Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Előítéleteink korlátok közé szorítanak, a korlátolt ember gyakran boldogtalan, mert képtelen elfogadni önmagát.
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2013. január 05. 2 hozzászólás
 

Bátran mondhatjuk, hogy az emberiség szinte bármit képes túlvészelni, legalábbis ha az elmúlt 1 hónapra gondolunk, lévén elvileg két világvége is bekövetkezett. A jóslatok a világ végének eljöveteléről, azonban nem a modern kor vívmányai, hiszen több ezer éve újra és újra előkerül a téma. Most összeszedtük a korábbi jóslatokat nektek.

A világ vége amióta világ a világ és ember az ember foglalkoztat minket, ebből kifolyólag nem is olyan meglepő, hogy rengeteg elmélet és teória született meg a múltban és a jelenben is az eljövendő apokalipszissel kapcsolatban. Ezek közül egyelőre egyik sem bizonyult igaznak, de lássuk hogy melyek is voltak a leghíresebb világvége jóslatok az emberiség történelmében egészen Krisztus óta, hiszen előre is elárulhatjuk túl vagyunk már több mint 50 jóslaton az elmúlt több mint 2000 évben!

 

Krisztus után

A végítéletnek az utolsó apostol halála után kellett volna bekövetkeznie legalábbis Máté evangéliuma szerint, aki egészen pontosan a következőket vetette papíruszra: "Bizony mondom nektek: az itt állók közül némelyek nem halnak meg, amíg nem látják az Emberfiát, amint eljön országában."

992

960-ban Thüringiai Bernát, aki nem mellesleg egy ismert és elismert tudós volt egész Európában nagy ijedelmet okozott jóslatával miszerint számításai szerint a világ már csak 23 évig létezik ezután eljön a világvége. Nos, neki sem lett igaza sőt ami azt illeti meg sem élte a jóslatát hiszen meghalt idő előtt.

999

A bibliai apokrifek szerint teljesen triviálisnak számított az Utolsó Ítélet dátuma és feltehetően ezzel együtt a világ végét is amely pontosan 1000 évvel Krisztus születése után következik be. Korábbi feljegyzések nem utaltak azonban nagyobb pánikra, viszont valamiféle rossz előérzetük volt az embereknek, hiszen az utolsó évben nem művelték meg a földet mondván a terményekre már nem lesz szükségük. A babonák enciklopédiája (Encyclopedia of Superstitions) szerint akkoriban a hivatalos iratok mind így kezdődtek: „Ahogy a világ vége közeledik…, de a modern történészek úúgy gondolják, hogy ezeket Voltaire és Gibbon találták ki, hogy demonstrálják a középkori keresztények hiszékenységét. De az időponthoz tartozik az az érdekes tény is hogy III. Ottó császár és II. Szilveszter pápa átmenetileg felfüggesztette a politikai csatározást tekintettel az elkövetkezendőkre

1033

A 999. évi fiaskó magyarázata és a várt világvégének el nem jövetele után olyan elméletek láttak napvilágot miszerint az ezer évet nem Krisztus születésétől, hanem halálától kellett volna számolni és így meg is született az új dátum.

1186

1179-ben Juan de Toledo asztrológus bejelentette akkor következik be az apokalipszis amikor minden (természetesen akkoriban ismert) bolygó a Mérleg csillagképben fog tartózkodni tehát összejön egy teljes együttállás. Amennyiben a bolygók közé a napot is beszámítjuk az eseménynek a jelenlegi időszámítás szerint 1186 szeptember 23-án 16:15-kor kellett volna bekövetkeznie, és bár a bolygók együttállása megtörtént a várt világvége nem következett be. A rémület azonban itt is nagy volt a bizánci császár befalaztatta palotája ablakait az angliai Canterbury érseke pedig vezeklési napot hirdetett meg.

1260

Joaquim de Flore szerint a Földünk története összesen három nagy korszakra volt bontható az Apa a fiú korszaka után a Szentlélek korszakába lép a bolygó, amely egyet jelent annak pusztulásával. Valamit azonban ő is nagyon elnézett.

1524

A világ legdrámaibb özönvízes világvége jóslatáról beszélhetünk, amelyet 1523 júniusában brit asztrológusok robbantottak ki. Szerintük a vég eljövetele Londonban egy óriási nagy árvízzel kezdődik majd és 1524. február 1-én véget ér a világ. A jóslat hatására több mint 20 ezer ember menekült el otthonából a Saint Bartholomew foapátja erődöt építtetett magának, amelyben két hónapra elegendő élelmet és ivóvizet halmozott fel. A dátum eljövetelével azonban egy csepp eső sem esett, amelyre az asztrológusok csak annyit tudtak mondani, hogy 100 évet tévedtek. (Spoiler: természetesen 100 évvel később sem esett ezen a napon szintén nem esett) Ez az  év azonban azért is volt mérföldkő a világvége jóslatokban, hiszen egész Európát képes volt megfertőzni. Sorra jöttek a pontosan az erre az évre tehető jóslatok például  Nicolaus Peranzonus de Monte Sancte Marie nevű asztrológus azt találta, hogy a fő bolygók következő együttállása a Halak csillagképben (a víznek a jelében) következik be ezzel is tovább növelve a pánikot. A bécsi egyetemmel Georg Tannstetter volt azon kevesek egyike, akik tagadták a világ végének eljövetelét, hiszen saját horoszkópját elkjészítve azt látta, hogy még 1524-ben is élni fog tehát nem jöhet el az apokalipszis most. Nézetei persze a legtöbben nem vették komolyan.

Johannes Stöffler asztrológus már 1499-ben megjósolta, hogy a nagy özönvíz 1524. február 20-án (egyesek szerint 2-án) következik be. Annyira hittek a jóslatának, hogy több mint száz pamfletet írtak híres próféciájáról. Az ebben a konjunkcióban részt vevő bolygó a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter és a Szaturnusz volt, a Nappal egyetemben. Az akkor még nem ismert Neptunusz szintén a Halak jegyében tartózkodott. Az igen nagy befolyást gyakorló Uránusz (valamint az akkor még nem ismert Plútó) azonban nem. Az együttállás dátuma azonban a régi naptár szerint február 23-a volt, nem pedig február 20-a.

Az 1524-es jóslatok akkora hatással voltak az emberekre, hogy Németországban konkrétan csónakokat és háromszintes bárkákat kezdtek el építeni többek között Iggleheim gróf parancsára. A nagy napon azonban mindössze egy kis zápor volt csak a kikötőben, aminek kvetkeztében az árvízre számító tömeg ámokfutásba kezdett a grófot megkövezték és rengeteg embert halálra tapostak a nagy tolongásban. Stöffler, aki túlélte a tömeg haragját, számításait átvizsgálva, egy új dátummal, 1528-cal állott elő. Ezúttal a jóslat már nem váltott ki semmiféle reakciót. A Britanica 1878-as kiadása egyébként az 1524-es évet a rendkívüli szárazságról emlékezetes évként említi meg…

1532

Frederick Nausea bécsi püspök kijelentette, hogy hamarosan hatalmas katasztrófa közeledik, hiszen bizonyos furcsa eseményekről kapott jelentést. Többen beszámoltak neki, hogy egy üstökös mellett több véres keresztet láttak az égbolton, fekete kenyér hullott az égbol, és ha mindez nem elég akkor még három Napot és egy lángokban álló kastély is láttak az égen. A történeteket még inkább pikánssá tette egy nyolcéves római kislány története, akinek melleiből meleg vízsugár lövellt ki, végképpen meggyőzte a tudós püspököt, hogy közeleg a világ vége, és ezt a hírt közölte is a hívőkkel.

1533

Ebben az évben kettő világvége jóslatot is feljegyeztek az egyik Michael Stiffel (Stifelius) matematikus és bibliakutatóé volt aki egész egyszerűen a Jelenések Könyvének tudományos vizsgálatából kiszámolta a Végítélet pontos dátumát. Amikor az esemény nem következett be Lochau német kisvárosában a hitegető matematikus a hálátlan lakosok korbácsolással köszönték meg a jóslatot sőt egyházi fizetését is megvonták tőle.

A másik jóslatban Melchior Hoffman anabaptista bejelentette a franciaországi Strasbourgban  -amelyet egyébként az új Jeruzsálemnek választott ki -, hogy 1533-ban a világot lángok fogják elpusztítani. Elgondolásai szerint  Jeruzsálemben pontosan 144 000 személy fogja túlélni a katasztrófát, míg két szörgy az Enoch és az Elias nevu  szájából kitörő lángok a világ többi részét el fogják pusztítani. A pánik sikeres lett a gazdag és jámbor hívő materiális javaiktól megszabadulva adósságaikat elengedve és vagyonaikat a szegények között szétosztva készültek a megmenekülésre noha senki nem mondta nekik, hogy ez a kulcs ahhoz, hogy benne legyenek a 144 ezer túlélő között.

1533

Az a 1533-as tűzvészes dátum elkövetkezett, de nem történt semmi és egy új Matthys nevű apostol állt elő azzal, hogy egy kicsit eltolódott a dátum egészen pontosan 1534 februárjára, amelyre hirtelen meg is ugrott a megkeresztelkedők száma Amszterdamban. Érdekes módon ez a jóslat sem jött be de egyik jóslat tevőt sem büntették korbácsolással.

1537

Halála után nyilvánosságra hozzák Pierre Turrel asztrológus jóslatait a franciaországi Dijon városában. Az apokalipszisra vonatkozó adatok egy 277 éves időtartamot fedtek le, de valamennyi tévesnek bizonyult végül. Négy különböző számítási módszert alkalmazott, mindegyik más dátumot eredményezett rendre (1537,1544,1801 és 1814), azonban biztosította olvasóit, hogy szigorúan ortodox nézeteket vall, ami abban a korban igen bölcs lépés volt.

1572

Nagy Britanniában teljes napfogyatkozás volt és néhány nagyon fényes csillag észlelése okán úgy hitték valami nagy dolog fog történni. Bár meglehetősen nagy pánik alakult ki, de végül smemi nem történt.

1584

Cyprian Leowitz asztrológus, akinek abban a hatalmas „kitüntetésben” volt része, hogy műveit IV. Pál pápa a tiltott művek indexébe tetette, 1584-re jósolta az apokalipszis bekövetkezését. De mivel nagyon a biztosra akart menni, ezért az égi eseményekre vonatkozó csillagászati táblázatokat egészen 1614-ig elkészítette, ha valmi csodán a világnak mégsem jönne el a vége

1588

A bölcs Regiomontanus (Johann Müller, 1436-1476) halála után féleszű fanatikusok áldozatává vált, akik okkult és mágikus hatalmat tulajdonítottak neki, és azt állították, hogy egy meglehetősen homályos négysorosban (quatrain) 1588-ra jósolta a világ végét. 1587-ben azonban John Harvey norfolki orvos megnyugtatta olvasóit, hogy a mesterének tulajdonított számítások hibásak, és ennek eredményeképpen a jóslat hamis. Harveynak volt igaza.

1648

Sabbati Levi rabbi a kabbala sajátos értelmezésével arra a következtetésre jutott, hogy ő a várt Messiás, és valódi eljövetele látványos csodák kíséretében 1648-ban következik majd be. Annak ellenére, hogy végül gyakorlatilag semmi nem történt 1665-re a rabbinak már rengeteg követője lett és várták az őj dátumot, ami 1666 lett időközben. Az egész egyfajta mozgalommá kezdett válni, hiszen a hívők Jeruzsálembe készültek „hazatérni” de a szultán bebörtönözte a rabbit és ezzel továbbá azzal, hogy a világvége mégsem jött el vége lett az őrületnek.

1654

Helisaeus Röslin orvos 1578-ban az efemeridák és az 1572-es fényes nóva megfigyelése alapján arra következtetett, hogy 76 év múlva lángba borulva fog elpusztulni. Ahogy számos elődje azonban ő sem érte be azzal, hogy nem következett be a jóslata. A megjelölt év azonban baljósnak látszott, mivel augusztus 12-ére napfogyatkozást, amely sokak szerint a világ végének előjele. Sokan tértek át az igaz hitre, az orvosok betegeiknek azt tanácsolták, maradjanak otthon, és a templomok dugig voltak az ijedt emberekkel.

1665

Solomon Eccles a londoni nagy pestisjárvány tetőfokán azza rémisztgette a polgárokat, hogy ez a járvány nem más mint a Vég közeledtének előszele. Amikor a járvány terjedése megállt és csökkenni kezdett a betegek száma nézeteit börtönnel jutalmazták. Kiszabadulása után a Nyugat-indiai szigetekre szökött, ahonnét lázadás szításának alapos gyanújával kitoloncolták vissza Angliába, ahol ismét letartóztatták majd kicsivel később meg is halt

1704

Nicolas de Cusa (Nicolaus Cusanus) bíboros a Vatikán egyetértése nélkül bejelentette, hogy a Végítélet 1704-ben fog bekövetkezni.  Hátat fordított az egyháznak nézeteit a Vatikán tagadta és elítélte.

1719

Jakob Bernoulli, a híres matematikuscsalád egyik tagja megjósolta, hogy 1680-ban egy üstökös fog becsapódni a Földbe. A matematikus által jósolt üstökös soha nem tért vissza így a föld is megmenekül nevét pedig inkább híres számításai és három generációs kiemelkedő matematikusairól ismerjük nem pedig balul elsült próféciájáról

1736

Ismét London volt a helyszíne a Vég eljövetelének, amelyet ezúttal William Whiston a jós látott meg egy hatalmas vízözönben. A Temze folyót ellepték az ijed polgárok csónakjai, de még csak az eső sem esett 1736 október 13-án.

1757

Emanuel Swedenborg spiritiszta teológus, aki saját bevallása szerint az anygalokkal tett folyamatos konzultációja alapján tette a világ végének eljövetelét erre az évre. Nagy bánatára nem hitt benne senki és valahogy a világ vége sem jött el, úgy ahogy azt megjósolta.

1761

Amikor William Bell katonatiszt és vallási fanatikus észrevette, hogy 1761-ben a február 8-ai és a március 8-ai földrengés között pontosan 28 nap telt el, természetszerűleg arra a következtetésre jutott, hogy az egész világ elpusztul 28 nap múlva, azaz április 5-én. A sok hiszékeny londoni igyekezett csónakot szerezni, vagy elhagyni a várost, mintha az megmentené őket a világ végétől. Miután ismét nem történt semmi Bell-t elmegyógyintézetbe záratták.

1774

Joanna Southcott angol szektavezető azt állította, hogy terhes és a méhében az új Messiást hordozza, akit Shiloh néven nevezett. A történeti feljegyzések szerint „terhessége semmi eredményhez nem vezetett", valamint a világ vége sem következett be jóslata szerint. Egy titkos jegyzeteket tartalmazó dobozt hagyott hátra, amelyet rendelkezése szerint csak a halála után lehetett felnyitni, 24 püspök jelenlétében. Mivel nem sok embert érdekeltek jóslatai többek között nem volt 24 püspök sem aki csak azért, hogy kinyisson egy ládikát összeálljon, az említett tárgy a feledés homályába került, bár később megtalálták bontatlanul (képünkön). Egyik utódjával, John Turnerrel még találkozni fogunk a továbbiakban.

1801

Pierre Turrel asztrológus (lásd 1537.) összesen három dátumot jelölt meg az apokalpiszis eljövetelének, de ahogyan az előző kettő így ez a harmadik dátum sem hozta el a végzetet, jóslatai sorra kudarcot vallottak.

1814

Pierre Turrel asztrológus (igen ismét) ezt az évet jelölte meg a világvége utolsó dátumának. Az író Charles Mackay fanyarul megjegyezte „a világ ugyanolyan boldogan csóválta a farkát, mint korábban". Ez volt a negyedik kísérlete Turellnek, egy normális jóslat össze hozatalára ismételten sikertelenül.

1820

John Turner próféta volt a Southcott-féle szekta vezetője az angliai Bradfordban. Ennek a szektának a specialitása a világ végének megjóslása volt, az első magának a szekta alapítójának Joanna Southcottnak nevéhez fűződik Turner sikertelen jóslata (1820. október 14.) a gyülekezetét ellene fordította, és annak vezetését John Wroe vette át, aki 1997-ben próbálkozott jóslatokat gyártani

1843

William Miller, a Millerita Egyház alapítója tizenöt éven át gondosan tanulmányozta a Szentírást, és arra a következtetésre jutott, hogy a világ vége valamikor 1843-ban jön el. Egészen pontosan az alábbi dátumokat jelölte meg, mintha csak lottó számokat keresné: április 3. , július 7., 1844. március 21 és október 22. Ezt a felfedezését, amelyet „éjszakai sikoltásnak" nevezett el, 1831-ben jelentette be. Amikor 1833-ban látványos meteorzáport lehetett megfigyelni, követői úgy érezték, hogy egyre közelebb vannak a jóslat beteljesedéséhez. Azután, ahogy a megjelölt dátumok egyike sem eredményezett világvégét, Miller eltolta egy kicsit a dátumot. A hűséges követők egy része azonban továbbra is ezrével lepte el a dombok tetejét Amerika-szerte. Végül az utolsó dátum, október 22-e után a milleriták felhagytak a világ végének várásával és öt évvel később Miller meghalt, de továbbra is nagy tisztelet övezte be nem teljesült jóslatai ellenére.

A mozgalom megváltoztatta nevét, majd később több, ma is létező egyházra esett szét, közöttük a Hetedik Nap Adventista Egyházra, amelynek ma Amerikában több mint hárommillió tagja van.

1874

Charles Taze Russell, Jehova Tanúinak egyike ezt a dátumot jósolta meg a világ végének. Arról nem lehet tudni, hogy milyen okok vezérelték pont ennek az évnek a megjelölésére, de nagyon hitt benne.

1881

Azok, akik a gizai Nagy Piramis, Kheopsz fáraó sírja méreteinek méricskélésével folytatnak számmisztikát, kiszámították, hogy mindennek vége lesz 1881-ben. Az adatok pontosabb újramérése után pontosabb dátumként 1936-ot jelölték meg. Ezen az értéken a szakemberek tovább javítottak, és végül 1953-at jelölték meg az igazán jó dátumnak.

1881

Shipton anya állítólag a következő sorokat írta le: A világnak biztosan vége lesz, És a dátum ezernyolcszáznyolcvanegy. Ez a jóslat, valamint a rím is, hibás. 1864-ben Richard Head „Shipton anya élete és halála" címmel könyvet írt, amelynek 1862-ben Charles Hindley kiadta egy zavaros és szabadon „javított” változatát. 1873-ban Hindley elismerte, hogy az idézett és sok más verset ő hamisított, ez a beismerés azonban egyáltalán nem mérsékelte a vidéki Angliában 1881-ben bekövetkezett pánikhangulatot. Miután a világnak mégsem lett vége a megjelölt időpontban, a fenti álverset „felfrissített” változatban újból kiadták, az ezernyolcszázat ezerkilencszázzal, a nyolcvanegyet pedig kilencvennel helyettesítve.

1914

Egyike a dátumoknak, amelyet a Jehova Tanúi megjelöltek. A másik két dátum közül egyet már megismerhettünk 1874 személyében a következő pedig az 1975-ös esztendő volt.

1936

A Kheopsz piramisnál matematikai számításokat végzők egyik megjelölt dátuma, amely hasonlóan az előzőekhez abszolút nem jött be.

1947

1889-ben az Amerika legnagyobb prófétájának tartott, John Ballou Newbrought biztosan állította, hogy 1947-ben nagyon durva dolgok fognak történni a földön. Elmondása szerint: „minden létező kormány, vallások és az összes pénzügyi monopólium megbukik, és megszűnik létezni... Az úgynevezett keresztény vallásunk jelenlegi formája lerohanja Amerikát, letépi az amerikai zászlót és sárba fogja taposni. Európában a katasztrófa még szörnyűbb lesz.... Emberek százai és ezrei fognak elpusztulni... Minden nemzet elpusztul, a föld pedig nyitva lesz mindenki számára, hogy jöjjön – menjen akarata szerint.” Bár a világnak nem volt könnyű éve 1947-ben, de azért az apokalipszistől egészen messze állt.

1953

A már említett Kheopsz piramisok szakértőinek harmadik dátuma, amely az előző kettőhöz hasonlóan nem hozott semmi változást a világban.

1974

Érdekes módon a bolygók 1524-es együttállása sokkal pontosabb volt, mint az a konjunkció, amelyet a Jupiter-effektus című ostoba könyvben két, egyébként normálisnak tűnő csillagász jósolt meg 1982. március 10-re, amelynek borzasztó hatása lesz a Földre. Más csillagászok természetesen tagadták, hogy bármiféle veszély fenyegetne,és valahogy nekik is lett igazuk, hiszen semmi nem történt az adott napon. A könyv egyik szerzője pár földrengést megpróbált még előjelként felhozni, de persze ez már inkább csak belemagyarázás volt.

1975

A Jehova Tanúinak ismételten egy megjelölt dátuma, amikor nem nagyon történt semmi.

1977

John Wroe, akit a legszelídebb történész is „mocskos szájú, undorító koszos kéjenc” jelzővel illet, 1823-ban megörökölte a Southcott-szekta vezetését, amikor John Turner világvége jóslata hamisnak bizonyult, ahogy erről már az előbb is beszámoltunk. A példákból tanulva Wroe nem kockáztatott. Az ő világ vége jóslata 1977-re szólt.

1980

Egy nagyon régi arab világvége-jóslat kimondta, hogy amikor a Szaturnusz és a Jupiter a Mérleg jegyében együttállásban lesz 9 fok 29 perc irányban, búcsút mondhatunk mindennek, a mecseteknek, a tevéknek, továbbá mindennek, ami eddig elérhető volt. A csillagászati konfiguráció az új naptár szerint 1980. december 31-én éjfélkor majdnem megvalósult a csillagászok számításai szerint. A Jupiter helyzete 9 fok 24 perc, a Szaturnuszé 9 fok 42 perc volt, tehát a régi számítások eléggé korrektek voltak, azonban a világ vlge most sem következett be és minden ment tovább a megszokott mederben

Igazán pontosan a 80-as évekre amerikában is építettek elméleteket. Az elpusztíthatatlan Jeane Dixon (amerikai jósnő) mindig merész és optimista, 1970-ben megjósolta, hogy a 80-as évek közepén egy üstökös fog a Földbe ütközni olyan helyen, amelyet ő pontosan ismer, de nem hozza nyilvánosságra, csak majd egy kicsit később. És bár azt mondta ez lesz a XX. század legnagyobb katasztrófája soha nem mondta el, hogy mégis hol kellett volna látni a becsapódást.

1996

A Biblia tudósainak érvelése szerint Isten egyetlen napja 1000 emberi napnak felel meg, és Isten egészen pontosan hat napot dolgozott a Teremtésen. Ennél fogva az ember dolgozzon 6000 évig, és azután pihenjen. Más bibliai számokkal dolgozva tehát a világnak valamikor 1996-ban jött volna el a világ vége, de ez is csak jóslat maradt.

1999

A 10-72 számú négysorosban (quatrain) Nostradamus tette meg a jóslatát miszerint:

Az 1999. év, hét hónap 
Eljő az égből a Terror nagy Királya: 
Hogy életre keltse a mongolok nagy Királyát 
Hogy jó szerencsével kormányozzon a Mars előtt és után.

2000

Az ezredforduló közeledtével még a csapból is a világvége folyt, sokan úgy vélték, hogy az ítéletnapot a számítógépek szabadítják majd ránk. A probléma, mely először a ’70-es években vetődött fel, az volt, hogy sok komputer képtelen megkülönböztetni egymástól a 2000-es és az 1900-as dátumokat. Senki se tudta biztosan, hogy ez a valóságban mivel is fog járni, azonban sokan katasztrofális következményeket vizionáltak, többek közt hatalmas áramszüneteket és nukleáris holokausztot. A fegyvereladások ennek a hatására kirívóan megugrottak, és sokan fogtak bunkerépítésbe, azonban felesleges volt aggódni, az új évezred csupán néhány apróbb fennakadást hozott magával, szerencsére.

Ezután már mindenki a 2012-esévet várta azon belül is két dátumot, de ezek sem bizonyultak megfelelő jóslatnak pedig a médiának köszönhetően minden eddiginél nagyobb körben terjedhetett el a maják naptárának vége illetve a 12-es számok együttállásának története. Mivel ezeket is sikeresen megúsztuk,egyelőre még nem lehet pontosan tudni, hogy mely évszám lesz a következő, de egyes jóslatok szerint 2013-ra fog jutni valami.

 

 
Paloma
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 2 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 

Vivien

jan. 08., 14:29
Igen, engem már csak az érdekel a leginkább, hogy ezek közül jó pár embert mi vitt arra, hogy megjósolja a világvégét? Vagy csak azért csinálták, hogy kicsit jobban figyeljenek rájuk? A sötét középkorban ez nem tűnhetett annyira viccesnek... 
 
 
 
 

Rita

jan. 07., 10:33
Ez nagyon érdekes és elgondolkodtató cikk volt. Érdekes látni miként is gondolkoztak egykoron az emberek.
 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 116
 
6666
 
 
 
kép 164
 
2947
 
 
kép 118
 
3249
 
 
 
kép 170
 
3282
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei