Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Amit megtanultunk megérteni, attól nem félünk többé.
Marie Curie
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. június 03. 0 hozzászólás
 

A szakrális csakra a kreativitás központja. Az érzelmek és az ösztönök birodalma, az anya-gyerek, illetve a férfi-nő kapcsolatok felelőse. Itt koncentrálódik a megnyílásra és a feloldódásra való képesség.

Itt koncentrálódik a megnyílásra és a feloldódásra való képesség. Ezen keresztül érvényesülnek megtermékenyítő és a befogadó energiáink, és ennek működése felel szexuális viselkedésünkért. Szexcsakránk a nemi szervek és a köldök között található. Fő feladata a férfiaknál az ivarszervekre korlátozódik: itt születnek a továbbörökítő anyagok. A hölgyeknél ugyanez a terület a befogadásért felel. Ha a szakrális csakra gátak nélkül működik, mi nyitottak vagyunk, bátran megéljük érzelmeinket, szabad utat adunk teremtő erőinknek. Cselekedeteink ösztönösek, életünk minden területére a termékenység jellemző.

Zavarai

Ha intim együttléteinket érzelemmentesség, vagy önmagunk előtérbe helyezése jellemzi, szexcsakránk kibillen az egyensúlyából. Erre utal a túlzott szexuális fantáziálás, vagy az elfojtott szenvedélyesség. A csakra alulműködésének indoka a gyerekkorban keresendő.Ha szüleink nem figyeltek ránk eléggé, takarékoskodtak az öleléssel, elzárkóztak a szexuális tárgyú beszélgetések elől, felnőttként sok gondunk lehet önmagunkkal és párkapcsolatainkkal. Önértékelési zavarokkal, küzdhetünk, alábecsülhetjük vonzerőnket. Ha azonban érzelmeinket és szexualitásunkat nem merjük megélni, ez életünk más területein is gátakat képez bennünk.


Betegségei

A szexcsakra diszharmonikus működésére utalhatnak a következő betegségek:

• Puffadás, felfúvódás: ki nem mondott konfliktusokra figyelmeztet.

• Étkezési gondok: saját nemiségünk elutasítása váltja ki.

• Méhproblémák: a szüléstől való félelem okozza.

• Petefészek elváltozások: feldolgozatlan érzelmi sérülések hatására alakulnak ki.

• Prosztatazavarok: a férfiasság megélésének nehézségeire utalnak.

• Hereproblémák: a szextől való idegenkedést jelzik.

 

Gyógyítása

• Vízterápia: A csakra uralkodó eleme a víz. Fogyasszunk napi 2-3 liter folyadékot, rendszeresen vegyünk tengeri sós, szódabikarbónás vagy illóolajos fürdőt.

• Hangterápia: a természet hangjai, a víz csobogása vagy a madarak éneke jótékonyan hat szexcsakránk működésére.

• Színterápia: a csakra színe a narancssárga, amely energiát sugároz, és megszabadít minket betokosodott érzelmeinktől. Ha a szexcsakra alulműködik, viseljünk ilyen árnyalatú ruhákat; aludjunk narancs ágyneműben, együnk ilyen színű ételeket (sárgabarack, répa, sárgadinnye). Amennyiben ez az energiacentrumunk túlműködést mutat, tompítsuk túlfűtöttségünket kék ruhadarabok viselésével.

• Táncterápia: minden energikus, életörömöt sugalló tánc alkalmas arra, hogy egyensúlyba hozza a szexcsakrát, és ellazítsa az annak megfelelő testtájakat.

• Drágakő-terápia: a karneol segít megélni a pillanat adta örömöket, megszünteti félelmeinket, és harmonizálja érzelmi egyensúlyunkat. A borostyán erősíti az önbizalmunkat, az önállóságunkat és felébreszti bennünk az életörömöt.

• Aromaterápia: az ilang-ilang édes illata nemi izgatószer, segít szabadjára engedni érzelmeinket, míg a szantálfa illata élénkíti a fantáziát.

• Jóga-terápia: a szakrális csakrát kiegyensúlyozó jógapozíciók a Napüdvözlet, a Kobra és a Kerék, de jó hatással lehet ránk a partnerünkkel közösen végzett Tantra jóga gyakorlása is.

• Alvásterápia: a csakra működési zavaraira megfelelő gyógymód lehet, ha embriópózban alszunk, mert az védettséget, biztonságérzetet ad.


A szexközpont kiegyensúlyozása

• Helyezkedjünk el kényelmesen és összpontosítsunk a légzésünkre! Képzeljük el, hogy narancssárga fényt lélegzünk be, és eljuttatjuk azt a szakrális csakránkba! Ott az elhasznált energiák feloldódnak, és a kilégzéssel távoznak a testünkből.

• Két tenyerünket tegyük a hasunkra, a méh felső része fölé. 4-5 percen keresztül koncentráljunk arra, hogy narancsszínű energiafolyam mossa át a szervünket, majd a salakanyagot kiüríti a területről. A műveletet ismételjük meg úgy is, hogy a veséinken tartjuk a tenyerünket.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 157
 
5037
 
 
 
kép 181
 
3662
 
 
 
kép 100
 
3245
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei