Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Akinek nincs határozott jelleme, módszerrel pótolja.
Albert Camus
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. június 18. 0 hozzászólás
 

Összeállításunkból kiderül, miért jobb a szex, ha magassarkút hordunk, valamint, hogy lítiumos ivóvízzel ellenállhatunk a depressziónak.

További érdekességként régészek feltárnak egy elsüllyedt várost, a Stonehenge életre, a hobbitok léteztek, valamintretusálták Nofertiti arcmását és még egy Maja királyt is találtak!

Magas sarkú cipővel a jó szexért

A legalább öt centis cipősarok elősegíti a jobb szexet, ugyanis erősíti a szeretkezésben fontos szerepet játszó gátizomzatot – adta hírül a BBC News. Maria Cerruto olasz urológus 66, ötven évnél fiatalabb nőt vizsgált. Akik a lábukat legalább 15 fokos szögben tartó magas sarkú cipőt viseltek, azok gátizomzata kisebb elektromos aktivitást mutatott. Az izomzat helyzete optimális, így erőssége és összehúzódási képessége is jobb, ami segíti a szexuális aktivitást és a kielégülést is.


Feltárják az elsüllyedt várost

A régészek feltárják a világ legrégebbi elsüllyedt városát, a görög partok közelében lévő Pavlopetrit. A település mindössze 3-4 méteres mélységben nyugszik a tengerfenéken, a Lakóniai-öbölben. A legkorábbi romok i.e. 2800-ból származnak, a városban máig megmaradtak érintetlen épületek, és kripták, valamint 37 olyan sírüreg, amelyek valószínűleg a mükénéi időszakból származnak.


Lítiumos ivóvízzel a depresszió ellen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint világszerte egymillióra tehető az öngyilkosságok száma évente, aminek túlnyomó részét a depresszió okozza. Egy japán tanulmány most azt sugallja, hogy az ivóvízhez adott antidepresszáns, a lítium, csökkenthetné az öngyilkosságok számát. A lítium sói amúgy előfordulnak a természetben, és az orvostudomány is alkalmazza azt depresszió és mániás depresszió kezelésére.


Stonehenge életre kel

A brit kormányzat egy 25 millió fontos (8 milliárd forintos) projekt keretében új életet lehel Stonehenge környékébe. Barbara Follett brit kulturális miniszter szerint a helyszín eddig nem volt alkalmas a turisták fogadására. A kőkörtől 2,5 kilométerre megépülő új látogatóközpontban azonban a tervek szerint évente 800 ezer vendéget fogadnak majd.


Léteztek hobbitok

Az antropológusok új fajként írják le az apró termetű hobbitokat (Homo floresiensis), amelyek csontvázát az indonéziai Flores szigetén találták meg. Megállapították, hogy ők egy korábban ismeretlen emberi faj képviselői – áll a Nature című folyóiratban. Az 1 méter magas, 30 kilogrammos hobbitok vadásztak, szerszámokat készítettek és ismerték a tüzet. Agyuk térfogata a mai ember agyának kb. egyharmada volt. A faj mintegy 8 ezer évvel ezelőtt tűnt el véglegesen, a megtalált ősmaradványok 18 ezer esztendősek.


Retusálták Nofertiti arcmását


Ehnaton fáraó felesége, Nofertiti híres mellszobrának legmodernebb CT-vizsgálatai kimutatták, hogy a királyi hitves arcvonásait utólagos retusálták. A berlini Képalkotó Eljárások Kutatóintézetében megállapították, hogy a szobor eredetileg mészkőből készült, s azt több réteg gipsz borítja. Már a szobor belső magján is részletesen kidolgozott arcvonások figyelhetők meg, ám az az arc kevésbé tökéletes szépséget tükröz, például a mandulavágású szemeknek is más rajzolata van. A vizsgálatot vezető radiológus szerint a szobrászt utasíthatták a képmás tökéletesítésére, hogy a szobor megfeleljen az akkori idők szépségideáljának.


Maja királyt találtak

Emberi maradványokat találtak a régészek a hondurasi Copán romváros maja templomában. A leletek valószínűleg a 16 maja király egyikének csontjait tartalmazzák. A kutatók szerint egy 30 éves kora körül elhunyt férfi, a maja dinasztia egyik első uralkodójának földi maradványairól van szó.


Pusztuló buddhista leletek

A bangladesi régészeti hatóság hanyagsága miatt a pusztulás szélére kerültek a paharpuri buddhista kolostor terrakotta tárgyai. A régészeti és világörökségi helyszínnek számító épület gondnoka szerint a helytelen kezelés, a munkaerőhiány, a talajerózió és a heves esőzések súlyosan károsították a leleteket. Az öt éve felfedezett 230 terrakotta tárgyból mára 595 teljesen elpusztult, míg 1810 különleges ritkaság összedobálva, romként hever az épület egyik raktárában.Fősámán kerestetik

Fősámánt keresnek Oroszország számára, s az ősi hagyomány paradox módon az interneten is terjed. A sámánizmus a legrégibb ismert vallás, legalább 10 ezer éves, valójában a többi vallás ebből alakult ki, bár mindegyik megtagadta az eredetét. Szakértők szerint a választás politikai indítéka, hogy ma a sámánizmus nem esik a vallásra vonatkozó orosz törvények hatálya alá, mivel a sámánok egyénként ténykednek, és vallásuk szervezetlen. A tisztségre eddig 188 sámán jelentkezett, még amerikai indián sámánok is jelentkeztek, de őket el kellett utasítani, hiszen nem Oroszországban tevékenykednek.


Megbetegít a kialvatlanság

Akik 7 óránál kevesebbet alszanak, háromszor könnyebben kapnak náthát, mint azok, akik legalább 8 órát töltenek alvással - állapították meg a Pittsburghi Egyetem kutatói. 153 kísérleti alanyt vizsgáltak, hogy azok hány órát aludtak, és ki mennyire érezte magát reggel kipihentnek. Reggel mindenki náthavírust tartalmazó orrcseppet kapott, s kiderült, hogy akik kevesebbet aludtak, könnyebben fertőződtek meg a vírussal.


Izomnövelő fogamzásgátlók

A Pittsburgh Egyetem kutatói azt vizsgálták, hogyan hatnak a fogamzásgátlók a női test felépítésére és az izomzat gyarapodására, ha a hölgyek komoly edzéstervet hajtanak végre. Eszerint egy 10 hetes edzésprogram során akár 60 százalékkal jobban gyarapodhat az izomtömeg a tablettát nem szedő nőkben, azokhoz képest, akik pirulákkal védekeznek a gyermekáldás ellen.


Borban a kockázat?

Már napi egy pohár bor jelentősen megnöveli a nők esélyét a mellrákra - derült ki egy brit kormány által finanszírozott kutatásból. Egy pohár bor elfogyasztása 20 százalékkal, két pohár boré pedig 30 százalékkal teszi valószínűbbé a betegség megjelenését. A felmérésből az is kiderül, hogy a nők többsége nem tud az alkohol és a mellrák kapcsolatáról. Most olyan törvényt kívánnak elfogadtatni a szigetországban, amely betiltja a bárokban a hölgyeknek kínált ingyen italt, és eltűnhet az „egyet fizet, kettőt iszik” rendszer is.

 

 
Címkék:
vissza
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 195
 
3918
 
 
 
kép 178
 
4692
 
 
kép 51
 
4234
 
 
 
kép 200
 
3163
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei