Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
A belső bátorság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy el tudd fogadni a hétköznapok megpróbáltatásait, amelyek minden ember életében előfordulhatnak.
William Clarke
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezoterikus játékok 2012. június 30. 14 hozzászólás
 

A tarot egy 78 lapból álló kártyacsomag, melyet kártyajátékra és jóslásra használnak. A kártyák egyik oldalán szimbolikus képek találhatók, a másik oldaluk egyforma színű és mintázatú. Most a játékunkkal Te magad is kipróbálhatod a tarot kártyajóslás mesterségét! Olvass a kártyákból.

A tarot kártya eredete ismeretlen. Vélhetően Keletről származik, cigány jövendőmondók, egyiptomi mamelúkok és mór hódítók terjeszthették el Európában. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1442-ből vagy 1390-ből származik.

A Tarot keletkezéséről megoszlanak a vélemények. Vannak, aki Atlantisz ősi tudását vélik benne „felfedezni” de sokan csak egy egyszerű, szórakoztató jóskártyának tekintik. . A kártyákról elsőnek egy, 1377-ben keltezett dokumentumban tettek említést, melyben betiltották a kártya használatát. Ennek ellenére a terjedését nem tudták megállítani, és a világ nagyobb városaiban rövid időn belül ismertté vált. Ismerve a középkor kommunikációs szokásait, és figyelembe véve a könyvnyomtatás hiányát, ez nem volt elhanyagolható tényező akkoriban. A mai játékkártyák szerzetileg sok hasonlóságot mutatnak a Tarot lapjaival. A kisarkánum négy színe a legtöbb mostani játékkártyajátékban is megtalálható. A nagyarkánum Bolond kártyája mára Joker-ként vált ismertté.

Nagy a hasonlatosság a Tarot, és egy Indiából származó cigánykártya, vagy vetőkártya között. E kártya szimbólumrendszere generációkon át szájhagyomány útján terjedt, akárcsak a kártyavetés tudománya. Különös figyelmet fordítva arra, hogy az avatatlanok ne nyerjenek betekintést. A fent említetteken kívül más kapcsolat nem áll fent a két kártya között, kivéve, ha lealacsonyítva a Tarot tudását, jóskártyaként fogadjuk el.

Egy másik történet szerint Mózes az egyiptomi papok által őrzött titkot, a Tarot képében vitte magával Izrael népének kivonulásakor, Palesztinába. Ezt alátámasztani látszik az a szoros kapcsolat, amely a Tarot és a Kabbala, valamint a héber ábécé között kétségkívül rejlik. Ilyen párhuzam a nagyarkánum 22 lapja és a 22 héber betű, de a betűk és a lapok közötti kapcsolat is. A Kabbala a 10 különleges isteni tulajdonságot ábrázoló szefírája alkotta köröket, a 22 beavatási út köti össze. A 22 út az isteni tulajdonságokkal összhangban épp úgy megtalálható a héber ábécében, mint a TAROT Nagy Arkánumának lapjain. Ez értelmezhetjük úgy, hogy Tarot mutatja az utat a Kabbala világába.

Már régóta a jövendölés egyik legnépszerűbb formája. A kártyalapok jelentése és értelmezése azonban nagyon is függ az egyes kártyajósoktól. A jóslások néhány fajtája aleatórikus, véletlenszerű, vagyis a jóslásban használt elemek esetleges kiválasztásán múlik. Az aleatórikus szó a latin kockajátékos szóból ered, mivel a legegyszerűbb jóslási forma a kockavetés.

A kártyajóslás minden fajtájában szerepel a kérdező – aki tanácsot kér egy kérdés felvetésével – és a jövendőmondó, aki megadja a választ. A kártyákat kirakhatja a kérdező is, és a jós is. E tekintetben nincs egységes vélemény, mivel ez függhet az alkalmazott módszertől is. A legfontosabb azonban az, hogy mindkét fél a kérdésre koncentráljon, mert egy komolytalan vagy pontatlanul feltett kérdés hasonlóan pontatlan választ eredményezhet.

Aki kártyavetést tanul, az egyben megtanulja az álomfejtést is, hiszen a szimbólumok azonosak. A lapok számozva vannak, úgyhogy a számmisztika is hozzátartozik a tarot ismeretanyagához. Minden egyes kártyalap egy-egy alkotás, mely művészi értékkel bír, tehát a képek elemzésére is lehetőséget adnak.

Most az EZO.TV Tarot Kártya jóslás játékával Te magad is egy kicsit belekóstolhatsz a tarto kártya vetésbe. Kezdődjön a játék!

 

 
Gyuri
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 14 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

Flowers

jan. 21., 10:46
Nekem már évek , sőt évtized óta segít sok mindenben egy tisztánlátó , jós aranyasszony.( tel:06306860420)  Amit eddig mondott még mindig úgy lett. Mindenféle lelki - testi es szellemi és egyéb problémámat megoldotta. Egy csoda!
 
 
 
 
noavatar

Andi

jan. 26., 16:18
Hurrá végre működik! Köszönjük!
 
 
 
 
Kocsisné Ibolya  Nem müködk egyik jóslás sem sajnos!
 

Paloma

nov. 20., 22:14
Kedves Ibolya! Dolgozunk a problémán! Köszönjük az észrevételt.
 
 
 
 
noavatar

Kocsisné Ibolya

nov. 20., 21:49
Nem müködk egyik jóslás sem sajnos!
 
 
 
 
noavatar

Andi

nov. 03., 16:24
Miért nem működik ?
 
 
 
 

Nória

febr. 11., 11:28
Egyetértek az előttem szólókkal, érdemes húzogatni naponta egyet. Mindig újabb és újabb dolgot tud meg az ember!
 
 
 
 

Rita

febr. 11., 11:27
Valóban nagyon ötletes kis játék. És tényleg jókat mond!
 
 
 
 
noavatar

Andi

febr. 10., 18:29
Nagyon jó ez a játék! Találó lapok jönnek mindig!
 
 
 
 

Rita

dec. 07., 16:42
Nem tudok betelni ezzel a játékkal :) Nagyon jóra sikerült és örülök, hogy már ez is működik ismét az oldalon!
 
 
 
 
noavatar

Kedy

nov. 27., 08:16
Én is köszönöm a választ Paloma. :)
 
 
 
 
noavatar

Mária

nov. 26., 17:35
Köszönöm Paloma hogy figyelsz hogy tudjunk magunknak jósolni .
 
 
 
 

Paloma

nov. 26., 14:31
Kedves Mária és Kedy, ez a játék is rendbe jött a mai nappal, lehet tarot kártya jósoltatni! Kellemes szórakozást!
 
 
 
 
noavatar

Mária

nov. 18., 07:28
Ez sem működik úgy látni a ráknak semmi nem jön be
 
 
 
 
noavatar

Kedy

nov. 08., 10:18
Sziasztok!Szerettem volna jósolni magamnak,de valahogy nem megy...segítene nekem valaki? :) Köszi előre is!
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 264
 
4774
 
 
 
Kos
 
3047
 
 
Skorpió
 
4544
 
 
 
kép 133
 
2787
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei