Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Nincs ellenszenvesebb dolog, mint a fiatalkor higgadtsága és az öregkor mohósága.
Füst Milán
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Egészség és életmód 2012. május 17. 0 hozzászólás
 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pasim, akinek a lakásába, mikor először beléptem, azonnal nagyon rosszul éreztem magam. (Pedig akkor még az illető maga a lehető legvonzóbb arcát mutatta nekem, és nem tudtam, hogy igazából egy Hülye Kócsag.)

A pecó ízlésesen, következetesen volt berendezve: vadiúj króm konyhapult, méretre csináltatott könyvespolc, színben tartott fürdőszoba, akár egy drága magazinban. De valahogy mégis olyan kellemetlen volt ott lenni. Az első perctől kezdve szorongtam a lakástól. Miért?

Nem, nem azért mert sok évvel azelőtt egy sorozatgyilkos darabolta áldozatait a falak között. Hanem mert a gazdája érezhetően meg akart felelni valamilyen elvárásnak: lám, ilyen egy jól kereső menedzser otthona, ugye milyen eltalált ez a személytelen, hideg ragyogás kedves nézőink?

Az egyik barátom a világ egyik legszedett-vedettebb házában él. Alig lehet bemenni, szűk járatokon kell közlekedni a hodálynyi nappaliban is, mert mindent telepakol a turkálóból, zsibiről, rokonoktól kikunyizott cuccaival. Hatalmas rozsdás vasdarab a hamburgi tengerpartról, ezer régi doboz, lim-lom, ismeretlen rendeltetésű fakeretek százai. Egy másik ismerősöm heppje, hogy semmilyen személyes tárgya ne legyen elől, épp ezért lakása egy posztmodern dizájnos fekete-szürke-törtfehér ravatalozóra emlékeztet, a most divatos ultra minimálban tartva. Mindkét helyen elég jól érzem magam, mert nincs kontraszt a tulajdonosok személyisége, és a lakásuk között, derűsen vállalják megszállottságukat, önmagukat.

Rengeteg racionális körülmény vezet minket pont az egyik kerületbe, vagy a másik faluba házat, telket nézni: közel van a munkahelyemhez, arra jár az éjszakai busz, vagy éppen távol van mindentől, esetleg mert a dáliabizniszben dolgozom és tudok nevelni ott regiment dáliát vagy mert csak ennyi pénzem van.

De ha az ember már vásárolt új otthont magának, nézegetett már telkeket hónapokig, tudja, hogy a sok tucat ház, lakás megnézése után - vagy akár csak pár darab után - egyszer csak belép egy Térbe, ahol megdobban a szíve, megszólal lelkében egy fényes csengettyű és azt érzi: ez az, ez kell nekem! Egy Didi Brigitta nevű kiváló lakásügynök - akinek egyébként nomen est omen figyelemreméltó volt a dekoltázsa is - mesélt nekem sok év, a lakáspiacon eltöltött tapasztalatáról. Azt mondta, az, hogy melyik lakást vesszük meg a sok közül melyet felkínálnak nekünk, minden esetben érzelmi döntés. A vevő belép, és azonnal tudja, érzi hogy ezt akarja megszerezni. S a lehetőségein belül mindent meg is tesz, hogy az övé legyen. Mit sem számít jó ára vagy kiváló fekvése, beosztása az egyéb opcióknak. Mondom, hogy szerelem.

Sok éve tarolnak a piacon az un. Toszkánás könyvek, ahol a Könyv Szerzője beleszeret a lerobbant toszkán/provance/horvát/balatonfelvidéki termésköves Házba, hosszasan felújítja, majd csodás vacsorákat ad benne a barátainak. (És, de ez nem tartozik szorosan a tárgyhoz: nem lesz depressziós az építkezéstől, nem bukik bele bankkölcsönbe, és nem nő két számot a ruhamérete a frissensült kelttésztáktól.) Nos a siker titka, mint megannyi Toszkánás könyv olvasója állítom az, hogy a fent ismertetett - mindannyiunk által jól ismert - beleszeretés egy pillanata után hosszan írja, taglalja a Szerző a folyamatot, amely során felújította, megalkotta, mondjuk ki: újrafogalmazta a Házát az adott környezetben. Időt töltött vele. Sokat, éveket akár. Minden ház, lakás, kert kialakításához elsősorban idő kell. (Másodsorban, pedig.... na, ki találja ki?) Laza szemlélődés, "rájövés" arra, hogy mit is akarunk itt, arra, hogy kik is vagyunk valójában. Figyelem kell. És persze önmagunk vállalása: Miki egeres posztert a nappaliba, ha az tetszik! Van ismerősöm akinek hatalmas kertjében soha nincs kaszálás, kapálás kertrendezés mert a vad magyar dzsungelt imádja. Nekem, - ha egyszer lesz saját földdarabom - biztos lesz benne japánkertem, mert egyszerűen megőrülök a japánkertekért!

Barátkozzunk a terünkkel tehát nyugodtan, idő van.

Ja, és még valami. A Kócsag pasi még arra is képes volt, hogy hívott egy kertészeti céget, amely a tarackos - sittes dimbdombból kettő nap alatt egy gyepes-bokros-lapos csini kis Brie Hodge stílusú parkocskát épített nekünk a menedzserlakás elé. Álltam hülyén a közepén, és semmi közöm nem volt egyetlen fűszálhoz sem.

Gyorsan kereket is oldottam megkeresni a saját kertemet.

Kökényszemű Katica

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 126
 
3173
 
 
 
kép 135
 
3220
 
 
Kolumbia
 
2234
 
 
 
kép 127
 
3118
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei