Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Ha szerencsénk van, találkozunk az életben két-három olyan emberrel, akiből lehetne egy igazi.
Popper Péter
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Horoszkópok 2012. május 24. 0 hozzászólás
 

„Felnézünk a csillagos égre, végig követjük a bolygók mozgását a csillagképek haladását s egy jó asztrológus, elmeséli a Fényüzenetet számunkra.”

Az asztrológia minden témakört átfog, ami az emberi élettel kapcsolatos. Ez a tudomány a maga szimbólumnyelvén írja le a kozmosz és az ember kapcsolatát. Az analógiás gondolkodás szerint az ember az ég tizenkét vetületét éli meg élete folyamán. A tizenkét vetület a Zodiákus vagy más néven állatöv.  A Zodiákus neve a görög zoe diago-ból ered, jelentése: „ami irányítja az életet”.

A Zodiákus vagy állatövi jel képzeletbeli gyűrűje az égbolton földünk körül helyezkedik el. A nap minden reggel – látszólag keleten – a horizont egy adott pontján kel fel. A  napfelkelte pontja az év minden napján a Zodiákus-gyűrű más-más pontjára esik, „vándorol”. A Nap egy év leforgása alatt teljesen körüljárja a Zodiákus gyűrűt, majd a 365 nap elteltével ismét ugyanoda tér vissza. A körforgás pedig minden évben kezdődik elölről.

A Zodiákus-jegyek tizenkét szakaszra osztják fel az égboltot, s mindegyikük annak a csillagképnek a nevét viseli, amely az adott helyen látszik. Hangsúlyozni kell, hogy látszik, hiszen a csillagképek egymástól igen távoliak, és a látvány egymással semmiféle közvetlen összeköttetésben nem lévő égitestekből áll össze. Az ismert formák és alakzatok csak a földünkről kirajzolódó optikai látszatok.

Az ősi hagyomány értelmében az élőlények jelleme és személyisége attól az égi szektortól, vagyis Zodiákus-jegytől függ, amelyben a nap az illető személy születésekor éppen felkelőben volt. Ehhez járul az a megfigyelés, hogy az év azonos idejében születettek, még ha különböző években is látták meg a napvilágot, számos hasonló tulajdonságot és jellemvonást birtokolnak.

Csillagjegyek

Az állatöv jelei a Kostól a Halakig bennünk vannak, s mindennapjainkban, a munkától a tanulásig, a szerelemtől a gyermeknevelésig a születéstől a halálig minden értelmezhető az asztrológia segítségével. A tizenkét jelet a Naprendszer tíz égitestének közvetítésével éljük át. A horoszkóp megmutatja, milyen élettervvel születtünk le ide a földre, ebbe a világba. Megértjük azokat az eseményeket, amelyeket meg kell tapasztalni. Láthatjuk a „mit” és a „miérteket”. Segítségével könnyebb haladni az életúton. Tudhatjuk, mi lesz a buktató, a nehézség, s azt is, mi gátolja a haladásunkat. Felismerhetjük rejtett képességeinket, hajlamainkat. Az asztrológia képes felismerni belső erőnket, s megoldást találni a problémáinkra.

Az állatövi jegyeket – már mezopotámiai rendszerben – az elemek tulajdonságával is felruházták. Ez négy alapelemre épül: a tűzre, a vízre, a levegőre és a földre. Az indiai rendszerben az ötödik elem az éter, amely a világmindenséget átfogó erő alapja, amelyből a négy elem is keletkezik. Ez a négy elem mindenkiben megnyilvánul, persze nem egyformán. Az elemek aránya határozza meg egy adott személy temperamentumát. A tűz a kolerikus temperamentumnak felel meg, a víz a flegmatikusnak, a levegő a szangvinikusnak, és a föld a melankolikus.

A tűz meleg és száraz. Tűz elemű jegyek: Kos, Oroszlán, Nyilas.


Alkotó, kreatív ember. Kiáradó aktív energia, önmegvalósítás, dinamizmus jellemzi. A tűz elemű ember aktív, mozgékony, szabad és vezető személyiség.

A víz a tűz ellentéte, hideg és nedves. Víz elemű jegyek: Rák, Skorpió, Halak.


Az érzelmek és a fantázia embere. Mindent az érzelmeken keresztül közelít meg. Befogadó és elfogadó, nőies értékekkel rendelkezik. Viselkedésükre jellemző az álmodozás.

A levegő meleg és a nedves. Levegő elemű jegyek: Ikrek, Mérleg, Vízöntő.


Lételeme a változás, az újdonságok, a mozgás. Fontosak számára a kapcsolatok és az információ folyamatos áramlása. Ő alkalmazkodik a legkönnyebben a változásokhoz, sőt igényli azokat.

A föld hideg és a száraz. Föld elemű jegyek: Bika, Szűz, Bak.

A fizikai valóságban otthon van, nagyon jól ért mindenhez, ami az anyagi világ része. Fontosak számára a tárgyak. Megtartó energiák jellemzik. Az állandóság a stabilitást jelenti számára. Élete alapját a fix dolgok, személyek, események jelentik.

A jegyek sorrendjében a négy évszak váltakozik, ahogy a Nap, látszólagos égi útján, rajtuk áthalad. Minden évszaknak van egy kezdőhónapja, amiben markánsan, dinamikusan jelenik meg az évszak energiája. Az ilyen jegyben álló bolygók is ilyen energiával fejtik ki hatásukat. A minőség is egyfajta kisugárzás. Ezek az energiák is megjelennek a horoszkópban.

A Zodiákussal kapcsolatban kétféle erő hat. Az egyik az adott csillagkép, a csillagok állása, amilyen az a születésünk pillanatában volt. A másik erő az ősi, több ezer éves tapasztalatokban rejlik. Asztrológusoknak azokat nevezzük, akik a csillagok járásának nyelvét a születési adottságaink nyelvére fordítják. Nem léteznek „jó jegyek” vagy „rossz jegyek”, minden jegy a maga nemében tökéletes. Nem szabad azt feltételezni, hogy ha egyik jegy a másik jegy képviselőjével képtelen szót érteni, akkor erről csakis a csillagok tehetnek. Az asztrológia nagy segítséget adhat önmagunk megismeréséhez. A horoszkóp egy tükör, amelyben megláthatjuk erényeinket, hibáinkat, gyengeségeinket és határtalan lehetőségeinket.

Déri Zsuzsánna

 

 
Címkék:
vissza
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 45
 
6759
 
 
 
Mongólia
 
2138
 
 
kép 192
 
7322
 
 
 
kép 56
 
3212
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei