Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
A szerelemben nem adhatsz mást, csak magadat, ezért végtelen, s nem kaphatsz mást, csak magadat, ezért felfoghatatlan. SriChinmoy
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. június 14. 0 hozzászólás
 

Magyar és székely népmesék hősei, de a nagy könyvben, vagyis a Bibliában is írnak róluk. Az emberiséget évezredek óta foglalkoztatja: csupán a fantáziánkban léteznek vagy valóban éltek egykor óriások? Nos, az eddig rendelkezésünkre álló leletek szerint ők sokkal előbb jártak a Földön, mint mi.

Akik ismerik a Bibliát, jól tudják, hogy számtalan könyvében találunk olyan leírást, amely egyértelműen arra utal, hogy a Földet egykor óriások is lakták.

„Az óriások valának a földön abban az időben, sőt, még azután is, mikor az Isten fiai bémenének az emberek leányaihoz, és azok gyermekeket szűlének nékik. Ezek ama hatalmasok…”

Móz. I.6/4.

Sőt, Dávid Góliát személyében szintén egy óriás ellen küzd...

„És kijöve a Filiszteusok táborából egy bajnok férfiú, a kit Góliáthnak hívtak, Gáth városából való, kinek magassága hat sing és egy arasz vala.

Fején rézsisak vala és pikkelyes pánczélba volt öltözve; a pánczél súlya pedig ötezer rézsiklusnyi vala. …dárdájának hegye pedig hatszáz siklusnyi vasból volt;…”

Sámuel I.17:4,5,7

Az emberben azonnal felmerül a kérdés: vajon a szent könyvben valóban óriásokról írnak, vagy rosszul értelmezzük a szöveget, a szövegkörnyezetet?

Utóbbit teljesen kizárhatjuk, hiszen Góliát leírásánál abból is kiderül, mekkora erővel bíró emberről beszélünk, hogy milyen hatalmas páncélzatot és fegyvert cipelt.

A páncél súlyát 70 kg-ra becsülik, míg a dárda mesterien megmunkált hegyét, és csakis a hegyét 8 kg-ra. Ha a Bibliát tovább olvassuk, kiderül, hogy Góliátnak egész testét rézpáncél borította, ezek ellenére nem tartozott a lassú mozgású katonák közé, hiszen az már Dávid megjelenése előtt az életébe kerülhetett volna. Ehhez pedig elengedhetetlen volt, hogy valóban közel három méter magas legyen.

A vikingek legendája

A páncél leírása azonban ismét gondolkodóba ejti az embert: a későbbi korokban elsősorban a viking harcosok hordtak pikkelyes páncélt, akik között bizony már szép számmal akadtak közel három méteres legények, sőt, asszonyaik sem hasonlítottak a mai kor anorexiás modelljeihez.

A vikingek számára teljesen elképzelhetetlen volt, hogy Ádámtól és Évától származtak. A világ teremtéséről megvolt a saját elképzelésük. Eszerint egykor a sötétség és a fagy birodalma a forróságban égő világgal viaskodott. Egy alkalommal azonban meghasadt egy hatalmas jégtömb, melyből megszületett Ymir, az óriás. Hónalja izzadni kezdett, és a verítékéből születtek a déróriások. Így kelt életre Audhumla, az óriástehén, aki tejével táplálta Ymirt. Ebben az időben a mindenséget jötunók, azaz óriások lakták.

 

 

szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
Kapcsolódó cikkek
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 80
 
3043
 
 
 
kép 72
 
3290
 
 
kép 39
 
3398
 
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei