Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne.
Avilai Teréz
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Ezoterikus játékok 2012. június 10. 5 hozzászólás
 

Az aszcendens a személyes horoszkópok kiinduló pontja. Erre épül a képlet, melyből az asztrológus kiolvashatja a kérdező múltját, jelenét, jövőjét, jó és rossz tulajdonságait, önmagához és a világhoz való viszonyát

Az aszcendens a horoszkópban a születés pillanatában felkelő jegyet mutatja. Az aszcendens a keleti horizonton felkelő jegynek éppen feljövő foka. Az aszcendens azt mondja meg, hogy kik is vagyunk valójában. Az ember aszcendense azért fontos, mert sokszor előfordul, hogy barátaink szerint ilyenek vagyunk, nem pedig olyanok, mint amilyen a születési jegyünk szerint lennénk.

Az aszcendens minden két órában változik, de ez az időszak lehet egy kicsit több vagy kevesebb is a Föld dőlésszöge miatt.  Láthatjuk, hogy egy jegy csak egyszer szerepel egy nap, ha felosztjuk a kört 12 részre. Az aszcendens általában minden 4 percben 1 fokot halad, tehát 24 óra alatt teszi meg a teljes kört.

Az aszcendens meghatározó a személyes horoszkóp szempontjából.  Ezen alapszik az a formula, amiből egy jó asztrológus kiolvashatja a múltunkat, jelenünket, jövőnket.

A kritikusok szerint ez csak babona, hisz nem lehet, hogy csak 12 féle ember legyen a Földön, ahány horoszkóp vagy jegy van.

Percről percre változik

Mit mondanak erre az asztrológusok? Hogyan látják ők a dolgot? "Az égi képlet percről percre változik, ezért csak azoknak a természete, sorsa lehet nagyjából hasonló, akik ugyanabban a pillanatban, ugyanazon a földrajzi helyen születtek." És azért csak nagyjából hasonló, mert azt az égi jelekből olvasók is elismerik, egyáltalán nem mindegy, hogy az azonos tulajdonságú emberek milyen társadalmi, gazdasági, érzelmi közegbe születnek, magyarul: mit kapnak a családtól.

Az idő múlásának hatása

A középkor nagyjai, Nostradamus és a többi asztrológus bonyolult aszcendens számítási rendszert vezetett be. Szerintük a születés napja szerinti csillagjegy az égi adottságokat, a születési hely és óra szerinti pedig a földi adottságokat mutatja meg, vagyis a Nap-jegyből kiderül, milyen lehetőségeink vannak, azaszcendens szerinti jegy pedig megmutatja, hogyan fogunk élni velük.

Az aszcendens az a pont, ahol a születés pillanatában éppen felkelőben volt a Nap. Aki tehát mondjuk április 21-én napkeltekor született, annak a Nap-jegye és az aszcendens szerinti jegye is egybe esik, tehát Bika/Bika adottságokkal rendelkezik. Általában ő az, akinek az újságokban olvasható előrejelzések bejönnek. Viszont ha a Bika havában, de egy-két órával napkelte előtt született, aszcendense a Kosba esik, tehát a Bika adottságokkal Kos módjára fog bánni, nem visszahúzódó, inkább vezéregyéniség, sokkal lobbanékonyabb, merészebb, vállalkozóbb, mint a hagyományokhoz ragaszkodó Bika/Bika társa. Ha viszont napkelte után született, akkor már vagy az Ikrek, vagy a Rák tulajdonságokkal keveredik a Bika-adottság.

Ez örök érvényű igazság

Hogyan határozható meg az aszcendens? Mit használnak erre az asztrológusok? Az aszcendens pontjának kiszámítása matematikai módszerekkel történik, ugyanis ha valaki nemcsak a csillagokból kiolvasható jellemre kíváncsi, hanem arra is, hogy mi vár rá az elkövetkező években, akkor az aszcendenst nagyon pontosan kell ismernie, ugyanis ehhez a ponthoz viszonyítja az asztrológus az egyes bolygókat, az életeseményeket meghatározó úgynevezett házakat, illetve ettől a ponttól tudja kiszámítani, hogy a bolygók által jelzett esemény mikor következik be. 

Ha szeretnénk kideríteni párunk erősségeit, gyengeségeit, a jó és rossz oldalát vagy jellemzőit, vagy csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy illik e hozzánk, akkor elég egy aszcendens órát segítségül hívni. Ha teljesen más, mint a mi aszcendensünk, akkor nagyon sok feszültség lesz majd a kapcsolatunkban, és lehet, hogy célszerűbb egy másik emberrel együtt lennünk, aki sokkal jobban hasonlít ránk, s aki az aszcendense révén egy jobb társunkká válhat.

Az itt látható aszcendens kalkulátor segít meghatározni az aszcendensedet. Írd be a születési helyedet, dátumodat, s mi eláruljuk, hogy milyen a csillagjegy aszcendensed és, hogy milyen is vagy valójában.

 

 
Gyuri
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
Eddig 5 hozzászólás érkezett. Szólj hozzá Te is!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
 
noavatar

Flowers

jan. 22., 17:43
Nekem müködik  ez is!  De már évek , sőt évtized óta segít sok mindenben egy tisztánlátó , jós aranyasszony.( tel:06306860420)  Amit eddig mondott még mindig úgy lett. Mindenféle lelki - testi es szellemi és egyéb problémámat megoldotta. Egy csoda!
 
 
 
 
noavatar

Akinud

okt. 05., 17:39
Szép estét ! Hát....ez nem működik! Mikor lesz már jó?
 
 
 
 

Paloma

nov. 26., 14:12
Kedves Olvasók mostantól az Aszcendens játékunk is ismét üzemel, elhárítottuk a problémát.
 
 
 
 
noavatar

Mária

nov. 25., 17:34
miért nem működik pedig nagyon jó volna
 
 
 
 
noavatar

Andi

nov. 11., 16:57
Miért nem működik ez sem?


 
 
 
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 214
 
2354
 
 
 
kép 180
 
3918
 
 
kép 159
 
3331
 
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei