Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel.
Malcolm Hein
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Érdekességek 2023. szeptember 29. 0 hozzászólás
 

Amikor a kaszinók által termelt bevételek kerülnek szóba, számos kérdés merül fel. Manapság ugyanis a szerencsejátéknak világszerte egyre jelentősebb szereplői az online kaszinók is, így felmerülhet a kérdés, hogy melyik ágazat hoz több pénzt a házhoz – ami jelen esetben az államokra értendő.

1Számos tényező befolyásolja, hogy az online vagy a szárazföldi kaszinó hozza a több bevételt az államkasszának, hiszen országonként eltérő, hogy hány szárazföldi és hány online kaszinó van, és természetesen a jogszabályok is sok esetben eltérnek. A legnagyobb hasonlóságok a jogszabályok terén főleg inkább a játékosvédelemre vonatkoznak.

Tekintettel arra, hogy bevételek tekintetében láthatóan az olyan országok járnak élen, amelyekben sok-sok szárazföldi kaszinó található, cikkünkben főként ezekkel foglalkozunk. Nézzünk is meg néhány olyan országot, amely híres a szerencsejáték-bevételeiről:

  1. Makaó, Kína

  2. Amerikai Egyesült Államok

  3. Ausztrália

  4. Szingapúr

Az új szerencsejáték-főváros: Makaó

Ne éljünk tovább tévhitben, a kaszinózás fővárosának címét a Kínában található Makaó tudhatja magáénak már egy ideje. A 2022-es évben például 2,37 milliárd dollár bevétele származott az országnak a makaói szerencsejáték-iparból, ami, mondanunk sem kell, hatalmas összeg. Hasonlóan nagy összegek voltak jellemzőek a korábbi években is. Makaó egyébként a bruttó játékbevételének körülbelül 39%-át költi adóbefizetésre.

Makaóban a legnagyobb a népsűrűség

Érdekesség lehet Makaóról, hogy ennek a kínai városnak nagyon nagy mértékű a népsűrűsége, ugyanis 30 négyzetkilométerre 600.000 lakos jut. Ezáltal huszszor nagyobb itt a népsűrűség, mint az átlagos globális érték.

Las Vegas az örök szerencsejáték-úticél

Ha kaszinó, akkor mindenkinek Las Vegas jut eszébe, a Lemon casino és a hozzá hasonló online kaszinók is előszeretettel használják ezt a tematikát a virtuális játékok keretében. Mindez nem véletlen, hiszen ez az amerikai város a fényűző, grandiózus kaszinók révén szerzett magának hírnevet. Érthető tehát, hogy a szerencsejátékból Amerika az egyik olyan közigazgatási terület, amely a legtöbb pénzt gyűjti be.

Alacsony adózási százalék

Tekintettel arra, hogy Amerikában igen alacsony az adózás százaléka, a nevadai gambling bevétel bruttójából kicsivel több mint 6%-ot kellett kifizessen például 2019-ben. Azért érdemes ezt az évet figyelembe venni, mert ekkor még a gambling világára nem volt befolyással a koronavírus. Ekkor Nevada 810 millió dollárt fizetett be adó formájában.

Régiónként változó szabályok Ausztráliában

Ausztrália szintén azon országok közé tartozik, amelyik a legnagyobb bevételeket szerzi be évente a kaszinójátékokból. Az adózás százaléka 10 és 30% között mozog a különböző régiókban, jelentős részét képezve az ország gazdaságának. A szerencsejáték népszerűségéhez nagyban hozzájárulnak természetesen a szerencsejátékra vonatkozó szabályozások, a körülmények biztosítása, a játékosvédelem. Az elmúlt években a szerencsejátékkal kapcsolatos reklámok száma is megnőtt, ami szintén hozzátett ennek elterjedéséhez.

Nagyon szeretnek pókerezni

Ausztrália lakosai arról híresek a szerencsejáték terén, hogy nagyon szeretik a pókert. Érdekesség, hogy a nyerőgépeket gyakran úgy emlegetik, hogy „pokies”, ami tulajdonképpen a pókergép rövidítése. Ezt a szót használják mindenféle nyerőgépre, amelyek, mint tudjuk, nem is pókerjátékot szolgáltatnak általában.

Szerencsejáték Szingapúrban

Milliárdos bevétele származik a szerencsejátékból Szingapúrnak, így kétségtelen, hogy itt is komoly jelentősége van a gambling világának az ország gazdaság tekintetében. Az online szerencsejátékot nagyon szigorú szabályokkal korlátozzák, az offline viszont jól megy. Ez többek között annak is köszönhető, hogy ebben az országban igen sok üdülőkomplexum van, amelyeknek általában a kaszinótermek is a részét képezik.

Felújítási tervek a legjobb játéktermeket érintően

Szingapúrban jelenleg több olyan projekt is folyamatban van, amelynek éppen az a célja, hogy felújítson néhány olyan turistakomplexumot, amelyek régen virágzóak voltak, de mára már igen lerobbantnak számítanak. Ez azt jelenti, hogy bizony továbbra is megvan az igény az ilyen jellegű úticélok fenntartására és létrehozására.

Ezek az adatok, infók egyébként segítséget nyújthatnak az érdeklődők számára abban is, hogy megervezzék a következő nyaralásukat, hiszen a legtöbb ilyen szerencsejáték-központban természetesen sok más izgalmas látnivaló is elérhető a kíváncsi látogatók számára.

 

 
Címkék:
vissza
Zsuzsu
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 79
 
2921
 
 
 
kép 159
 
3301
 
 
kép 207
 
2328
 
 
 
kép 172
 
4496
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei