Chat
Online
Chat now
303 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
8 hozzászólás
 

Matt hozzászólt a(z) A varázsgömb válaszol című cikkhez. április 27.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. május 31. 0 hozzászólás
 

Amerikai kutatók szerint a katasztrófák látványa, a tömeges pusztulás azon túl, hogy elborzaszt, néhány pillanatig boldogság hormonokat termel. A túlélés ösztöne bekapcsol, megkönnyebbülést érzünk, hogy nem mi vagyunk az áldozatok.

A médiából áramló extrém mennyiségű borzalom viszont már-már a közömbösség határát súrolja. Olyan mennyiségben kapunk belőle, hogy csak akkor figyelünk fel, ha valamiféle kapcsolódási pontot találunk a saját életünk és a tragikus hír között.

Már-már unalomig halljuk mindenütt, hogy az emberiség nagy része küszködik a mindennapokkal. Pedig a többség nehezen éli napjait, milliók számára okoz gondot, hogy szembenézzenek napi teendőikkel, a szerelem-, szeretet hiányával, vagy éppen valamelyik közeli hozzátartozó elvesztésével. Financiális gondokból adódó stresszel főleg a nyugati társadalmakban élők küzdenek, holott a világ szegényebb országaiban globálisan komolyabb gazdasági problémákat regisztrálnak.

boldogító borzalom

Vajon tényleg boldogít?

Ezzel összefüggésben a kutatók két csoportot vizsgáltak. Az elsőben fizikai adottságaikban és anyagi lehetőségeikben korlátozott embereket teszteltek. A második csoport jómódú, remek egzisztenciájú csapatot alkotott. Az interneten is fellelhető tömegszerencsétlenségeket, erős idegzetűeknek gyártott anyagokat kellett nézniük. Az elsőnél jóval kisebb arányban, de kimutatható módon jelentkeztek a boldogsághormonok, a másodikban nagyobb dózisban volt ugyanez fellelhető. Természetesen nagy mennyiségben, ugyanúgy, mint az alkoholok esetében, szorongást, félelmet keltett. Az eredmény mindkét esetben azzal zárult, hogy a fájdalom megfigyelése, érzékelése olyan rövid távon tesz minket boldoggá, hogy érdemesebb más módon keresni a boldogságot. Vagy ahogy Marcus Aurelius mondta: „ ha nem teheted boldoggá az embereket a te metódusod szerint, hagynod kell őket boldoggá, vagy boldogtalanokká lenni a maguk módján!”

 

 
Címkék:
vissza
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
Skorpió
 
3772
 
 
 
Legenda vagyok
 
2074
 
 
kép 80
 
2685
 
 
 
kép 147
 
2955
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei