Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
A belső bátorság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy el tudd fogadni a hétköznapok megpróbáltatásait, amelyek minden ember életében előfordulhatnak.
William Clarke
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Egészség és életmód 2012. július 07. 2 hozzászólás
 

Mára mindannyian hallottunk a feng shuiról, akár hiszünk benne, akár kinevetjük. De bármelyik oldalon állunk is, tudnunk kell, hogy csak akkor működik, ha tudjuk, mi a célunk vele, illetve megteremtjük a megfelelő időt és teret, hogy átadjuk magunkat a hatásának. Ahhoz azonban, hogy otthonunk egyszer alkalmas legyen a spirituális elmélyülésre, kicsit igazítanunk kell rajta.

Csak akkor tudunk kapcsolatba lépni benső énünkkel, ha környezetünkben erős a csí, azaz nem gátolja semmi az életerő áramlását. Természetesen mindez visszafelé is hat: ha el tudunk mélyülni önmagunkban, elérünk egy olyan harmonikus állapotot, amellyel pozitív energiát bocsátunk a környezetünkbe. A feng shui abban segít, hogy több energia legyen körülöttünk, illetve abból többet tudjunk magunkhoz venni, mint korábban.

* Mindenekelőtt végezzünk alapos tértisztítást, az előző számunkban leírtak szerint!

* Ha tiszta, ártalmaktól mentes életteret alakítottunk ki magunk körül, igyekezzünk azt spirituálisan is tisztán tartani. Csak rajtunk múlik, hogy hazaviszünk-e sérelmeket, konfliktusokat, panaszokat, vagy a negatív érzelmeket letesszük a küszöbön, és lehetőség szerint csak örömteli gondolatokkal foglalkozunk odabent.

* Takarítsunk és szellőztessünk minél gyakrabban, hogy a pangó energiákat mihamarabb kívül tudhassuk a lakáson.

* Amennyire csak lehet, ragaszkodjunk a világossághoz: nappal ne húzzuk be a függönyöket, spalettákat, hogy a nap fénye is hozzájárulhasson feltöltődésünkhöz.

* Létrehozhatunk otthonunkban egy úgynevezett feng shui oltárt. Ehhez elegendő összegyűjtenünk néhány olyan apró holmit, ami örömöt, egyensúlyt, békét vált ki belőlünk, akár mert már birtokoljuk, akár még csak vágyunk rá. Így egy családi fotót, pár kedves emléktárgyat, szerencsekövet, talizmánokat, amuletteket.

* A helyiségek sarkaiban tegyünk ki kis tálkákba sót, hogy az magába szívhassa a negatív energiákat. Rendszeresen cseréljük a tálak tartalmát.

* Minden belégzéssel energiát veszünk fel környezetünktől, és minden kilégzéssel energiát adunk vissza neki. Menjünk ki a természetbe, egy olyan helyre, ami pozitív gondolatokkal tölt fel bennünket. Koncentráljunk a belégzésre, és meditáljunk, ameddig időnk engedi. Hazatérve üljünk le, és most a kilégzésre összpontosítva töltsük fel energiánkkal a szobát. Fontos, hogy egyenes derékkal helyezkedjünk el, mert így a testünkben akadálytalanabbul áramlik az energia.

* Segíthetjük az elmélyülést, illetve az életerő szétterjedését, ha néha hangot adó eszközöket alkalmazunk, hiszen a hanghullámok rezgése mozgásba hozza a levegőt, és vele együtt a csít. A felfüggesztett harangok és szélcsengők a maguk módján teszik a dolgukat, de mi is kelthetünk hangokat, pl. tibeti hangtálak segítségével. Megmosolyogtató, de eredményes módszer az is, ha tapsolással serkentjük az életerő áramlását, vagy tereljük ki a sarkokból a pangó, megrekedt energiát.

* Elgondolkodtak már azon, hogy a muzsika nem csupán fülünkön keresztül ér el bennünket? Számunkra kellemes zene hallatán mindannyian élettelibbek leszünk. A hangrezgések mozgásba hoznak minket, de ugyanígy energetizálják a teret is.

* Nézzünk körbe a lakásban, és a kacatok lomtalanításán túl keressük meg a számunkra bántó, akadályozó, megbetegítő holmikat. Lehet ez akár egy értékes műtárgy is, de ha rápillantva negatív, szorongató érzések árasztanak el bennünket, nem tudunk majd a közelségében feltöltődni. Ne uralkodjon felettünk a divat, ne vegyük körbe magunkat szép, ám jelentéktelen holmikkal, de ugyanígy avittas jellegük miatt se mondjunk le olyan bútorokról vagy kiegészítőkről, amelyek elengedhetetlenek jó közérzetünkhöz.

A megfelelő spirituális tér megteremtése nem pénzkérdés. Nem kell nagy beruházások árán fenekestől felforgatunk otthonunkat. A feng shui segíthet, de ne vegye át az uralmat. Nem kell vakon követnünk a javaslatait, hiszen minden olyan változtatás, amellyel nem értünk egyet, (csak remények keltette kényszerből erőltetjük otthonunkra) feszültséget kelt bennünk. Akkor pedig hiábavaló az egész.

 

 

szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Viktor

júl. 10., 12:43
WestEnd City asszem talán harmadik szintjén van egy nagyon jó kis bold Design cuccokkal, de megfizethető áron. A mozi felöli végén és az épületnek az állomás felöli oldalán.
 
 
 
 

Paloma

júl. 10., 12:42
Köszönöm a tanácsokat, megyek haza tologatni a kanappét.  Esetleg valami ilyen lakberendezős boltot tudtok? Ahol ilyen jó dolgokat lehet kapni?
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 186
 
4110
 
 
 
kép 132
 
2788
 
 
 
kép 66
 
3604
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei