Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne.
Avilai Teréz
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Egészség és életmód 2012. május 06. 0 hozzászólás
 

Életünk minden egyes pillanata esélyt kínál nekünk. Mire? Arra, hogy változzunk, hogy adjuk fel a hét- tízéves korunk után óhatatlanul bennünk kialakuló kötött gondolati és érzelmi formákat, beidegződéseket, előítéleteket, sémákat. A beidegződések – tegyük hozzá, ne legyünk igazságtalanok – nagyon fontosak fizikai testünknek...Életünk minden egyes pillanata esélyt kínál nekünk. Mire?


Életünk minden egyes pillanata esélyt kínál nekünk. Mire? Arra, hogy változzunk, hogy adjuk fel a hét- tízéves korunk után óhatatlanul bennünk kialakuló kötött gondolati és érzelmi formákat, beidegződéseket, előítéleteket, sémákat.

A beidegződések – tegyük hozzá, ne legyünk igazságtalanok – nagyon fontosak fizikai testünknek, hiszen például akaratlan cselekvéssel védjük a szemünket, ha túl közel kerül hozzá valami, és hasonló automatizmussal működtetjük légző és emésztőrendszerünket is. (Vagyis nem mi „csináljuk”, hanem tudatunktól függetlenül működik, szerencsére. Hiszen így tudunk az anyagi világban jelen lenni.)

Ám ezeket a formákat felnőttkorunk során ráerőszakoljuk lelki és szellemi „testünkre” is, így előítéletekkel telítődünk színültig: „tudjuk milyen az élet” (nehéz), a szőke nők buták, a macskák hízelgők, a vogézok mind lopnak, az olaszok hangosak, gyereket szülni nehéz, haldoklót látni, ápolni rettenetes, ne is gondoljunk rá, nyaralni mesés, modellel járni maga lehet a mennyország stb.

És a végén, az élet végén, amikor számot vetünk magunkkal, azt látjuk, hogy nem nyertünk Nobel díjat, nem lettünk olimpikonok – mi, a zöm -, nem vettünk tengerparti kocsmát Dél Franciaországban, nem lettünk filmsztárok, és nem beszélünk öt nyelven. Gondolkodunk, mi is volt? Pár gyerek, egy csodálatos este Tihanyban, néhány íz, egy sikeres nap a munkahelyen, mikor minket dicsért meg a főnök, egy-egy flört, a lakásom különösen jól sikerült berendezése, egy nagy barátság, három igazi szerelem. Ha összesűrítem ezeket a jó pillanatokat, nem tesznek ki egyetlen egy napot összesen. Szép és jó, de csak ennyit kínált az élet nekünk?

Nem csak ennyit. Mert mindennap, minden percben, minden dologban „tanítás” van, mégpedig az életöröm, és a jelenlét tanítása. Minden dolog esélyt hordoz számunkra, hogy lássunk, hogy figyeljünk, és örüljünk. Hogy miért annyira szívfájdítóan különböző helyzeteket kapunk erre az örömlátásra (vajon minek örülhet a hajléktalan?), azt nem tudjuk kibogozni, az valami magasabb összefüggés (karma?) titka, nem is dolgunk firtatni, nem is érdemes. (És máris egy előítélet: miért ne lehetne egy hajléktalannak is örömteli napja?)

Egy biztos: annak a látványnak a boldogsága, ahogy egy feketerigó átszalad nyári alkonyatban a füvön, az kivétel nélkül mindenkié lehet. Mindenkié, aki észreveszi. De ha csak a monomániáinkkal foglalkozunk ébredéstől az álomba zuhanásig, erre nincs esélyünk.

Kökényszemű Katica

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 130
 
3449
 
 
 
kép 84
 
3197
 
 
kép 112
 
8852
 
 
 
Ikrek háttér
 
3112
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei