyzetben és korban másként szeret az ember, mint ahogy másként a Nő és másként a Férfi. Az előbbi érzékeny radarjával előbb veszi le az adást, míg az utóbbi másként és késleltetve fogja fel, hogy menthetetlenül és visszafordíthatatlanul fülig belezúgott abba, aki a megismerkedésük percében csak helyes, aranyos, vagy jó kiscsaj és semmi több nem volt.

Kémiai reakciók, testünk jelzései, ha szerelembe esünk


Sokan megtapasztalhatták már azt a bizonyos érzést, amikor az emberen csak úgy átfut a villám, mások a gyomrukban éreznek egy fura érzést, no meg a torokban, amikor a hang elakad, szó megszakad és kész, - abban a pillanatban „tudatosul,” ez bizony szerelem. Egyesek heves szívdobogást kapnak, mások elpirulnak, - az ok adrenalin kerül a vérbe. Mindenkinél más fizikai tünetek jelentkeznek, erre bizony nincs orvosság, mert a szerelem olyan betegség, ami nem gyógyítható. Az bizonyos, hogy az adott pillanat magába foglalja az életet magát, vagyis a jelenből alakulhat egy lehetséges jövő, de azt, hogy mi lesz, mi magunk tudjuk befolyásolni, vagyis készen állunk-e pont akkor az elfogadásra, vagy sem.

Létezik-e a nagy érzés és a nagy Ő, vagy csak a képzelet játéka?

A szerelem tanulható, mert mindenkiben ott a készség, hogy szeretni tudjon, bár kétségtelen, hogy jól szeretni nem könnyű. Pedig a mai kor embere nagyon vágyik, a feltétel nélküliségre, vagyis arra, hogy olyannak szeressék, amilyen és ne akarják megváltoztatni. Aki nincs tisztába saját értelmi, és érzelmi értékeivel, nem tudja, mire vágyik, alacsony az önértékelése, nagy valószínűséggel rosszul fog dönteni. Persze minden életciklusban más a szeretetnyelv, és nyilván ösztönösebben fejezi ki magát egy hat éves kisiskolás, mint egy negyven éves ember. Nem egyformán, egyféleképpen szeretünk, vannak tétova lovagok, amolyan visszalépő meghátrálók és vannak komoly udvarlók, de akadnak nyomuló macsók, akik a nők olvasatában csakis kizárólag azt akarják.

Nem kellene túldimenzionálni, vagy kivesézni, ki, mit akar, majd a gyakorlatban kiderül. Elég, ha kellő nyitottsággal és figyelemmel fordulunk a másik fél felé, a többit az idő megoldja.

A férfi agy egészen másként működik, mint a női agy. A férfiak a nőies nőket keresik, aki úgy öltözik, akinek egész lénye azt sugallja ízig-vérig Nő. Azt, aki nem veszi el tőle a férfiasságot, aki mellett tündökölhet, alkothat, akire pénzt kereshet, aki felnéz rá, mert Ő férfi.

Aki három típust egyesít egy személyben, abba szeret bele, aki emlékezteti az anyjára, aki tökéletes feleség, jó anya, és kiváló szerető, vagyis jó vele szerelmeskedni.

A szerelem háromszög elmélete:

- intimitás

- szenvedély

- elkötelezettség

Az intimitás: a közelségek és az érzések kölcsönösségét képviselő érzelmi összetevő.

A szenvedély: a szexuális vonzalmat és a szerelmesség romantikus érzését megragadó motivációs összetevő.

Az elkötelezettség: a kapcsolat fenntartására irányuló összes itt felsorolt tényező, amely a kölcsönösségen alapul.

A társszerelmet magas intimitás és erős elkötelezettség jellemzi.

Aki, igazán szeret, nyíltan felvállalja és kimutatja az érzéseit. Nem baj, ha, a kezdeti lépések tétovák, suták, mert járni tanulni nehéz. A kezdeti bizonytalanságok, hamar elmúlnak, amint pozitív visszajelzések érkeznek. BÁTORSÁG!

Szeifert Zsuzsa

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 7 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

yamata

szept. 23., 22:16
 
 
 
 

Vivien

nov. 09., 15:12
Abszolút megengedem hogy cáfolj, hiszen mások véleményétől és látás módjától leszünk mind gazdagabbak. Abszolút ember és helyzetfüggő minden, biztosan sokan vannak olyanok is akiknél tényleg jól működnek a férfi női barátságok, szerintem mindkét tábornak sok tagja lenne ha lenne ilyen szavazás, hogy létezik-e vagy sem :) A szerelem pedig szerintem azért működik fiatalon mert akkor tényleg még nincsenek előítéletek és félelmek, csak az önzetlen szerelem és ragaszkodás... o de szép :)
 
 
 
 
noavatar

Kedy

nov. 07., 09:15
Szia Vivien! :) Ha megengeded,cáfolnék! :) Igen sokan azt mondják,hogy nem létezik barátság férfi és nő között.De Én viszont hiszem,mert nekem is van.És most nem arról van szó,akiről előzőleg írtam.Több éves barátságról beszélek.Hiszen az köztudott,hogy egy fiú-lány vagy férfi-nő barátság,sokszor többet ér,mint két lány vagy két nő barátsága.Irigység és a féltékenység előbb utóbb felszínre tör,amíg egy férfi baráttól irigységet és féltékenységet nem tapasztalni,de féltést és  segítséget,annál többet.És arról nem beszélve,hogy beszélgetni is jobban el lehet,mert sok mindent másként látnak...Természetesen ezzel,nem általánosítani szeretnék,mert nem minden női barátság végződik így szerencsére. :) Nekem megadatott,hogy 32 éves barátság köt össze a legjobb barátnőmmel :) De viszont akadt közel 9 éves is és kiderült sajnos,hogy jóhiszemű voltam és kihasználta...erről ennyit.De van olyan férfi barátom is,akire bármikor és bármiben számíthatok.Nos ez elég hosszúra sikerült cáfolásom volt...bocsi érte! :) Abban sem értek egyet,hogy csak fiatalon működne a "szerelem első látásra"  :) nincs kórhoz kötve.Persze,csak a saját nevemben nyilatkozom.Persze az igaz,sajnos hogy a sok rossz tapasztalat és élmény,vissza tartja attól az embereket,hogy merjenek szétnézni akár maguk körül...Én mertem és lőn! :) Mindenki annyi idős,amennyinek érzi Magát...és a találkozásunk során,soha nem éreztük azt,hogy illúzió romboló lenne.Sőt!Azok a mosolyok,pluszt adnak Nekünk,amire ebben a világban bizony az is jól jön. :) És igen,az emlékeinkben él az első pillanat :) amit nem feledünk! :)
 
 
 
 

Vivien

nov. 06., 13:34
Na azért óvatosan mert férfi és nő között nem létezik barátság :) :) Egyébként az szerelem első látásra a fiatalon működik igazán, az idő előrehaladtával már sajnos az ember annyi tapasztalatot gyűjt, hogy már nem élheti át újra ezt a csodálatos érzést. De nem is baj, hiszen biztosan veletek is megesett már hogy egy olyan helyre tértetek vissza, ami az emlékeitekben csodálatos volt de újra élve már illúzióromboló. A szerelem első látásra is ilyen meg kell élni és megőrizni az emlékeinkben hogy az egy nagyon remek dolog :)
 
 
 
 
noavatar

Kedy

nov. 06., 09:03
Örülök Rita,hogy egyet értesz Velem,vagyis azzal,hogy igen is VAN ILYEN! :) Sokan nem hisznek benne,mert még nem éltek át,egy ilyen helyzetet.De SAJNOS vannak olyanok is,akik életük folyamán,kimaradnak ebből a fantasztikus élményből.Mert ez bizony az... :) Ezért érzem magam szerencsésnek...lassan egy éve,hogy ilyen történt Velem.Egy közös barátunk mutatott be egymásnak bennünket.Olyan volt,mint egy lassított felvétel...az első pillanattól kezdve ahogy egymásra néztünk,alig tudtuk levenni a szemünket egymásról.És erre a pillanatra,mind a ketten emlékezni fogunk. :) Megjegyzem,nem történt köztünk ezen kívül semmi,de azóta is tartjuk a kapcsolatot.De szigorúan,csak mint BARÁTOK!Nem beszéltünk róla azóta sem,ez a Mi kis titkunk.Jó érzéssel tölt el bennünket amikor véletlen össze futunk közös ismerőseink által.Természetesen ugyan azzal a mosollyal nézünk egymásra,azóta is...  :) Ezt megtudja valaki magyarázni nekem? :)
 
 
 
 

Rita

nov. 05., 14:58
Szívemből szóltál és bár saját tapasztalatom alapján a szerelem első látásra rövidebb ideig tartó kapcsolat alapja tud lenni, viszont az intenzivitása miatt feledhetetlen élményekkel kecsegtet. Nincs is szebb a minden elsöprő első látásra szerelemnél, amikor egyszerűen az univerzum jelzi rezgésekkel, hogy neked meg neki össze kell jönnötök! :)
 
 
 
 
noavatar

Kedy

nov. 02., 08:47
Első látásra szerem... :) IGEN van ilyen. :) Szerencsém volt többször megtapasztalni mind ezt. :) Gyönyörű és magával ragadó;és rettentően tud fájni amikor a "köd" felszáll...De akkor is azt vallom,hogy szerencsés vagyok! :) Mert amikor "elesek",képes vagyok mégis felállni és újra bízni.Mindig és mindig tanulok az élettől valami újat és mindig kapok valami pluszt,amitől gazdagabb leszek! :) Nyitott szívvel és lélekkel indulok tovább és hiszem azt,hogy igenis megtalálom az a bizonyos boldogságot,amire mindig is vágytam...:) 
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 51
 
4301
 
 
 
kép 60
 
3220
 
 
Bika
 
3336
 
 
 
kép 196
 
4201
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei