Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne.
Avilai Teréz
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. május 21. 0 hozzászólás
 

Jósol a pulzus - A nők nyugalmi állapotban mért szívritmusa megjósolhatja, van-e hajlamuk szívbetegségekre. Tanulmányok bizonyítják az összefüggést szívritmusunk tempója és a szívinfarktus között.

A British Medical Journal tanulmánya szerint azoknál a menopauza utáni nőknél, akiknek nyugalmi szívritmusuk magas, 26 százalékkal nagyobb a kockázata, hogy szívinfarktust kapnak, mint az alacsony nyugalmi pulzusú nőknél.

Ha nappal alszik, gyengül a szíve
- Azok az idős emberek, akik napközben is alszanak, gyakrabban halnak meg szív- és érbetegségben, mint azok, akik kizárólag éjjel térnek nyugovóra - áll a francia Három Város tanulmány jelentésében. Bordeaux, Dijon és Montpellier területén tízezernél is több férfit és nőt vizsgáltak. Az évekig tartó felméréssorozat kimutatta, hogy a 65 évesnél idősebb alanyok közül átlag minden ötödik rendszeresen elaludt a nappali órákban, s ők 50 százalékkal gyakrabban haltak meg szívinfarktusban, agyi katasztrófa, vagy hirtelen szívhalál következtében.

Szívbetegséget okoz a depresszió - A Columbiai Egyetem kutatói egészségügyi dolgozókat kísértek figyelemmel egy 12 évig tartó kísérletben. Kezdetben egyetlen alany sem volt szívbeteg, ám időközben 8 százalékuknál súlyos depressziót diagnosztizáltak. Az ő esetükben több mint kétszeres volt a szívhalál valószínűsége. A kutatók azt tapasztalták, hogy a hirtelen szívhalál szorosabb kapcsolatban állt az antidepresszánsok szedésével. Azt is kimutatták, hogy a stresszes állapotok (mint a depresszió) olyan fizikai hatásokhoz kapcsolhatók, mint a magasabb nyugalmi pulzusszám.

Potenciaszer vagy szívszer? - A Johns Hopkins Egyetem munkatársai arról számoltak be, hogy megtalálták az első közvetlen bizonyítékot az egyik ismert potencianövelő szer szívvédő hatásaira. Az erekciós problémák kezelésére alkalmazott készítmény hatóanyaga állatkísérletekben megsokszorozta az egyik szívvédő fehérje hatását. A kutatók szerint a készítmény hatást gyakorol a szívelégtelenség kialakulásában résztvevő egyik fehérjére, így alkalmas lenne a magas vérnyomás okozta szívkárosodás kezelésére vagy megelőzésére.


Az omega 6 a szívre hat
- Az Amerikai Szívgyógyászati Társaság ajánlása szerint, ha kalória bevitelünk 5-10 százaléka omega-6 zsírsavakból származik, megvédhetjük szívünket a betegségektől. Elsősorban a zsíros halak (lazac, makréla), a sütőolajok és a salátaöntetnek használt olajok tartalmazzák ezt az összetevőt.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 93
 
3209
 
 
 
2012
 
2711
 
 
kép 189
 
4242
 
 
 
kép 147
 
3306
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei