Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
Az őszinte szeretet olyan – sokszor ki sem mondott – kívánság teljesítésére is képes rábírni az embert, ami kimondottan nehezére esik. Kaposi Kis István
Ismeretlen forrás
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. június 06. 0 hozzászólás
 

A két extrém kinézetű, Nyugat-Afrikából származó mágus és előadóművész, Papa Wango és unokaöccse, Djaly, tavaly már meghódította Budapestet.

„Smile will bring a sunshine day” – a mosoly verőfényes napot hoz, hirdette annak idején, még a hetvenes évek közepén az akkor roppant népszerű afrikai-karibi együttes, az Osibisa, toplistás slágerében. Vidámak voltak és eredetiek, meglepőek és mulatságosak, nem hiába hódították meg Amerikát, Japánt, Ausztráliát és a Vén Kontinenst, szinte egy időben. Hasonló jelenség ez a két kedves fickó, a számunkra furcsa nevű Papa Wango és unokaöccse, Djaly, akik különleges képességeiket Afrikában fejlesztették mesteri szintre. A fekete kontinensen tudják, hogy a siker, a szerencse, a gazdagság és a hatalom, ugyanúgy, mint a szenvedés, a nyomor, a baj, mind természetfeletti erők műve. A mágusok dolga, hogy kalauzolják a vándort a sors kifürkészhetetlen útvesztőiben, utat mutassanak, és megoldásokat keressenek. De ki ez két vidám srác valójában?

- Azt hiszem, úgy nyolc éves lehettem, amikor igazából tudatosult bennem, hogy különleges képességeim vannak – emlékszik vissza Papa Wango. - Illetve a szó szoros értelmében nem is különleges, mert ez nálunk családi hagyomány. A nagyapám, akit szintén Papa Wangónak hívnak, a nagyanyám, Fanta Damba, a bácsikám és a kuzinom mind látók és gyógyítók, úgyhogy teljesen természetes, hogy én is ezekkel a képességekkel születtem.

A család a nyugat-afrikai Mali fővárosa, Bamako mellett élt, és él ma is. Papa Wangót serdülő korában a nagyapja terelgette. Ő mondja így, mert szerinte nem tanításról volt szó, hiszen az ilyesmit nem lehet megtanulni. Vagy birtokában van az ember, vagy nincs. Ha pedig látónak, gyógyítónak születik, akkor csak a helyes irányt kell megadni, semmi több. A többi már saját magán múlik. Ő is végső soron ennek a küldetésnek szentelte az életét.

- A legfontosabb, hogy mindig azt nézem, hogyan tudok segíteni az embereknek – magyarázza. – Semmi nem tud boldogabbá tenni, mint amikor valaki, aki pszichiátriai panaszokkal, például depresszióval fordul hozzám, később újra eljön, és azt mondja: „Igazad volt, megfogadtam a tanácsaidat, és megváltozott az életem.” Nekem ez a legnagyobb siker.

Papa Wango szerint az emberek ma sokkal fogékonyabbak a spiritualitás iránt, mint mondjuk 30 évvel ezelőtt. Azt mondja, az ő tudományuk akkor kezdődik, amikor az orvos, vagy a pszichiáter széttárja a kezét, és azt mondja a betegnek: nem tehet semmit. Az emberek pedig hisznek benne, hogy van más módja is a gyógyításnak. Az afrikaiak több ezer éves hagyományokat őriznek, apáról fiúra adják az ősi tudást, tapasztalatot. Most már az úgynevezett „civilizált világ” is egyre inkább hisz ebben. Papa Wango a németországi Stuttgartban él, de kéthavonta Bamakóba utaztat egy csoportot (európaiakat, amerikaiakat), akik gyógyulásra vagy csak megtisztulásra vágynak, a spirituális erővel felruházott folyó, a Niger vizében.

Papa Wango állandó kísérője, unokaöccse, Djaly útját egyengeti. Bár ő azt mondja, már nem sok mindent taníthat neki, a fiú - aki poénból kitartóan 12 évesnek vallja magát - ellenben úgy gondolja, még nem áll készen a gyógyítói feladatokra. Nagybácsiját kemény embernek tartja, szigorú mesternek, akitől érdemes mindent ellesni. Djaly kiválóan beszél németül és angolul, remekül táncol és énekel, amit a duettjükben mindenki meg is csodálhat a fellépéseik során.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 63
 
3221
 
 
 
kép 87
 
5573
 
 
 
kép 189
 
4229
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei