Chat
Online
Chat now
4 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

Matt hozzászólt a(z) Új kártyajóslások oldal indult című cikkhez. 4 napja
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2020. október 23. 0 hozzászólás
 

A Föld ideje 4.5 milliárd évre is visszanyúlhat. Ez egy olyan érték, ami emberi ésszel gyakorlatilag felfoghatatlan, hogyha belegondolunk abba, hogy az emberi emlékezés három generációnál tovább nem tud emlékezni. Az emberi megjelenése és földi élete első szakaszát Prehisztorikus, azaz történelem előtti idő, korszaknak nevezik. Ez olyan 2.5 millió évvel ezelőtti időtől Kr. e. 1200-ig datálható.

Ez az elképesztően hosszú időszak indul a Kőkorral. A Bronz és Vas kora követi ezt az első időszakot. Ami igazán érdekes, hogy az írásos emlékek előtt, hogyan is éltek elődeink? Vajon mit csináltak és hogyan folyt a mindennapi életük a törzsön belül?

Kőkorszak

A kőkorszak idejét három különféle érára osztják fel a tudósok, természetesen régiónként és földrajzilag eltérőek lehetnek a dátumok. Nézzük meg tehát, hogy mi jellemzi a három különböző periódust. Az elején még vadászó-gyűjtögető emberek a kor végére már földműveléssel és letelepedett élőhelyekkel rendelkeztek. Óriási fejlődésen és változáson mentek át a törzsek is és az életmódjuk is.

Ezekben az időkben az emberek még varázslattal, barlangrajzokkal és rituálékkal próbálták biztosítani a vadászat sikerességét. Érdekesség, hogy ezek a módszerek voltak az önkifejezésük eszközei és a törzsi kultúrájuk összetartó ereje. Külön meglepő, hogy 2012 környékén egy barlangban mamutcsontból készített furulya-szerű hangszert találtak, amin állítólag zenéltek rituáléhoz vagy pihenéshez. Akkoriban nem volt annyi szórakozási forma, mint a tévénézés vagy egy online bingo.

Paleolitikus kor

2.5 millió évvel ezelőtt kezdődött és Kr. e. 10000-ig tartott megközelítőleg. Az emberek barlangokban, kezdetleges fedezékekben élték az életüket. A munkamegosztás pedig a férfiak vadászására és a nők gyűjtögetésére Az eszközök egyszerű csont és/vagy kő szerszámok voltak. Már rég kihalt vadállatokra vadásztak és halat is fogyasztottak, irányított tűzhasználat is állítólag volt már. A paleolitikus kornak egy jégkorszak vetett véget.

Mezolitikus kor

A mezolitikus érát Kr.e. 10000 és Kr.e. 8000 közé teszik a tudósok. Ebben az időben kezdtek el az emberek olyan eszközöket használni, amik már jobban megmunkáltak voltak és különféle víztömegek mellé telepedtek le. A letelepedés és földművelés megjelenése is itt kezdődhetett, különféle gabonafajták kultiválásával és állatok háziasításával. Vannak modern gondolkodók, akik egyenesen azt írják, hogy nem az ember háziasította a búzafajtákat, hanem fordítva, ugyanis így az embernek muszáj volt letelepedni és egy földterületet művelni.

Neolitikus kor

A neolitikus éra Kr. e. 8000-től Kr. e. 3000-ig tarthatott. Az emberek használatában megjelentek olyan kifinomult(abb) eszközök, mint az eke kezdetleges formája, ami segítette a föld megművelését, agyagedények egyéb materiális eszközök, amik hozzájárultak a letelepedett ember kényelméhez és gyarapodásához. A megművelt föld és háziasított állat biztos élelemforrást adott, ami így erős népességnövedekéshez vezetett. Fonás és varrás nyomait is megtalálták a kutatók az akkor élő ember életében.

Változások kora

Hatalmas időről beszélünk, ha megnézzük, hogy mikor kezdődött a paleolitikus és mikor végződött a neolitikus korszak. Azonban ez az idő volt az, ahol a vadászó, gyűjtögető és állandóan vándorló kisméretű törzsek élete megváltozott. A letelepedés és terményfelesleg megjelenése népességnövekedéshez és nagyobb méretű társadalom megjelenéséhez vezetett. A törzsi korlátok lebomlottak és valami új erőnek kellett megjelennie, ami összefoghatta az emberek tömegét. Harari szerint it lépett be a vallás, ami a törzsi keretekből kilépve egy összetartó erőként tudta összefogni az embereket és túlélésre ösztönözni őket.

 

 
Címkék:
vissza
Rita
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 149
 
2525
 
 
 
kép 150
 
4389
 
 
kép 175
 
2643
 
 
 
kép 50
 
6872
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei