Chat
Online
Chat now
8 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

mosolyharcos hozzászólt a(z) Szerelmi kötés és oldás - igaz történet című cikkhez. április 19.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezotéria 2012. december 23. 0 hozzászólás
 

Sok mindenben első Magyarország és úgy néz ki Európa szinten sikerült egy ismételt rekordot megdönteni, ugyanis egy a Somogy megyében fekvő település tudhatja magának Európa legnagyobb Betlehemét, amely 50 négyzetméteren terül el.

Vörs nevét kimondva biztosan nem is igazán tudnák hova tenni a települést, amely azonban a világ legnagyobb Betlehemét tudhatja magáénak, és amely zarándokhellyé válva telente több mint negyvenezer látogatót vonz a somogyi kis faluba. A Balaton turisztikai attrakciójává vált Betlehem idén a Jézus születésekor látható csillagképpel egészült ki az idén számolt be Futó Péter, aki az alkotás megépítését 1988 óta koordinálja. A bibliai életképet 35-en építették köztük egy a faluban ingatlant vásárolt német állampolgár is. A díszítéshez a közeli fenyvesből ajándékoztak 30 fát továbbá az elmúlt évben 40 láda mohát és másfél köbméter deszkát, lécet és gerendát használtak fel a betlehem építéséhez. Az alkotás érdekessége, hogy minden természetes anyagból készült a gipsz emberi és állati alakzatokon kívül.

A Kis-Balaton szomszédságában fekvő Somogy megyei település római katolikus templomában először 1948-ban építették meg a Jézus születését bemutató betlehemet. Az elmúlt évtizedekben egyre bővítették az építményt, amivel együtt gyarapodott a látogatók száma is. Pár éve sikerült forrást szerezni - a balatoni szezon meghosszabbítására szánt turisztikai keretből - egy, a korábbinál sokkal stabilabb, masszív tetőgerendákból álló váz elkészítésére is. 

A további terjeszkedésnek határt szabott a templom nagysága, így az utóbbi években már nem az életkép növelésére, hanem a részletek rekonstrukciójára, tökéletesítésére és újításokra fordították az alkotók az energiát.

A Vörsi alkotás 2007 óta Örökségünk-Somogyország Kincse cím birtokosa és megcélozták a szellemi kulturális örökség részévé válást is, ami jövőre várhatóan sikerül is. Az adventi időszakban minden vasárnapi szentmisét követően látható lesz a vörsi bábforgatós betlehemi előadás. A bibliai életkép, valamint az Országos Betlehem kiállítás elemeiből nyílt állandó kiállítás hét közben is megtekinthető 2013. február 2-ig.

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 337
 
1613
 
 
 
kép 164
 
2312
 
 
kép 517
 
2058
 
 
 
kép 92
 
2001
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei