Chat
Online
Chat now
0 látogató
 
 

Napi bölcsesség

 
A belső bátorság nélkülözhetetlen ahhoz, hogy el tudd fogadni a hétköznapok megpróbáltatásait, amelyek minden ember életében előfordulhatnak.
William Clarke
Napi bölcsesség megosztása

Ezoterikus hírek

 

Kedvelt fórumok

 
Szerelmi mágia
12 hozzászólás
Szerelmi kötés
27 hozzászólás
Kinél jósoltassak?
58 hozzászólás

Új tagok

 

Kedvelt cikkek

 

Beszéd téma

 
Mágikus gömb
37 hozzászólás
 
A szerelem karmája
17 hozzászólás
 
Tarot kártya játék
14 hozzászólás
 
 
Szerelem első látásra
10 hozzászólás
 
Milyen a bioritmusod?
9 hozzászólás
 
A varázsgömb válaszol
9 hozzászólás
 

Flowers hozzászólt a(z) A hatodik érzék című cikkhez. február 20.
 
 

Ezoterikus cikkek

 
Jóslás 2012. május 01. 0 hozzászólás
 

A nemes, és ízletes frissítő nedű leveleiből való jóslás a teaivás szokásával egyidős. Többezer éve, a teát a világnak felfedező ókori Kínában alakult ki ez a folyamatosan változó, bővülő hagyomány.

Nagyfokú felkészültséget és rengeteg tapasztalatot követel a tealevél attól, aki arra adja a fejét, hogy jósol belőlük. A fantázia és az alkotókedv is elengedhetetlen, mert a csésze alján kirajzolódó formák értelmezési szabályrendszere igen tágas, mondhatni számtalan magyarázat lehetséges rájuk. Ne feledjük azt se, hogy nemegyszer az is nehezen eldönthető, milyen formát is látunk.

A jóslás kellékei értelemszerűen a teafű (fél teáskanálnyi, forrásban levő víz, csésze és csészealj.

A jós megkéri a kérdezőt, keverje össze a tealeveleket, majd öntse a leveleket a csészébe és kanállal újból keverje el a leveleket. Ha ezen művelet közben a levelek netán kiszóródnának, az az illető hatalmas szerencséjét vetíti elő. A forró víz hozzáadása után a kérdezőnek, miközben keveri a teát, erősen összpontosítania kell arra a kérdésre, amire a választ keresi. Ha a víz buborékossá válik, az egyaránt jelenthet csókot vagy jövőbeli anyagi gyarapodást. Ha levél vagy annak a szára úszik a tea felszínén, az azt jelenti, hogy a kérdezőt valaki meg fogja látogatni. Sőt még a szár állaga is számít. Ha a szár kemény, akkor a látogató férfi, ha lágy, akkor pedig nő. A következő művelet igen kellemes: el kell fogyasztani a teát, de ügyelni kell rá, hogy a tealevelek egy része a csésze alján maradjon. Az elfogyasztott tea erejéből is következtetéseket lehet levonni: ha nagyon erős, az egy új barátság kezdetét vetíti elő, míg amennyiben a tea túl híg, az halált jelez a kérdező környezetében. A teafű-szimbolumok olvasása nagyobb sikerrel járhat, ha a kérdező hosszan a kezében tartja a csészét és kérdésére összpontosít.

Ezt követően a leülepedett leveleket háromszor kell megkavarni az óra járásával megegyező irányban. Fogja meg a csésze fenekét, szíve mélyéből kívánjon valamit és borítsa szájjal lefelé a csészét a csészealjra. Addig ütögesse a csészét, amíg a lehető legtöbb levél az aljra kerül. Ezután le kell szárítani a leveleket. Ha cseppek maradnak a tealevélen, az eljövendő szomorúságról árulkodik.

A teafűjós általában néhány hónapra előre látja a jövőt, de igazán tapasztalt jósok akár egy egész életre is tudnak jövendőt mondani.

Fontos a levelek nagysága és tisztasága. Ha a levelek olyan finom őrlésűek, hogy még olvasás előtt feloldódnak a forró vízben, az annak a jele, hogy azok az ügyek, amikbe belevágtunk a jóslást megelőző időkben nagyon fontossá válnak. Ha a levelek szorosan egymáshoz simulnak, az egy férficsoportot (barátok, kollégák) jelöl, míg a lazán, egymástól távol álló levelek nőket szimbolizálnak. Az egyenes szár becsületes, tiszta embert jelez, akit védeni kell!

A kesze-kusza szárak dühös emberekre hívják fel a figyelmet. Az oldalt fekvő levél léha, megbízhatatlan személy közelségére utal.

A jóslás végeztével a megmaradt teát földre kell önteni, ez elűzi a negatív, gonosz erőket. A leveleket pedig kályhában, kandallóban égessük el, mert ez védelmet nyújt a szegénységgel szemben.

 

 
era
szerkesztő
 
 
 
Most itt vannak
 
nincsenek hozzászólások
Eddig 0 hozzászólás érkezett. Legyél Te az első!
 
töltés...
Hozzászóláshoz kérjük jelentkezz be az oldalon!
Hozzászólások betöltése...
 

Horoszkóp

 
 

Ezoterikus videók

 

Tanácsadóink, jósaink

 
Hívja Magyarország legjobb tanácsadóit és jósait, akiket csak neked válogattunk össze. Szerelem, pénz, család, betegségek? Kérdezze bátran tanácsadóinkat!

Szavazás

 

Utolsó hozzászólások

 

Ajánló

 

Az ezotéria képekben

 
 
kép 132
 
2788
 
 
 
Izland
 
2249
 
 
kép 95
 
3376
 
 
 
kép 129
 
7691
 

EZOMánia Hírlevél

 
Iratkozz fel ezoterikus hírlevelünkre!
Hírlevelünkkel értesülhet az ezotéria világának legfontosabb híreiről.

EZOMánia a facebookon

 

Az ezotéria hírei