Chat
Online
Chat now
13 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

Angéla_julcsi hozzászólt a(z) Budapesti jósokat tud valaki? témájú fórumban. 2 napja
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezoterikus játékok 2012. október 16. 1 hozzászólás
 

Az ember öt organikus érzékszervével (látás, hallás, ízlelés, tapintás, szaglás) tájékozódik a világban, azonban van egy hatodik „érzékszervünk” is, amely nem más, mint a tudatunk. Ezt nevezik hatodik érzéknek, amelyet most ezoterikus játékunk sorozatban saját magad is letesztelhetsz.

A hétköznapi szóhasználatban a hatodik érzéket gyakran párosítjuk azzal, hogyha valakinek intuíciója, megérzése van vagy telepatikusan képes az öt érzékszervén túl további tudatátvitelre. Ez azonban nem ennyire egyszerű és nem csak erről van szó. A hatodik érzékszervvel belső képként dolgozzuk fel saját gondolatainkat is. A Tudatalattinkkal álmainkon keresztül belső filmet látunk, tehát tudatunk, és más tudati formák érzékelése  -  melyeket nem a klasszikus öt érzékszervvel észlelünk - önmagában a hatodik érzék. Nevezhetjük harmadik szemnek vagy lelki szemünknek is, mivel optikai szemünkhöz hasonlóan képekben realizálódik "belső látásunk".

A hatodik érzék (vagyis a szubtilis érzékelés képessége) az a képességünk, mellyel képesek vagyunk a szubtilis dimenzió avagy az angyalok, szellemek, a mennyország stb. érzékelésére. Ide tartozik még az az adottságunk is, hogy megértjük az olyan ok-okozati összefüggéseket sok esemény között, melyek túlmutatnak az intellektusunkon. Érzéken túli érzékelés (ESP), tisztánlátás, látnoki képesség, előérzet, intuíció mind-mind szinonimái a hatodik érzék vagy szubtilis érzékelési képességnek.

A nők általánosságban erősebb hatodik érzékkel rendelkeznek, mint a férfiak. A nők számára az érzéken túli észlelés (ESP) természetesebb és a nők nagyobb valószínűséggel intuitívak, mint a férfiak. Ennek egyik fő oka, hogy a férfiak jobban intellektuális irányultságúak és jobban hajlanak a racionalitás felé.

A személyközi (interperszonális) megérzések elsősorban az érzelmi kapcsolatban álló élőlények között szoktak létrejönni: az anya megérzi, ha gyermekével komoly baj van, barátok megérzik egymás telefonhívását, párkapcsolatban élők a megcsalást, rokonok megálmodják egymás halálát, állatok gazdájuk hazajövetelét, ikrek érzik és tudják ikertársuk gondolatait. Ezeket mindenki ismeri, annyira hétköznapi tények, hogy se cáfolni, se bizonyítani nem érdemes.

Viszont a szakmában használt belső látást már ezoterikus körökben is természetfelettinek tartják, szkeptikusok egyenesen elutasítják létezését. Ilyen a bűnügyi médium, a spiritiszta, a látó, a távdiagnoszta, az auraszakértő, a tarot kártyás, és még az asztrológus is, hiszen így ő is mélyebben láthat a bolygóállások személyes aspektusai mögé. Mindez tulajdonképpen csak a mindenki számára adott hatodik érzék irányított, tudatos használata főállásban. A spirituális technikák alapja a harmadik szem, azaz a hatodik érzék tudatos használata, hiszen a "spirit", avagy a lélek, azaz a tudat érzékeléséről van szó. Mivel régebben minden ezzel foglalkozó "szakembert" máglyán égettek el itt nyugaton (és világszerte, ahol a fehér ember pusztított), emiatt kultúránkból ez a téma teljesen eltűnt, és csodának, természetfelettinek számít.

Tedd próbára Te is a hatodik érzékedet! Hat szinten át vezet az út! Vajon a harmadik szemed helyesen látja a válaszokat? Az érme melyik oldalára esik? Mi van a lefelé fordított kártyán? Ki a keresett férfi? Ki a keresett nő? Hová zuhan a repülő? Teszteld le különleges képességed!

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 1 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Elek71

okt. 29., 17:35
Szórakoztató játék! Ez tetszik eddig a legjobban :)
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!
Christian Panthera
Christian Panthera
A nagyközönség egy misztikus showműsorban ismerhetett me...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 303
Elérhető
 
Abrilla
Abrilla
Képességeimet családi örökségként viszem to...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 410
Elérhető
 
Ibolya
Ibolya
A Baktai Ervin Asztrológiai Intézetben 4 évig ta...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 555
Távol vagyok!
 
Lona
Lona
Szívesen állok rendelkezésére, ha kíváncsi a ...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 535
Távol vagyok!
 
Theresa
Theresa
A havasok és az ősi erők szellemével érkeztem id...
tovább
06 90 60 20 04
Mellék: 482
Távol vagyok!
 
A hívás díja: 485 Ft/perc

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
Drezda
 
988
 
 
 
kép 99
 
4175
 
 
 
Mongólia
 
1014
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei