Chat
Online
Chat now
3 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mosolyharcos hozzászólt a(z) Szerelmi kötés és oldás - igaz történet című cikkhez. április 19.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezotéria 2012. november 30. 0 hozzászólás
 

Immáron 16. alkalommal kerül megrendezésre az Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál, amely az egyik legnagyobb és legrangosabb eseménnyé nőtte ki magát az évek alatt természetgyógyászat és ezotéria témakörökben. Az idei rendezvény sztárvedége Eric Pearl!

Eric Pearl, Müller Péter, Laár András, Joshi Bharat, Kalo Jenő, Dr. Fülöp Sándor, hogy csak a legnagyobb neveket említsük a XVI. Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál előadói közül, amelynek házigazdája ismét a Természetgyógyász magazin. A helyszín a Villányi úti Konferencia Központ (Budapest XI Villányi út 11-13) az időpont pedig 2012. december 2 vasárnap 9-19 óra.

Eltelt tizenöt év, eltelt tizenöt karácsony. Többször átléptük már a kerekebb számok jubileumi küszöbét, keressük hát a tizenhatos aktualitását és üzenetét, ami ha más nem, a tizenötös folytatása is lehet. A folytatás fontos szó, tavaly ugyanis a 2012-es évnek néztünk elébe, nagytermes előadásokban vizsgálgattuk a jóslatolt jövőt, ami most, íme itt van, vagyis hát a maja naptár szerint december 21-én itt lesz. Mit hoz a holnap? Bukást vagy felemelkedést, végzetet vagy újjászületést, a világ végét vagy a világ másik kezdetét? Bárhogy is alakul, a változó dolgok között van, ami változatlan marad, ez pedig az emberi lét minőségének a jelentősége, ami leginkább az egymással való viszonyainkban fedhető fel. A képletesen vett újjászületéshez éppen ezért nélkülözhetetlen nagyító alá venni az életünket meghatározó szeretet, szerelem és szexualitás létfontosságú kérdéseit.

Idei fesztiválunk – a szakmai és más izgalmas előadások mellett – így ezt a témát is körbejárja. Müller Péter az öröm bölcsességéről beszél, Kalo Jenő a párkapcsolatok tükreit mutatja fel, míg Laár András közzéteszi magánéleti tapasztalatait, bemutatva az elválás szeretetteli útjait zenével tarkított előadásában. A nagytermes fellépők között Paulinyi Tamást, dr. Fülöp Sándort és a jól ismert médiaszereplőt, Joshi Bharatot is hallhatjuk, és bizonyára valamennyiünk örömére szolgál, hogy külföldi meghívottként sztárvendégünk ezúttal dr. Eric Pearl lesz, aki az általa kidolgozott „Kapcsolatteremtő gyógyítás” világszerte meglepetést okozó új, működő módszerét mutatja be.

Természetesen idén is találkozhatunk lapunk állandó szerzőivel, László Ruthtal, dr. Simoncsics Péterrel, dr. Csiszár Róberttel és Jakab Istvánnal, valamint a természetgyógyászat további jeles képviselőivel (dr. Eöry Ajándok, dr. Vargha Zoltán, Szántai Zsolt), ugyanúgy, ahogy most is részt vehetünk az ingyenes gyógyításokon és tanácsadásokon. A 2007-ben elhunyt írónő, Szepes Mária emléke előtt tisztelgő egész napos megemlékezésben hallhatjuk többek között Novák Andrást, Müller Pétert és Csongrádi Katát, Mácsai Pált és Rákos Pétert, továbbá itt kerülnek bemutatásra az idei Szepes Mária irodalmi pályázat nyertesei is.

A fesztivál most sem lenne teljes a megszokott művészeti bemutatók nélkül. Hallhatjuk így Kövi Szabolcsot, Berger Hannát, Dávid Viktóriát, de gyönyörködhetünk a Sri Chinmoy meditatív zenéjét játszó, ausztriai származású kettős kínai hegedű- és hárfajátékában, valamint gospelekben, táncos népi muzsikában, világzenében és flamenco táncban, ahogy az estét is hagyományosan egy fergeteges koncert zárja a KIYO KITO Taiko japándob-csoport és a Meszecsinka együttes előadásában. A művészeti blokkunk ezúttal igazi újdonsággal is szolgál: a Spirit Színház 50 percben bemutatja Müller Péter Szeretetkönyv c. művének színpadi adaptációját Papadimitru Athina és Kutik Rezső előadásában.

Karácsonyi fesztiválunk, mint mindig, a szellemhez és a lélekhez szól, emellett azonban gyógyító erőkkel és tanácsokkal is megajándékozza a látogatókat, a közelgő karácsonyra való készülődéshez – az ünnepi ajándékozásokhoz – pedig az ország legnagyobb és legválasztékosabb ezoterikus vásárának kínálatával biztosít lehetőséget. Hogy mit hoz tehát a jövő? Egy biztos. 2012. december 2-án egyértelműen sokak örömét, elmélyülését és színvonalas szórakozását aTermészetgyógyász Magazin XVI. Karácsonyi Fesztiválján. Közös ünnepünkre Mindenkit szeretettel várunk!

Kiemelt ezoterikus programok

Összegyűjtöttük a legérdekesebbnek ígérkező előadásokat, amelyek a 600-as előadóteremben kerülnek megrendezésre sorban egymás után. Ezen felül azonban még három teremben folynak majd párhuzamosan előadások, hogy mindenki megtalálja nálunk a számítását!

PAULINYI TAMÁS:  Küszöbönálló gondolatok a világvégéről
Időpont: 10.00–10.40

Az idei év decemberének történéseit sokan misztikus kíváncsisággal várják, ki a maja naptár „világvége” jóslatától, ki asztrológiai bolygóegyüttállástól, ki pedig napkitörésektől vagy pólusváltásoktól tartva. Tény, hogy világunk jelen helyzetét látva mindezek nélkül is lehet okunk aggodalomra, azonban hallhatunk olyan spirituális jövendöléseket is, amelyek egy új, jobb világ eljövetelét datálják ugyanerre az időszakra. A számtalan elmaradt világvége és megváltás után most mégis mit várhatunk? Vajon égi jelek és kataklizmák nélkül is megváltozhatunk? Ezekről a küszöbönálló gondolatokról és a tudatteremtő dimenzióiról szól az ismert író és pszikutató közérthető, ám izgalmas nyitó előadása

MÜLLER PÉTER: Örömről, játékról, önfeledtségről
Időpont: 11.00–11.40

„Gyerekkoromban – öt-hatéves lehettem – fölfedeztem magamban valakit, aki nem hal meg soha. Ez a valaki mindig vidám volt. Mosolygott. Úgy hívtam: Bölcs Bohóc. Onnan kezdve kifejezetten élvezetessé vált számomra az élet. Főleg, ha megszólalt bennem. Bármilyen bajban voltam, földerült körülöttem minden. Viszont, ha elfeledkeztem róla, riadt lettem, reménytelen és szomorú. Ha megkérdeztem tőle, mitévő legyek, ezt válaszolta: – Érezzél engem magadban! – Róla fogok beszélni.”

LAÁR ANDRÁS: Elválni szeretetben – Vég és végtelenség a párkapcsolatokban
Időpont: 12.00–12.40

Párkapcsolataink legfájdalmasabb és legnehezebb állomását azok megszakadása, az elválás jelenti, ami a legtöbb esetben elvarratlan szálakat, megkeseredett érzéseket hagy maga után. Ennek pedig nem feltétlenül kell így történnie. Hogyan lehet szeretetben elválni, milyen felnőtt- és spirituális útjai lehetnek az elengedésnek? Ilyen és hasonló kérdéseket boncolgat előadásában az ismert művész és buddhista tanító, aki szokott és derűs közvetlenségével adja át saját életének megélt és hiteles tanulságait. Az előadást Laár András saját dalaival szinesíti.

KALO JENŐ: Párom a tükröm
Időpont: 14.00–14.40

Az ismert asztrológus előadó életünk legfontosabb kérdéseire keresi a választ az alábbiak boncolgatásával:  – Nők és férfiak viselkedése, közös és eltérő tulajdonságaik – Szülői minták – Párkapcsolati játszmák, bűntudat – Párkapcsolati hierarchia, tükröződés, hárítás – Magány – A szeretet felébresztése. Mindezek alapján kiderül, a párválasztásunk nem véletlen, valójában önmagunk tükre, valamint az is, hogy mire tanít (tanítana) életünk párja.

DR. ERIC PEARL: Reconnection – Fedezd fel a gyógyítás új frekvenciáit!
Időpont: 15.00-15.40

Fesztiválunk külföldi sztárvendége dr. Eric Pearl, a Kapcsolatteremtő gyógyítás – Gyógyíts másokat és gyógyulj meg magad is! című nemzetközi sikerkönyv szerzője, melyet több mint 36 nyelvre lefordítottak. Előadásában megismerteti az általa felfedezett és tudományosan is mérhető új gyógyító frekvenciákkal működő módszerét, amelynek segítségével mindannyian képessé válunk meggyógyítani szeretteinket, önmagunkat és másokat. „Ez a gyógyítás egy evolúciós folyamat része, melyet az idézett elő, hogy a legmagasabb rezgési szinten folytatott érintkezés révén társteremtőkké váltunk az univerzummal” – mondja. Eric már 12 éve dolgozott sikeres kiropraktőrként Los Angelesben, amikor egyre több páciense a testén érezte a kezét, holott ő nem érintette meg őket. Majd betegei arról számoltak be, hogy csodával határos módon legyőzték rákos és az AIDS-hez kötődő betegségeiket. Mások epilepsziából, krónikus fáradtság szindrómából, ízületi gyulladásból, veleszületett testi elváltozásokból stb. gyógyultak meg. Dr. Eric Pearl ekkor fedezte fel azt a különleges képességét, amit Reconnectionnek, Kapcsolatteremtő gyógyításnak nevezett el, s amely tudást a mai napig több mint 75 ezer embernek adott át világszerte. Az előadáson egy önként jelentkező segítségével Pearl rövid bemutatóval bizonyítja a módszer hatásosságát.

JOSHI BHARAT: Nirvána és szexualitás – A szerelem útján
Időpont: 16.00–16.40

A Nirvána test- és egomentes állapotot jelent, miközben a szerelem és a szexualitás a test által teljesedik be. Hogyan lehetséges az egyik elérése annak ellentettje által? Jóllehet első pillantásra abszurdnak tűnik ez a gondolattársítás, ha alaposabban belemélyedünk, megértjük, hogy e három vágy – Nirvána, szexualitás, szerelem – célja és lényege egy és ugyanaz.

DR. FÜLÖP SÁNDOR: Emberi Szeretet – Isteni Szeretet
Időpont: 17.00–17.40

A szeretet olyan, mint a fény.  Ahol fény van, ott világos van, ahol hiányzik, ott sötétség. Ez utóbbi csak a fénnyel párhuzamosan értelmezhető, azaz amilyen mértékben jön elő a fény, úgy tűnik el a sötétség. Ahol nincs elég szeretet, ott eluralkodik a gyűlölet, a közömbösség, a félelem, a birtoklásvágy, a másoktól való függőség, illetve sok egyéb negatív erő. Sokféle árnyalata van a sötétségnek: árnyék, szürkület, sötét, vaksötét stb. Ugyanígy többlépcsős és ezerszínű a fény és a vele analóg fogalom, a szeretet

További előadások

Ahogy azt említettük természetesen a kiemelt előadásokon túl még több tucatnyi előadást hallgathatnak meg az érdeklődők a fesztiválon további három teremben, ahol természetgyógyászati előadásokat (300-as terem), Szepes Mária emlékműsort (200-as terem) és művészeti programokat (Aula) is megtekinthetnek az érdeklődők.

A jegyárak hat éve változatlanok, tehát elővételben 3500 Ft-ba kerülnek, extra ajándékkal, a helyszínen 4500 Ft-ot kell fizetni míg a nyugdíjasoknál és tanulóknál az ár 2900 Ft és 3500 Ft. Aki csak délután tud kilátogatni, annak 14 órától mindössze 2500 Ft-ba kerül a belépő. A rendzvény teljes ideje alatt ingyenes állapotfelmérések és tanácsadások is lesznek. A szervezők várnak mindenkit sok szeretettel, bővebb információk az esemény honlapján érhetőek el ide kattintva!

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 170
 
2475
 
 
 
kép 522
 
1999
 
 
kép 121
 
2556
 
 
 
kép 103
 
2433
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei