Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Aki nem akar látni, azon a szemüveg sem segít.
Német mondás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. április 25. 0 hozzászólás
 

„Hivatalos” nevén asztrológia. Az ókorban még magát a csillagászatot nevezték így, ma már a jövendőmondás egyik ágának, az égbolton látható csillagjegyek meghatározott rendszerű elemzéséből kiinduló jóslást nevezzük így.

A csillagjóslásnak az élet egészéről van mondanivalója, az emberi tudás és természet minden területéről számot ad. Az asztrológia sajátos, jelképekkel teli fogalomrendszerével írja le a csillagok, az ég, az örökkévaló valamint a földi, az emberi, a halandó kapcsolatát. Alaptétele szerint az emberi élet megfeleltethető a 12 részre osztott égbolt egy-egy, sajátos tulajdonságokkal bíró szeletének. A 12 részre osztott horizontot görög elnevezése alapján zodiákusnak, vagy más néven a 12 állatövi jegynek nevezzük. Az ókori elnevezés az élet irányítására utal, jelentve a 12 állatövi jegy hatását az emberi természetre.

Keresse fel az EZO.TV asztrológusait!

A horizonton elhelyezkedő zodiákus gyűrűnek mindig más-más pontját éri a keleten felkelő nap, hogy egy esztendő múltával újra elérje a kiindulópontot.

A zodiákus 12 szakasza annak a csillagképnek viseli a nevét, mely a horizont adott helyén látható. Nagyon fontos, hogy ilyen esetekben csupán a Földről való láthatóságról beszélünk, hiszen a csillagképeket alkotó égitestek a valóságban akár sokezernyi fényévre is lehetnek egymástól, nincs közöttük valóságos kapcsolat. Azok a képek, amiket mi a földről látunk csak vizuális látszat bolygónkról nézve.

Az asztrológia ókori hagyományokon nyugva alapvetése szerint a születéskor a felkelő nap sávjában levő csillagjegy határozza meg a személyiséget, a jellemvonásokat és egyéb jellemző tulajdonságokat. Mindezt pedig az a széles körben elterjedt megfigyelés támasztja alá, miszerint az azonos napon születettek között sok a hasonló tulajdonság, függetlenül a születés évétől.

A csillagjóslás fontos eleme a naprendszer 10 égitestének közvetítő, befolyásoló szerepe a 12 csillagjegy és az adott személy között. Az asztrológia látható megjelenési formája, „dokumentuma” a horoszkóp.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Ezt a cikkünket olvastad már?close
Yin vagy Yang: Melyik energia dominál benned? - Így teremthetsz egyensúlyt a két erő között az életedben
Mindenki vagy inkább Yin, vagy inkább Yang energiák tulajdonosa. Lehet, hogy elsőre úgy tűnik, mintha nem lennél harmonikus emiatt, de pont ennek az észrevételnek köszönhetően léphetsz az egyensúly felé. És ezzel az életed is sokkal harmonikusabbá és nyugodtabbá válhat.
0 hozzászólás
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 137
 
2857
 
 
 
kép 171
 
4232
 
 
kép 143
 
2740
 
 
 
kép 52
 
3915
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei