Chat
Online
Chat now
2 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mosolyharcos hozzászólt a(z) Szerelmi kötés és oldás - igaz történet című cikkhez. április 19.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezoterikus utazás 2013. április 02. 1 hozzászólás
 

Madridtól 110 kilométerre található egy település, amely 1128 méterre a tenger felett terül el és a helyiek egész egyszerűen úgy jellemzik, hogy ez a város van a legközelebb az éghez. Ismerkedj meg ezoterikus helyszíneinket bemutató sorozatunkban Avila csodálatos városával.

A város szimbóluma egyértelműen a 11. és a 14. század körül épül két és fél kilométer hosszú mind a mai napig teljes épségben fenn maradt románkori városfal, amelynek folytonosságát 88 torony és kilenc kapu szakíja csak meg. A városfal különleges építészeti jelentősége, hogy a város védelmét szolgáló fal szerves részét képezi maga a gótikus katedrális is.

A városban található számos román kori templom és kolostor, többek között a Szent Vincenz-, a Szent Péter- vagy a Szent Tamás-kolostor, melyek ugyan a városfalon kívül helyezkednek el, ám éppúgy meghatározzák a városképet, mint a reneszánsz stílusban épült úri házak és paloták, vagy a szűk, cakkos utcácskák.

Sorozatunkba azonban nem kimondottan a jellegzetes műemlékei miatt kerülhetett be, hanem egy igazán misztikus történet révén. Ebben a városban jött a világra 1515. március 28-án Teresa Sanchez Cepeda Davila y Ahumada, akit 14 éves korában, édesanyja halála után beadtak az avilai Ágoston-rendi apácakolostorba, hogy itt folytassa tanulmányait.

Egy betegség miatt azonban el kellett hagynia a kolostort, tanításáról édesapja és nagybátyja gondoskodott. A nagybácsi révén ismerkedett meg Szent Jeromos leveleivel, melyek olyan erős hatást gyakoroltak rá, hogy elhatározta, életét Istennek szenteli. Apja nem támogatta döntését, ezért 1535 novemberében elhagyta a szülői házat, és bevonult az avilai Szent Megtestesülés karmelita kolostorba. Egészségét ismét súlyos kór támadta meg, melyből élete végig nem tudott teljesen kigyógyulni.

Feljegyzéseiből megtudjuk, hogy betegsége alatt Isten víziók és hangok útján felkereste. A látomások a fiatal lány lelkét mélyen felkavarták, nem volt képes egyedül feldolgozni ezeket, de Borgiai Szent Ferenc, Alcantarai Szent Péter, illetve dominikánus és jezsuita szerzetesek a segítségére voltak ebben. A lány látomásainak híre egy idő után mind szélesebb körben terjedt az egyszerű emberek körében is.

Ez idő alatt Teresával csodás dolgok történtek, s ezekről a neve aztán az egész világon ismertté vált; szívét láthatóan egy dárda hegye szúrta át. A lány hitt abban, hogy mindez egy angyal műve, aki látomásában megjelent előtte és figyelmeztette; ha letér e helyes útról, a pokolra jut. A testi szenvedéseket és a világi akadályokat leküzdve 1562. augusztus 24-én megalapította karmelita rendházát, melynek a Szent József egyszerű reguláinak mezítlábas apácái nevet adta.

1582-ben öregen, betegen Alba Toresba utazott, és még ez év októberében itt érte a halál. Tetemét néhány év elteltével visszavitték szülővárosába, Avilába, majd újra visszaszállították halálának helyszínére. Ekkor felnyitották koporsóját, és döbbenten tapasztalták, hogy a holttest ellenállt az enyészetnek, épségben maradt. (A rendkívüli jelentőségű relikvia, Teresa átszúrt szíve, még napjainkban is megtekinthető.) XV. Gergely pápa 1614-ben boldoggá, 1622-ben pedig szentté avatta. Avila központjában áll az 1091-ben épült templom, melyben Szent Teréz eksztatikus élményeit és látomásait megélte. A templom közelében található a zarándokok másik kedvelt úti célja, Szent Teréz egykori lakóháza is

 

 
Címkék:
vissza
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Viktor

ápr. 02., 17:43
Nagyon szép városnak tűnik a képek alapján és a történet is remek... mennék..
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 188
 
2571
 
 
 
kép 72
 
2338
 
 
 
kép 138
 
2243
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei