Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne.
Avilai Teréz
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Egészség és életmód 2012. május 07. 0 hozzászólás
 

A nő nem vérszegény árnya az erősebb nemnek, hanem alfája és ómegája a mindenségnek. Az élet otthona, az egó féke, a feltétel nélküli szeretet bölcsője. Minden (élet)korban új problémákkal szembesül, de igyekszik megfelelő tartással kezelni azokat. Többek között az ezotéria segítségével.

Öngyógyítás

Soha nem volt még ennyi függetlenségében is teljes nő, de ennyi párkapcsolatban élő megalkuvó hölgy sem. Mindenki menekül. Maga, a párja, a munkája, a körülményei, az elszalasztott álmai vagy a beteljesületlennek hitt lehetőségei elől. Az elmúlt évtizedben óriási piaca lett az ezoterikus tudományoknak, a boldogságkeresés útjait fürkésző irodalomnak. A könyvkiadásban külön ágazat lett a nősegítő irodalom.

Sokáig gúnyolódtunk az amerikaiakon, akiknek a fodrászuk, orvosuk és kozmetikusuk mellett kivétel nélkül pszichológusuk is volt. Ma is értetlenül állunk egyes reklámok hallatán, mert nálunk senkinek sincs privát gyógyszerésze, aki segítene a tanácstalanságán. Egyre többünknek van viszont asztrológusa, jósa, mágusa, terapeutája, kineziológusa vagy jógaoktatója, akihez lelki mélypontjai idején fordul, vagy akit életvitelszerűen látogat, akkor is ha éppen csak a mindennapi megerősítésre, bizonyosságra számít.

A modern nő nem alkuszik. Anyának, feleségnek, szeretőnek, lánynak lenni számára nem elég. A 21. századi teljességben a felzárkózott „gyengébb nem” már amazon, démon, angyal, tündér, sőt, istennő akar lenni. Nők iskolájába, angyalképzőbe, tündérakadémiára és istennő tanfolyamokra jár, mintha valaha is ez lett volna a harmonikus létezés záloga. A tananyag mindenhol azzal kezdődik, hogy bízz magadban, szeresd magad, elégedj meg a sorsoddal, és örülj különbözőségednek. Ehhez képest a magazin idolok betegeiként gyógymódok ezreit próbáljuk ki, majd eltelve a kudarcokkal bezárkózunk és önmagunkat kezdjük alakítani. A változás ott kap teret, amikor megértjük, hogy a gyógyszer bennünk van. A legtöbb ezoterikus terápia a szervezet öngyógyító képességére támaszkodik. Csak az kapaszkodik ki testi-lelki lemerültségéből, aki önmaga is energiát fektet a változásba, hisz benne, tesz érte, és időt ad magának a megújulásra.

Szerep(té)vesztés

Elsősorban két nőtípus hadakozik a sorsával. A háziasszonyok, akik az otthonteremtés és gyereknevelés oltárán feladták nőiségüket, a főzőműsorok hű reprodukcióit prezentálják a konyhában, de elvéreznek a hódító szerepben.

A másik véglet a közéletben vezető személyiség. Törékeny, érzékeny, finom lelkű lány vagy hölgy, aki napközben a határozottság páncéljában feszít, és hazaérve gyakran magán felejti a „munkaruhát”. Otthon is férfi marad a lelke, s akaratlan dominanciával teszi férfiatlanná a párját, szellemi, lelki, anyagi erőfölényével terméketlenné a kapcsolatát. Ha hagyja felborulni az isteni rendet, amiben ő csak passzív befogadó.

A pszichés gyermektelenség kortünet, ezredfordulós boldogtalanságforrás. Mint ahogy az önkéntesség álruhájában járó szingliség is csak kényszervállalkozás. Senki nem akar látszólagos szabadságban és függetlenségben, de végül is a vágyak, lehetőségek és az idő rabságában élni. Azért van ma annyi szingli, mert a modern nő nem alkuszik. Sem a férfival, sem a vágyaival. Nagyot álmodik, és nagyon ragaszkodik. Az álmaihoz mindenképp.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 148
 
5095
 
 
 
Ikrek
 
3152
 
 
Drezda
 
2130
 
 
 
2012
 
2711
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei