Chat
Online
Chat now
14 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

Nóncsi hozzászólt a(z) Kinél jósoltassak? témájú fórumban. november 10.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezotéria 2013. április 11. 0 hozzászólás
 

Missziódnak érzed mások megváltását? Érdemes minden 'küldetés' elindítása előtt megvizsgálni saját érzéseidet: Jól érzed magad a bőrödben? Teljes az életed? Fontosságtudatod veszélyeztetve lenne-e, ha meghiúsulna egy-egy megmentő akciód, vagy a megmentendő fél részéről visszautasítást, elzárkózást kapnál? A kívülről érkező hála és az elismerés mennyire lényeges eleme segítő hadjárataidnak?

A spirituális divatirányzatok elvakult követése során hajlamosak vagyunk megfeledkezni az emberi pszichológia törvényszerűségeiről. Holott azok időnként igencsak komoly egyensúlyozóink lehetnek, például abban, hogy rávilágítanak: az, aki nagyon akar segíteni másokon, talán saját sérüléseinek feldolgozását halogatja, az őszinte szembenézéstől menekítve illúziókból építkező lényét. Megváltószerepbe általában az menekül, aki saját magán még fél segíteni, mert szorong attól, hogy ha elkezdene valóban befelé tekinteni, kiderülnének személyiségének torzulásai, és összedőlne a nehezen összetákolt énkép, amelynek lényege a felsőbbrendűség érzete, a nála gyengébbek rendszeres megerősítése által. A hódolat, a csodálat, a másokból áradó hála tartja életben ezt az illúziót, amely nem más, mint egy kialakított védelmi rendszer azért, hogy az elme elbírja a sérüléseket. Nincs is ezzel baj, abban az esetben, ha az angyalmaszkot viselő közben rálát saját gyengeségeire, és kész a tanulásra, a fejlődésre. Ám ha sikerélményeit nem az evolúciós úton való emelkedésére használja, hanem a folyamatos önámítás, az egóépítés a tudatalatti cél – a végeredmény biztosan a csapdába esés.

Nem tudsz rezgésszintedben emelkedni, ha a mélyben elfojtott indulatok, feldolgozatlan komplexusok örvénylenek, amelyek döntéseidet és tetteidet is befolyásolják. Nem attól leszel haladott fejlődésedben, hogy mások előtt az Erő hordozójának szerepében tetszelegsz, ezzel saját nélkülözhetetlenség-tudatodat erősítve.
Az egyetlen út az őszinteségé.
Mert bár embertársaidat jó ideig talán félrevezetheted, de hosszútávon, ha valóban emelkedni akarsz, önámítási kísérleteid bukáshoz vezetnek. Nem bölcsebb felvállalni a gyöngeségeinket, hogy megszelídítésük által, erővé formálva azokat, belső fényünkkel igaz inspirálói lehessünk lélektársainknak – immár hamis játszmák felvillantása nélküli, görcsmentes áramlásban? Nem kell senkinek bizonyítanod, hogy szerethető vagy… Naggyá nem az általad hangoztatott hőstettek sorolása tesz, hanem a lemeztelenedés bátorsága…

 

 
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 521
 
4705
 
 
 
kép 129
 
4159
 
 
kép 174
 
2772
 
 
 
Mérleg
 
1907
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei