Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) képhez. 3 napja
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. április 16. 0 hozzászólás
 

Három rendkívüli nő életét vizsgáljuk meg. Egyetlen dologra tették fel az életüket, amelyet szó szerint tűzön vízen keresztül is vittek. Hittek a sugallataiknak, a jövendöléseknek.

Szent Johanna:

1412-ben született, feltehetőleg január 12-én, a Kos jegyében. Életrajzát Újra- és újraolvasva hihetetlennek, ahuszonegyedik századból nézve szinte meseszerűnek tűnik a sorsa: több éven keresztül szólították meg égi hangok, hogy menjen el VII. Károly francia királyhoz és szabadítsa fel Orléans-t. Tizenhét évesen eljutott az uralkodóhoz, aki felfegyverezte, és egy, az ostromlott Orléans-ba induló csapatba besorozta. Akkorra már misztikus híre volt a katonák között, szentként tisztelték, csodatevőnek tekintették. Az angolok rövidesen felhagytak a város ostromával és elvonultak. Pár hónappal később a diadalmas szűz kísérte királyát a Reims-i katedrálisba, ahol Károlyt a Szent Ampulla olajjal szakrálisan felszentelték. Kapcsolatuk csúcspontjához ért, Johanna sorsa itt hozta meg gyümölcsét: az önbizalomhiánnyal küszködő, még saját fenségi származását is megkérdőjelező király végre elhitte hogy ő Franciaország törvényes uralkodója, mert egy analfabéta parasztlány - aki Istennel közvetlen kapcsolatban állt - elhitette vele.

A felszentelés egyben beteljesedés is volt, Johannának mintha nem lett volna több dolga itt a Földön. A következő évben egymást érték az általa vezetett csapat katonai kudarcai, addig, míg végül az angolok fogságába nem esett. Az egyház eretneknek nyilvánította, és Rouen főterén, kimondani is szörnyű, de lassú tűzön, szinte megsütve a testét, iszonyatos szenvedést okozva neki, kivégezték. Tizenhárom éves volt, mikor először jósolták neki az égi hangok, hogy segíteni fog hazáján. Hitt nekik. Tizenkilenc évesen már nem élt. Vállalta küldetését, a csatákba fegyvertelenül, csak egy zászlóval a kezében lovagolt serege előtt. A XX. században avatták szentté.

Calcuttai Boldog Teréz:

Agnes Gonxha Bojaxhiu néven született 1910-ben Albániában. 18 évesen elhatározta hogy missziós nővérként akar dolgozni, betért az angolkisasszonyok rendjébe. Indiába küldték, s itt tette le szerzetesi fogadalmát is 21 évesen, ekkor vette fel a Teréz nevet. Tanított, ápolt, egy - az országban lévő mérhetetlen szegénységhez képest - kellemes kolostorban élt. Ám egy nap fordulat következett be az életében. A villámcsapás fényességével látta meg az igazságot, rájött, hogy másképp kell folytatnia útját. Egy hétköznapi vonatúton történt, ahol a nyomort, a leprásokat látva hirtelen rádöbbent, hogy nem cellája magányában kell imádkoznia a jobb, emberibb világért, hanem a legszegényebbek között kell szolgálatot teljesítenie.

Rendházaktól független apáca lett, majd pápai engedéllyel új szerzetesrendet alapított a Szeretet Misszionáriusai néven. A rend rövid idő alatt sok támogatót szerzett. Apácái, élükön Terézzel, a legnyomorultabbak közt éltek, a halálos beteg, büdös, élve rohadó leprások között, ápolták őket, menedékotthonokat nyitottak nekik. Számtalan díjat, kitüntetést kapott, a világ összes nagy vallásának vezetője és jelentős politikusa elismerte életművét. Csakúgy mint Johannát, őt is emberfeletti erővel ruházta fel a misztikus élmény. Megmutatta, hogy a hit tényleg hegyeket tud megmozgatni, általa is igazzá lett a mondás, hogy "a szeretet mindent legyőz". Örüljünk, hogy azon a Daarjeelingbe vezető vonatúton meghallotta a belső hangot, és hitt is neki. "Az élet kaland - vállald!" írta himnuszában. Ő vállalta.

Szilágyi Erzsébet:


A hatalmas vagyonnal és befolyással rendelkező Hunyadi klánnak a legenda szerint megjósolták, hogy egyszer királyt fog adni a hazának. A XV. században járunk. Mivel a Hunyadiak nem voltak királyi ház, csak "sima" főnemesi család, ez nem tűnt túl valószínűnek. Ám a Szilágyi családból jött egy nő, aki egyrész beteljesítette a jóslatot, másrészt az egyik legnagyobb királyunkat kaptuk tőle. Méltán nevezték a kortárs krónikák hős asszonynak. Két fiút szült Hunyadi Jánosnak. Idősebb fiát kivégeztette V. László király Cillei Ulrik meggyilkolása miatt, de ő nem roppant meg, tudta hogy kisebbik, fogságban szenvedő fiát kell uralkodóvá tennie. Rengeteg pénzt és egész életét tette fel arra, hogy 15 éves fiát uralkodóvá válasszák a főrendek. Sikerrel járt: 1458 januárjában Hunyadi Mátyás lett a király.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Kapcsolódó cikkek
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 341
 
2299
 
 
 
kép 513
 
2467
 
 
 
kép 110
 
2950
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei