Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Gyakran csak a múltat látjuk az emberekben, de az a mi múltunk, nem az övék, így nem is rájuk reagálunk, hanem saját előítéleteinkre.
J.M.Barrie
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. április 19. 0 hozzászólás
 

A mitológiában az isteneket többek között az különbözteti meg az embertől, hogy ők halhatatlanok, míg az ember élete múlandó. A klasszikus forgatókönyv szerint, mi emberek irigyeljük tőlük az örök életet, de korántsem biztos, hogy az istenek nem irigylik tőlünk a halált.

Léteznek olyan szereplők a mítoszokban, akik ugyan emberek, de kiváltságokkal rendelkeznek. Ilyen például Akhilleusz, aki csaknem sebezhetetlen volt. Csaknem. Az ő példája – és még számos egyéb hasonló történet – azonban azt bizonyítja, hogy a „majdnem halhatatlan” sorsa a halál.

Akhilleusz a görög mitológia egyik legismertebb hőse, minden olyan tulajdonsággal felruházták, amely a korabeli erényeknek megfelelt. Erős volt, bátor, szép, szenvedélyes és lobbanékony, de a bölcs megbocsátást is gyakorolta. Édesanyja Thetisz tengeristennő, akinek Zeusz főisten és Poszeidón is udvarolt, ám szerelmi vágyukat lelohasztotta egy jóslat. Eszerint a gyermek hatalmasabb lesz az apjánál. (Zeuszt ez különösen zavarta, hiszen ő megölte apját, Kronoszt, és nem szerette volna, hogy vele is hasonló történjen.) Inkább kerestek egy dicső embert, Péleuszt, és hozzáadták a szépséges istennőt. Az anya sajnálta volna, ha gyermeke a többi halandó sorsára jut, ezért megmártotta a Styx vizében, amely sebezhetetlenné tette. Csupán a sarkát nem érte víz, mert anyja annál fogva tartotta a csecsemőt. (Más leírás szerint Thetisz nem volt túl jó anya. Bosszúból azért, hogy halandóhoz kényszerítették, megölte a gyerekeit. Hatot elégetett, hogy halandó testük elpusztításával az Olümposz istenei közé emelkedjenek. A hetediket, Akhilleuszt megmentette az apja, de miután a sarkánál fogva rántotta ki a tűzből, így ott sebezhető maradt.)

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 149
 
2971
 
 
 
kép 67
 
3370
 
 
kép 338
 
2748
 
 
 
kép 195
 
4000
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei