Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Kevés hely marad az észnek, ha az agy tele van előítéletekkel.
Malcolm Hein
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Párkapcsolat 2023. augusztus 03. 0 hozzászólás
 

A határtalan szeretet útjai: Hogyan kerüljük el a kapcsolatot romboló kötődést? A szeretet egy örök érzelem, amely nem ismer határokat, és nem köt feltételekhez. Ha ezt mélyen megértenénk, nem éreznénk szükségét annak, hogy szomorú filmek mellett csokoládés jégkrémmel vigasztaljuk magunkat. Az egyik legnagyobb kapcsolatromboló a kötődés, amely elsőként szerelemként mutatkozik be, majd féltékenység és elvárások formájában manifesztálódik.

A kötődés más néven függőség, ami azt a hamis érzetet kelti, hogy nélkülözhetetlenek vagyunk egymás számára. Ez a kételyes helyzet mindkét fél számára egy veszélyes csapdát jelent. Annyira elvakultak vagyunk, hogy elfelejtjük a saját igényeinket, és csak a másik boldogságára koncentrálunk.

A határtalan szeretetben nincs helye a kötődés okozta szenvedésnek. A határtalan szeretet azt jelenti, hogy elfogadod a másikat olyannak, amilyen. Ha nem vagyunk képesek teljesen elfogadni valakit, akkor változtatni próbáljuk, és magunkat győzködve hisszük, hogy jobban tudjuk. Ez gyakran a mérgező kapcsolatok első lépése. Íme három plusz egy tipp a kötődés jeleinek felismerésére, mielőtt még túl késő lenne.

Az örök szeretet alapelvei

1. Emlékezz, milyen érzés volt, amikor először találkoztál a pároddal

Ha nem jutnak eszedbe az első pillanatok emlékezetes érzései, csak konkrét események és tapasztalatok, akkor ez nem túl jó jel. Amikor először érezzük a szerelmet, az az érzés, mint egy hatalmas hullám, eláraszt minket szabadsággal és boldogsággal. Érzékszerveink felébrednek, és a világ addigi racionális megértése helyébe lép egy varázslatos, mindenható csodálat. Egyszerűen minden a helyére kerül.

Lényeges, hogy képes legyél visszaemlékezni azokra az első érzésekre, még akkor is, ha a szeretett személy nincs veled testileg. Arra is fókuszálnod kell, hogy felidézd, hogyan fokozta a szeretet érzése az univerzum iránti csodálattal, mintha ezen kívül nem is lenne semmi más szükséges, csak az, hogy a szeretett személy jelen legyen a gondolataidban.

2. Az igaz szerelem határtalan és mérhetetlen

Ha valóban szeretünk valakit, a szeretetnek nincsenek korlátai. Annyira intenzívnek kell lennie ennek az érzésnek, hogy már maga a gondolata is boldogsággal tölt el minket. Amikor viszont függünk valakitől, úgy érezzük, hogy elviselhetetlen az élet nélküle. Folyamatosan vágyunk a jelenlétére és elfeledkezünk arról, mennyire értékes az is, ha egyedül vagyunk. Nem elégszünk meg azzal, hogy tudjuk, hol tartózkodik; azt akarjuk, hogy mindig velünk legyen. És ez nagyon kockázatos.

Amikor felismerjük és elfogadjuk, hogy a szeretet nem ismer határokat, és képes áthidalni még távolságokat és kulturális különbségeket is, akkor megértjük a szabadság és a tér fontosságát is. És ez nem csak a szerettünknek fontos, hanem nekünk magunknak is.

3. A határtalan szeretet elfogadja a tökéletlenséget

A feltétel nélküli szeretet felismeri, hogy a tökéletlenség is a tökéletesség része. A kötődés azonban kritizál, irányít és komolyan veszi magát. Ha valaha is úgy érzed, hogy helyetted hozol döntéseket a párodnak, vagy leckézteted, mert nem tud megfelelni a saját normáidnak, akkor veszélyes útra tévedtél. A feltétel nélküli szeretet ugyanis nem engedi, hogy a kötődés csapdájába essünk. Mindent imád, még a kicsit ferde fogakat és a furcsa lábujjakat is.

Szereti a reggelente megjelenő arcán lévő ráncokat, a reggeli kávé illatát, a madarak csicsergését, és azt is, ahogyan a párja megoldja a nehézségeit. Szereti, ha sír, és még akkor is, ha egy kis időre kiakad, mert valami nem úgy alakul, ahogy szeretné. A feltétel nélküli szeretet türelmes és megértő, szabad teret biztosít és teret is igényel. Szereti a jelen pillanatot, az eljövendőt, és minden lehetőséget, amely még megjelenhet.

4. A határtalan szeretet magába foglal mindent, Téged is

Tehát ebben benne vagy te is. Nem tudsz másoknak segíteni, ha magad roskadozol. A feltétel nélküli szeretet csak akkor valósítható meg, ha az önszeretet és önelfogadás alapjai megvannak benned. Mielőtt másoknak magyaráznád a feltétel nélküli szeretet jelentését, előbb magadat is ebben a mindent átható szeretetben kell látnod. A feltétel nélküli szeretet beépítése képes az emberiséget megszabadítani sokféle röghöz kötöttségtől, meggyógyítani lelkünk sebeit és új életre kelteni a szeretet által.

A határtalan szeretet átölelheti az emberiséget, gyógyítja a sebeket, és új perspektívát ad a szeretetben. A szerelem egyike azon mély és átható emberi tapasztalatoknak, amelyek nélkülözhetetlenek az életünkben, és mindannyian megérdemeljük. Természetesen, mivel emberi jelenségről van szó, nem egyszerű a dolog. Az élet egész egyszerűen jobb, ha szeretünk és érezzük a szeretetet. De ugyanakkor, a szerelem képlékenysége okozhat szívfájdalmat és lelki zavarokat. Nem csoda, hogy sokan keresnek szerelmi jóslatokat. A legtöbb kérdés, amit párkapcsolati jóslással kapcsolatosan feltesznek, a bizonytalanságból ered. Legyen szó arról, hogy a lelki társadat keresed, vagy csak arról, hogy hogyan tartsd égve a szikrát, a szerelmi jóslás választ adhat.

Egy hozzáértő és tapasztalt jósló, aki a szerelmi kompatibilitás és a bonyolult érzelmi viszonyok szakértője, pontosan meghatározhatja, hogy hol állsz most a párkapcsolatodban. Megtudhatod, milyen érzelmi akadályok állnak előtted, mi a potenciálod és a partneredé, és hogy miként közeledhettek a boldogsághoz.

 

 
Címkék:
vissza
Zsuzsu
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 161
 
2863
 
 
 
Dalai Lama
 
2825
 
 
 
kép 346
 
2453
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei