Chat
Online
Chat now
2 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 


Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
35 hozzászólás
 
A szerelem karmája
15 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
13 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 

Matt hozzászólt a(z) Új kártyajóslások oldal indult című cikkhez. 4 napja
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. október 08. 11 hozzászólás
 

A macska nem véletlenül az egyik legkedveltebb házi állat már az ókortól kezdve. Rengetegen szeretik őket, mert szépek, ügyesek, puhák és bájos magatartásukhoz néha figyelemreméltó öntörvényűség párosul. Egyiptomban szent állatoknak tartották őket, és az idők alatt számos érdekes dolog kapcsolódott hozzájuk, amelyek egy része babona, másik részét viszont tényekkel is alátámaszthatjuk.

Miért volt szent állat a macska Egyiptomban?

Az egyiptomi istenek között fontos szerep jutott a macskáknak. A Nílus partján élő emberek szerint Ré, a hatalmas napisten éjszakánként fekete   kandúr alakjában harcol Agep, a sötétség gonosz kígyója ellen. A macskát mindenekelőtt Bastet istennő (balra) állataként tisztelték. A gyermekek születéséért és a Hold égi útjáért felelős termékenység istennőt gyakran ábrázolták macskafejű asszonyként. Az emberekre nagy érzelmi hatással volt a macskák éjszakai kalandozása, vagy a kicsinyeit gondozó macskamama nagy odaadása. Lenyűgözte őket a sötétben hirtelen, hang nélkül felbukkanó, majd eltűnő macskák eleganciája, tisztasága, titokzatos szemük furcsa villanása. Végül pedig a macskák függetlenségére is felfigyeltek, hiszen a cicák kedvelik az embert, és értékelik az együttélést, ám megvannak a saját, kifürkészhetetlen útjaik, és gazdájukkal egyenlőnek tartják magukat.

Az istennő központja a Nílus deltájától keletre fekvő Bubasztisz városa volt. Amikor Kr.e. 950 körül Szeszonk fáraó itt rendezte be fővárosát, az istennő tisztelete hamarosan az egész országban elterjedt. A Kr.e. 450-ben erre utazó görög történetíró, Hérodotosz beszámolt a gyönyörű, 300 méter hosszú templomról, amelyet Bastet istennő tiszteletére építettek. Az épület több ezer macskának adott otthont, s ezekre a rendkívüli tiszteletnek örvendő macska-papok vigyáztak. A templomot 30 méter széles vizesárok övezte, a gazdagon díszített főcsarnokban pedig ott magasodott az istennő szobra. Az ország összes városában emeltek pompás Bastet templomokat, és az egyiptomiak nagy része fából, agyagból vagy fémből készült macska-amulettet hordott magánál. Tavasszal zarándokok százezrei vándoroltak Bubasztiszba, hogy egy nagyszabású ünnepségen tánccal és énekszóval, finom ételekkel és gazdag áldozatokkal ünnepeljék az istennőt.

Nemsokára minden egyiptomi háztartásban tartottak egy-egy „mau”-t. A házimacskának igen jó volt a dolga, gondosan ápolták, és ha kigyulladt a ház, a macskát előbb mentették ki, mint a saját gyerekeiket. Ha a család macskája elpusztult, az egész família gyászruhát öltött, szomorú énekeket énekeltek, és a nagy veszteség jeleként leborotválták szemöldöküket. Azért, hogy a cica később újra visszatérhessen az életbe, testét illatos olajokkal dörzsölték be, és bebalzsamozták. A múmiákat tarka szalagokkal tekerték körbe, és egy parányi fából, bronzból vagy mészkőből készült koporsóba tették. A kicsi koporsót ezután egy macskatemetőben helyezték nyugalomra.

A macskák túlvilági jólétéről úgy gondoskodtak, hogy játékokat és egérmúmiákat tettek melléjük. 1890-ben a régészek Bubasztisz romjai közelében sok százezer macskamúmiát találtak. A leletek tudományos vizsgálata megmutatta, hogy az egyiptomi házimacska már hosszú utat tett meg a vad élettől a háziasítás felé.

A macskák különleges védelmet élveztek: sok helyen halállal büntették, ha valaki véletlenül vagy akarattal megölt egy állatot. Állítólag a nagy perzsa király, Kambüzész ravaszul kihasználta ezt az egyiptomi szokást. Amikor III. Pzsammetich fáraó ellen viselt hadat, macskákat köttetett katonái pajzsára. A csel eredményes volt, az egyiptomiak inkább megadták magukat, semmint hogy a szent állatokat megsebesítsék.

A macska megjósolja a földrengést

A kedvenc négylábúinkról azt tartják, hogy sokkal hamarabb képesek megérezni egy földrengést, mint bármilyen más modern technikai eszköz. Többször megfigyelték már, hogy a földrengések előtt a macskák nagyon izgatottá válnak és kényszeresen, illetve igazán látványosan keresik a kijáratokat. Olyannyira bennük van a menekülési vágy, hogy akár még a zárt ablakokat is képesek betörni, noha a földrengésnek még látható/érezhető nyoma nincs is.

A macska megjósolja az eső eljövetelét

A macskák nem csak rezgéseket képesek előre megérezni, hanem nagyon érzékenyek az éghajlatváltozásokra is kimondottképpen a viharok és felhőszakadások eljövetelére. Ők talán az egyik legbiztosabb természetes időjósok, akik bár minden fajta időjárást nem képesek megjósolni, de az eső közeledtét, azt igen. A megfigyelések alapján az eső közeledtével a macskák a fülüket kezdik, vakargatni illetve bizonyos esetekben mellső mancsukat sokáig a fülük mellé emelik és ott tartják.

A légnyomás változására egyébként kimondottan érzékenyek a macskák. A hirtelen érkező és kimondottan radikális időjárás változás okozta légnyomás különbséget a macskák szőrének elektromossággal való feltöltődése jelezi a legjobban. A macskák ilyenkor nyugtalanok lesznek és minden bútornak neki dörgölőznek.

A macska megjósolja a bombatámadást

Lévén a macskák igazán érzékenyek a legkisebb rezgésekre is így már távolról képesek megérezni a bombázó repülőgépek által keltett hullámokat. A földrengésekhez hasonlóan a macskák ilyenkor is elkezdik ösztönösen keresni a menekülő útvonalakat és mindent megtesznek, hogy a szabadba jutva elszaladhassanak. A pánikszerű menekülés közben pedig nem ismernek akadályt, hiszen érzik a közelgő veszély mindennél pusztítóbb lehet rájuk nézve.

A macskák megérzik az otthoni veszekedések közeledtét

A mendemondák szerint a macskák nem csak a katasztrófákat és az időjárást képesek megjósolni, hanem azt is, ha befogadó családjukban valami nagy vita van kialakulóban. A veszekedések jelzését a néphit szerint a macskák a ház előtt állva folyamatos és erős nyávogással tették, így amikor ezt hallotta a szomszéd már tudhatta, hogy a gazdánál feszült hangulat van és hamarosan

A macskák megmutatják hol van vízér a lakásunkban

Érdemes megfigyelnünk, hogy kedvenc házi állatunk hol szeret a legjobban pihenni vagy tartózkodni, hiszen azok a helyek lakásunk leg kiegyensúlyozottabb pontjai.  Persze szakemberekhez is fordulhatunk, de miért is tennénk ezt drága pénzért, ha egyszer kis kedvencünk is képes szavak nélkül megmutatni a vízerek helyét otthonunkban. Ha kifigyeltük ezeket a helyeket próbáljunk meg mi is többet tartózkodni ezeken a pontokon, esetleg rendezzük úgy át a szobát, hogy ágyunk ilyen hely felett legyen és ott aludjunk esténként.

Figyeljük tehát kis kedvencünk viselkedését folyamatosan, hiszen számos közelgő veszélyre felhívhatja a figyelmünket, hiszen csodálatos képességekkel rendelkeznek. Ha pedig szeretnénk mi is olyan nyugodtak lenni, mint néha a macskák, akkor keressük meg lakásunk legbékésebb pontját és helyezzük magunkat kényelembe, az ingyen segítségnek köszönhetően.

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 4 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Rita

okt. 29., 17:37
Köszi Tücsi! Ezt jó tudni! Mindenképp! Hasznos információ volt, de a cikk is noha ez a része úgy néz ki nem annyira helytálló!
 
 
 
 
noavatar

Tücsi

okt. 28., 06:57
Régóta „köztudott”, hogy amelyik földsugárzási zónát a macska szívesen választja fekvő és tartózkodási helyéül, és ott jól érzi magát, azon a földsugárzási helyen ember ne sokat tartózkodjék! Ezek a helyek a mérés során „tudományos” igazolást is kaptak, mivel itt a földsugárzások közül a Hartmann sávok kereszteződési pontjait találhatjuk meg. A kutyák azonban kerülik ezeket a földsugárzási helyeket, tehát soha nem fekszenek negatív földsugárzású helyekre, sőt, a kutyák megtalálják a legoptimálisabb földsugárzású helyeket is.
 
 
 
 
noavatar

Tücsi

okt. 26., 10:43
Igen ez nincs jól írva! Ne feküdjünk ilyen zónákba,mert akkor megbetegszünk. Nemcsak a vízereket szereti a cica. Pl: Hartmann kereszteződést is kedveli. És a kiméretés sem kerül méregdrága összegbe, ez sem jó infó. 4 ezer ft egy szoba. Legalábbis én ilyen szakembert tudok. És nagyon becsületesen végezték nálam a mérést! Még rajzot is kaptam, hogy mi hol van. Illetve részletes tanácsadást. Ha valakit érdekel megadom az elérhetőséget!
 
 
 
 

Ági

okt. 22., 15:47
Most  már  találja  ki  valaki,  hogy  jó  vézéren  feküdni  vagy  tartózkodni,  mert  egyszer  azt  irják,  hogy  pont  a macska   szeret   vizér  felett  aludni  amit   kerüljön  az  ember  itt  meg   azt  irják,  hogy  keressük  meg  mi  is  azt  a  nyugodt  pontot ahol  a  macska   fekszik  a  vizéren  .?  Akkor  most  ,  hogy  is  van   ez ?  .
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 339
 
1941
 
 
 
kép 203
 
4221
 
 
kép 74
 
3556
 
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei