Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Amit megtanultunk megérteni, attól nem félünk többé.
Marie Curie
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Párkapcsolat 2012. július 11. 0 hozzászólás
 

Angyalok és tündérek – egyesek szerint körülvesznek, védenek minket, alakítják életünk minden területét. De vajon ők maguk milyen életet élnek? Hisznek-e a szerelemben és a jóslatokban? Lehet egy angyal vagy egy tündér szerelmes?

Ha a filmekből indulunk ki, tudjuk, hogy igen: egy angyal és egy tündér is érez szerelmet, méghozzá sokszor halandó emberek iránt. Az Angyalok városa és a Gyűrűk ura is ezt példázza – ezek a természetfeletti lények több történetben is hajlandók lemondani a halhatatlanságról egy halandó ember szerelméért!

Védelmező angyalok

Mostanában egyre többet hallunk az angyalokról, ami sokak szerint annak is köszönhető, hogy új korba léptünk: a XXI. században a racionalitás uralmát felváltják az érzelmek és a tudatalatti – az angyalok pedig sokat segíthetnek ebben az átmenetben. Nemrégiben még azt gondoltuk, hogy ezek a teremtmények csak a mesék és a Biblia világában léteznek, de mára egyre többen hisznek abban, hogy az angyalok valóban fogják kezünket, és életünk során sok mindenben segítenek. Angyalokról szóló könyvek százai jelennek meg, sokan fel is veszik velük a kapcsolatot, így egyre többet tudunk róluk. A Szentírás szerint az angyalok teljes lényükkel Isten felé fordulnak. Jézus születését is angyal jövendölte meg, egész életét végigkísérték az angyalok. Az Újszövetségben maga Jézus is említi őket: tőle származik a védőangyal fogalma, azé az oltalmazóé, akit Isten minden ember mellé odarendelt. Az „angyal” szó jelentése eredetileg „hírvivő”, vagyis olyan lény, aki kapcsolatot teremt közöttünk és az Úr között. Angyalok egyébként szinte minden általunk ismert vallásban vannak: egymástól függetlenül jutottak arra különböző népek, hogy léteznie kell védelmezőknek, akiket egy felsőbb hatalom küld mellénk.

Az angyalok, akik életünk eseményeit figyelik, minden pillanatban vigyáznak ránk. Akkor is, amikor a párkapcsolatainkról hozunk fontos döntéseket, amikor megismerkedünk valakivel, és akkor is, amikor egy kapcsolatnak vége szakad. Bár nehéz lehet elfogadni, de hinnünk kell benne, hogy a velünk történő rossz dolgok nem azért vannak, mert a védőangyalunk megfeledkezett rólunk vagy mással volt elfoglalva, hanem azért, mert a rossz dolgok is előrevisznek minket.

Lehet-e szerelmes egy angyal? A Biblia nem beszél szerelmes angyalokról, bár az is igaz, hogy ennek ellenkezőjét sem állítja: nem található benne olyan rész, amely szerint angyal nem érezheti ezt az érzést.

Szerelmes angyalok

A leghíresebb szerelmes angyal talán az Angyalok városa Seth-je, aki feladja angyal voltát Maggie-ért.

Pajkos tündérek

A tündérek világa kalandokkal, nevetéssel és izgalmakkal teli. Sokfélék lehetnek ezek a lények: pajkosak és vidámak, de bölcsek és megfontoltak is. Nem meglepő, hogy az emberek körében mindig is népszerűek voltak ezek a lények, pedig előfordul az is, hogy borsot törnek az orrunk alá.

A tündérek eredete nem teljesen tisztázott, de az idők kezdete óta tudunk létezésükről. Az emberformájú lények különböző méretekkel rendelkeznek a különböző népek meséiben, de általában szorosan kapcsolódnak a természethez. Régen szinte minden fában, vízesésben, erdőben lakott egy tündér! A tündérek mindig gyönyörűek, karcsúak, és kedvesek, hangulatuk a bölcs és elgondolkodótól a pajkos és vidámig változhat, de általában jóindulatúak, kivéve, ha megharagítják őket!

Az irodalmi ábrázolások alapján egyértelmű, hogy a tündérek bizony szerelmes szívűek, és nem vetik meg a test örömeit sem. A legjobb példa erre a tündérkirály, Oberon és felesége, Titania kacagtató története, amelyet Shakespeare Szentivánéji álom című vígjátékából jól ismerhetünk. Ezt a történetet, amely a félreértések és a pajkos szerelmi játékok igazi tárháza, többen is megírták.

A leghíresebb szerelmes tündérek

A legtöbbet emlegetett szerelmes tündérek egyértelműen Oberon és Titanilla, de ne feledkezzünk el a Gyűrűk ura elfjeiről sem, hiszen az elf is tündért jelent!

 

 
Admin
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
Bak háttér
 
3350
 
 
 
kép 152
 
3684
 
 
kép 535
 
2786
 
 
 
Dalai Lama
 
2863
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei