Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Az őszinte szeretet olyan – sokszor ki sem mondott – kívánság teljesítésére is képes rábírni az embert, ami kimondottan nehezére esik. Kaposi Kis István
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezoterikus játékok 2012. október 16. 2 hozzászólás
 

Az ember öt organikus érzékszervével (látás, hallás, ízlelés, tapintás, szaglás) tájékozódik a világban, azonban van egy hatodik „érzékszervünk” is, amely nem más, mint a tudatunk. Ezt nevezik hatodik érzéknek, amelyet most ezoterikus játékunk sorozatban saját magad is letesztelhetsz.

A hétköznapi szóhasználatban a hatodik érzéket gyakran párosítjuk azzal, hogyha valakinek intuíciója, megérzése van vagy telepatikusan képes az öt érzékszervén túl további tudatátvitelre. Ez azonban nem ennyire egyszerű és nem csak erről van szó. A hatodik érzékszervvel belső képként dolgozzuk fel saját gondolatainkat is. A Tudatalattinkkal álmainkon keresztül belső filmet látunk, tehát tudatunk, és más tudati formák érzékelése  -  melyeket nem a klasszikus öt érzékszervvel észlelünk - önmagában a hatodik érzék. Nevezhetjük harmadik szemnek vagy lelki szemünknek is, mivel optikai szemünkhöz hasonlóan képekben realizálódik "belső látásunk".

A hatodik érzék (vagyis a szubtilis érzékelés képessége) az a képességünk, mellyel képesek vagyunk a szubtilis dimenzió avagy az angyalok, szellemek, a mennyország stb. érzékelésére. Ide tartozik még az az adottságunk is, hogy megértjük az olyan ok-okozati összefüggéseket sok esemény között, melyek túlmutatnak az intellektusunkon. Érzéken túli érzékelés (ESP), tisztánlátás, látnoki képesség, előérzet, intuíció mind-mind szinonimái a hatodik érzék vagy szubtilis érzékelési képességnek.

A nők általánosságban erősebb hatodik érzékkel rendelkeznek, mint a férfiak. A nők számára az érzéken túli észlelés (ESP) természetesebb és a nők nagyobb valószínűséggel intuitívak, mint a férfiak. Ennek egyik fő oka, hogy a férfiak jobban intellektuális irányultságúak és jobban hajlanak a racionalitás felé.

A személyközi (interperszonális) megérzések elsősorban az érzelmi kapcsolatban álló élőlények között szoktak létrejönni: az anya megérzi, ha gyermekével komoly baj van, barátok megérzik egymás telefonhívását, párkapcsolatban élők a megcsalást, rokonok megálmodják egymás halálát, állatok gazdájuk hazajövetelét, ikrek érzik és tudják ikertársuk gondolatait. Ezeket mindenki ismeri, annyira hétköznapi tények, hogy se cáfolni, se bizonyítani nem érdemes.

Viszont a szakmában használt belső látást már ezoterikus körökben is természetfelettinek tartják, szkeptikusok egyenesen elutasítják létezését. Ilyen a bűnügyi médium, a spiritiszta, a látó, a távdiagnoszta, az auraszakértő, a tarot kártyás, és még az asztrológus is, hiszen így ő is mélyebben láthat a bolygóállások személyes aspektusai mögé. Mindez tulajdonképpen csak a mindenki számára adott hatodik érzék irányított, tudatos használata főállásban. A spirituális technikák alapja a harmadik szem, azaz a hatodik érzék tudatos használata, hiszen a "spirit", avagy a lélek, azaz a tudat érzékeléséről van szó. Mivel régebben minden ezzel foglalkozó "szakembert" máglyán égettek el itt nyugaton (és világszerte, ahol a fehér ember pusztított), emiatt kultúránkból ez a téma teljesen eltűnt, és csodának, természetfelettinek számít.

Tedd próbára Te is a hatodik érzékedet! Hat szinten át vezet az út! Vajon a harmadik szemed helyesen látja a válaszokat? Az érme melyik oldalára esik? Mi van a lefelé fordított kártyán? Ki a keresett férfi? Ki a keresett nő? Hová zuhan a repülő? Teszteld le különleges képességed!

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

Flowers

jan. 22., 18:31
Nekem már évek , sőt évtized óta segít sok mindenben egy tisztánlátó , jós aranyasszony.( tel:06306860420)  Amit eddig mondott még mindig úgy lett. Mindenféle lelki - testi es szellemi és egyéb problémámat megoldotta. Egy csoda!
 
 
 
 

Elek71

okt. 29., 17:35
Szórakoztató játék! Ez tetszik eddig a legjobban :)
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 197
 
7178
 
 
 
kép 144
 
3616
 
 
kép 147
 
3296
 
 
 
kép 180
 
3904
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei