Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Ahogy a szemednek fényre van szüksége, hogy láthass, úgy a tudatodnak gondolatokra, hogy gondolkodhass.
Nicolas Malebranche
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Párkapcsolat 2012. május 20. 0 hozzászólás
 

Hallottak Önök már családállításról? Azon túl, hogy szép szó, bizony nagyon sok mindenkinek segített már. Bert Hellinger német pszichoterapeuta 25 éve sikeresen alkalmazza a maga által kidolgozott terápiás módszerét, amely családállítás néven terjedt el a köztudatban.

Vizsgáljuk meg, mit is jelent ez közelebbről!

Mindannyian megfogalmaztuk már életünk nehezebb szakaszában, hogy „miért pont én?” „nekem miért nem sikerül?” „már megint ugyan azt a hibát követem el, miért?” és ki tudja, hány hasonló kérdésünk van még.

A szemlélet lényege a rendszer. Testvéreinkkel, szüleinkkel, nagyszüleinkkel egy úgynevezett klánt alkotunk lélekben (is), aminek létezik egy közös energiamezője, a közös lélek. Ebben az energiamezőben működik az a rendszer, ami meghatározza sorsunkat. Amennyiben a rendszer valami miatt felborul, akkor alakulhatnak ki a problémák, betegségek. Tehát nehézségeinket meghatározza gyökerünk, az, ahonnan jöttünk. Hellinger azt vallja, hogy a nehéz sorsok éppen úgy öröklődnek a lélekben tovább generációkon át, ahogy a szem-, vagy hajszín a genetika szerint.

A terápiás módszer célja, hogy felismerjük gyökereinket, rálássunk saját rendszerünk működésére, és helyére tegyük a rendet. Ezáltal sokkal közelebb kerülünk ahhoz az életformához, amire valójában vágyunk. Elengedünk olyan működéseket, amelyeket teherként cipeltünk magukkal akár évtizedeken át tudtunk nélkül.

Ez a módszer nem igényel hónapokig vagy évekig tartó terápiás folyamatot, bármikor csatlakozhat egy csoporthoz. Akár egy állítás is hozhat gyökeres változást az életedben.

 

Példák, hogy mikor menjünk családállításra:

Párkapcsolati nehézségek

Ilyen mindenkinek van! Senki nem ússza meg. De ez mindenképpen jó dolog, csak első ránézésre tűnik borzalmasnak. Nem is egyszerűen jó, hanem szükséges is. Ha vannak nehézségeink, az azt jelenti, hogy van dinamika az életünkben. Ha a kiegyenlítés törvényére gondolunk, máris megértjük és elfogadjuk. Ez azt mondja, hogy szükséges az adás és kapás egyensúlya, különben megszakad a kapcsolat. Másrészt a kapcsolatnak szüksége van a nehézségre, hogy megtanulja legyőzni azt, mert csak ezzel az energiával képes fejlődni.

Leggyakoribb témák:

- Nincs párkapcsolatom

- Mindig csak szerető vagyok

- Senki nem elég jó

- Folyton elhagynak

- Elhidegültünk a férjemmel/feleségemmel egymástól

- Szeretnék még gyereket, de ő nem” (vagy fordítva)

Persze számtalan oka lehet még a párkapcsolati problémáknak, mindenki témája egyedi, ahogy a családi kötődések is egyediek.

 

Betegségek

Első lépésben tisztázni kell, milyen betegségről van szó? Mi a tünet? Jár-e az illető bármilyen orvosi kezelésre, szed-e gyógyszert, stb? Ezeket a kérdéseket feltétlen tisztázni kell, mielőtt a családállítás módszeréhez nyúlunk. Vannak azonban olyan tünetek, amelyekkel nem feltétlen fordulunk orvoshoz. Vagy azért, mert nem tartjuk „orvosi esetnek”, vagy mert abban hiszünk, hogy a tünet „lelki eredetű”, és inkább ezt az utat választjuk.

Először minden esetben kérjük ki a szakorvos véleményét, aztán dönthetünk bárhogy. Leghatásosabbnak eddig az bizonyult, ha a testünket és a lelkünket egyszerre gyógyítjuk.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 125
 
3188
 
 
 
kép 70
 
5957
 
 
kép 176
 
3891
 
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei